DSi XL: Η νέα «οικογενειακή» κονσόλα της Nintendo

Ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας… μεγεθυμένης και family friendly έκδοσης της φορητής κονσόλας Nintendo DSi, η οποία θα κάνει την είσοδο της στην ευρωπαϊκή αγορά στις 5 Μαρτίου του 2010.
DSi XL: Η νέα «οικογενειακή» κονσόλα της Nintendo
Η καινούργια κονσόλα της Nintendo, η οποία είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του προηγούμενου χρόνου στην Ιαπωνία, διαθέτει 2 οθόνες 4.2 ιντσών – 93% μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες του Nintendo DS Lite – που θα έχουν μεγαλύτερη ευκρίνεια από τους προκατόχους τους, συνεισφέροντας περισσότερο στο ομαδικό gaming.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Nintendo, Robert Saunders η νέα κονσόλα δημιουργήθηκε με σκοπό να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις των gamers. «Είδαμε ότι οι περισσότερες οικογένειες θέλουν να παίζουν τα παιχνίδια μαζί γύρω από την κονσόλα και η μικρή οθόνη τους δυσκόλευε αρκετά. Η νέα οθόνη έχει υψηλότερη ανάλυση για αυτόν ακριβώς τον λόγο», λέει.

Στην κονσόλα θα υπάρχουν προ- εγκατεστημένα τα δημοφιλή παιχνίδια Dr Kawashima’s: Little Bit of Brain Training: Arts Edition and Dictionary 6 in 1 with Camera Function και το Nintendo DSi Browser, που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να έχει εύκολη πρόσβαση στο internet, οπουδήποτε, με Wi-Fi σύνδεση. Θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα – βυσσινί και σκούρο καφέ- ενώ διαθέτει και μεγαλύτερο stylus που μοιάζει πλέον σαν στυλό, και κάνει το gameplay πιο φυσικό και εύκολο.



Όλα τα παραπάνω έχουν ως στόχο η κονσόλα να προσελκύσει και τις μεγαλύτερες ηλικίες που δυσκολεύονταν αρκετά με την μικρή οθόνη του προηγούμενου DS και με το αρκετά μικρότερο stylus της προηγούμενης έκδοσης.

Τέλος, Το Νintendo DSi XL θα υποστηρίζει όλες τις δυνατότητες του Nintendo DSi, που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2009, όπως την δυνατότητα τις δημιουργίας, της προσαρμογής και του μοιράσματος φωτογραφιών με άλλους χρήστες, καθώς και την αναπαραγωγή μουσικής.

Προς το παρόν η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την τιμή της κονσόλας, αλλά απ,ότι είδαμε στο Amazon, η προπαραγγελία της κοστίζει 168€.

Πηγή: Times, Nintendo.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v