Nokia 5230: Εύκολη λύση για Nokia fans

Σχετικά οικονομικό, πολύ εύχρηστο και με καλαίσθητο design, ένα από τα πιο απλά κινητά της Nokia θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας, αρκεί αυτές να μην είναι πολύ υψηλές, και να έχετε συνηθίσει τις ιδιοτροπίες της εταιρείας.
Nokia 5230: Εύκολη λύση για Nokia fans
του Πάρη Καπράλου

Το 5230 είναι ένα από τα απλά τηλέφωνα της Nokia. Σχετικά οικονομικό, πολύ εύχρηστο σε όσους έχουν συνηθίσει τις ιδιοτροπίες της εταιρείας και τις έχουν ταυτίσει με την άποψη “έτσι πρέπει να λειτουργεί ένα κινητό”, σίγουρα με όμορφο design, το νέο κινητό είναι σε θέση να κλέψει καρδιές -αρκεί να μην έχετε πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Η ευρεία οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 3,2’’ με 16,7 εκατομμύρια χρώματα, καθώς και η δυνατότητα να διαχειριστείτε εύκολα και γρήγορα την αποθηκευμένη μουσική σας, να οργανώστε τα μουσικά σας κομμάτια με το προηγμένο media player και να ακούσετε τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς εύκολα και γρήγορα είναι τα βασικά πλεονεκτήματα.

Εξάλλου όσοι από εσάς θέλετε να βρίσκεστε μονίμως σε επαφή με τους λογαριασμούς σας σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά παρεμπιπτόντως θα θέλατε να έχετε πρόσβαση και στο email σας, το τηλέφωνο σας δίνει αυτή τη δυνατότητα μέσα από τη νέα σουίτα για τα κινητά τηλέφωνα της Nokia Ovi Share, η οποία μεταξύ όλων των άλλων σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε έως και 10 προσωπικούς λογαριασμούς e-mail μέσω της υπηρεσίας Nokia Messaging. Μέσα από την ίδια σουίτα μπορείτε να αξιοποιήσετε και εφαρμογή που θα σας κατευθύνει ως GPS, με τον ενσωματωμένο δέκτη A-GPS και την εφαρμογή Ovi Maps 3.0 και με την υποστήριξη της υπηρεσίας φωνητικής πλοήγησης.

Εντούτοις, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα ώστε η οθόνη αφής του τηλεφώνου να είναι μη αντανακλαστική, δηλαδή να σας επιτρέπει να διαβάζετε τις ενδείξεις της ενώ βρίσκεστε σε ένα ηλιόλουστο περιβάλλον. Το touchscreen λειτουργεί σχεδόν ικανοποιητικά αλλά μονάχα με τη χρήση του stylus της συσκευής. Τα 70 ΜΒ εσωτερικής μνήμης μπορούν μεν να φτάσουν τα 16GB επεκτεινόμενα με microSD κάρτες ωστόσο καμία κάρτα οποιασδήποτε χωρητικότητας δεν περιλαμβάνεται στο αρχικό πακέτο. Άλλη έλλειψη του αρχικού πακέτου είναι καλώδιο σύνδεσης με τον υπολογιστή. Αν και υπάρχει αυτή η δυνατότητα, οι χρήστες πρέπει να αγοράσουν το καλώδιο, που πρέπει απαραιτήτως να είναι της Nokia, ξεχωριστά.

Παρόλα αυτά η συσκευή ζυγίζει 115 γραμμάρια μαζί με το stylus -το οποίο προφανώς βρίσκεται σε ειδική εγκοπή πάνω στη συσκευή όταν δεν το χρησιμοποιείτε- και έχει διαστάσεις 111 x 51.7 x 14.5/15.5 mm. Ο χρόνος αναμονής με αυτονομία μπαταρίας προσδιορίζεται -σύμφωνα με την κατασκευάστρια- στις 458 ώρες και ο χρόνος ομιλίας σε 7 ώρες.

Το τηλέφωνο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στην ενδεικτική τιμή λιανικής των 200 ευρώ (η οποία περιλαμβάνει και φόρο) και συνοδεύεται από 1 χρόνο εγγύηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v