Sony Ericsson Aino: Ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα που… πετάει

Με οθόνη αφής τριών ιντσών, entertainment organizer και συνδεσιμότητα πολλών αστέρων, το Aino δίκαια αποτελεί ένα από τα πιο ποθητά smartphones της χρονιάς που πέρασε. Με το αντίστοιχο κόστος φυσικά.
Sony Ericsson Aino: Ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα που… πετάει
του Πάρη Καπράλου

Ένα από τα πιο ποθητά αντικείμενα του τέλους του 2009 ήταν το Aino της Sony Ericsson. Με εντυπωσιακό σχεδιασμό, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε λειτουργίες ψυχαγωγίας και διασκέδασης -όπως μουσική, φωτογραφίες, ταινίες- περισσότερο από καθετί άλλο, χωρίς να απαξιώνει την βασική λειτουργία του ως κινητό τηλέφωνο.

Η οθόνη αφής τριών ιντσών θα μετατρέψει την περιήγηση στις λειτουργίες του Aino σε απολαυστική -αν και όχι τόσο εύκολη- υπόθεση, όσο εισηγείται η κατασκευάστρια στα διαφημιστικά μηνύματα για το τηλέφωνο. Το περιβάλλον χρειάζεται κάποιον χρόνο για να εξοικειωθείτε μαζί του. Παρ’όλα αυτά, η οργάνωση των αρχείων πολυμέσων που θα αποθηκεύσετε στο κινητό μετακινούνται πολύ εύκολα από συλλογή σε συλλογή -για τους καταλόγους που θα δημιουργήσετε ή τους ήδη υπάρχοντες- με τις λειτουργίες Drag & drop - Media Go.

Η αυτόματη οργάνωση με το entertainment organiser - Media Go θα σας λύσει τα χέρια, περισσότερο αναφορικά με τη μετατροπή των αρχείων για την καλύτερη δυνατή απόδοση στο κινητό και λιγότερο για την κατάταξη, αφού ακόμα και επαγγελματίες του χώρου της μουσικής συχνά διαφωνούν αναφορικά με είδος που ανήκει ένα κομμάτι. Καλύτερα, λοιπόν, να κάνετε τη κατηγοριοποίηση εσείς, μέσα από τα εύχρηστα εργαλεία του τηλεφώνου.

Το τηλέφωνο είναι πραγματικό "αστέρι" σε επίπεδα συνδεσιμότητας. Διαθέτει WiFi, Bluetooth, DLNA -ένα πρωτόκολλο που σας επιτρέπει να συνδέσετε ασύρματα το Aino με την τηλεόρασή σας και να απολαύσετε τις φωτογραφίες σας, εφόσον βέβαια η τηλεόραση σας το υποστηρίζει- και τέλος μπορείτε απ΄το νέο σας κινητό να παίζετε με το PlayStation 3 αξιοποιώντας το ως χειριστήριο.

Η συσκευή διαθέτει και aGPS προκειμένου να μην χάνετε τον δρόμο σας -ή κι αν τον χάνετε να τον ξαναβρίσκετε- καθώς και μία από τις καλύτερες κάμερες που μπορείτε αυτή την στιγμή να βρείτε ενσωματωμένες σε κινητό τηλέφωνο -τουλάχιστον από όσα κυκλοφορούν στην ελλάδα- με ανάλυση 8 Megapixels στις φωτογραφίες. Η κάμερα ενεργοποιείται και διαχειρίζεται από την touchscreen οθόνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να διαφοροποιήσετε την λειτουργία του κινητού σας στερώντας απ’ τον εαυτό σας άλλες λειτουργίες προς στιγμήν, προκειμένου να τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο. Η κάμερα διαθέτει auto focus και ενσωματωμένο flash, ενώ μπορεί να επιτύχει και λήψεις βίντεο στα 25 fps. Η πραγματική ανάλυση της φωτογραφίας μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3264 x 2448 pixels.

Μεγάλο μειονέκτημα της συσκευής η πολύ περιορισμένη εσωτερική μνήμη των
55 MB.
Το καλό είναι ότι η μνήμη του είναι επεκτάσιμη με τη χρήση καρτών microSD, οπότε μπορεί να αγγίξει τα 16 GB. O χρόνος αναμονής σε αυτονομία, σύμφωνα με την κατασκευάστρια, είναι 367 ώρες και ο χρόνος ομιλίας τεσσεράμισι ώρες. Για τις δυνατότητές της η συσκευή είναι μάλλον ελαφριά -έχει βάρος 134 γραμμάρια- ενώ οι διαστάσεις της (10.4 Χ 5 Χ 1.55 cm) δεν αποτελούν έκπληξη.

Το κινητό είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον Δεκέμβριο του 2009 με ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο τα 470 ευρώ και συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v