Razer Orochi: Ο βασιλιάς των ποντικιών

Με αισθητήρα υψηλών προδιαγραφών, ασύρματη και ενσύρματη λειτουργία αλλά και… τσουχτερή τιμή, το νέο ποντίκι της Razer αποτελεί το όνειρο κάθε γραφίστα και φανατικού gamer που απαιτεί απόλυτο έλεγχο στα χέρια του.
Razer Orochi: Ο βασιλιάς των ποντικιών
του Πάρη Καπράλου

Σημαντικό αξεσουάρ της καθημερινής ζωής μας είναι το "ποντίκι", με δεδομένο πόσες ώρες περνάμε στον υπολογιστή. Το ποντίκι είναι ακόμα σημαντικότερο αξεσουάρ για δύο κατηγορίες χρηστών υπολογιστών: τους visual artists & designers και τους gamers, καθώς οι σχετικές εφαρμογές -για παιχνίδι, διασκέδαση ή εργασία, δεν έχει σημασία- θέλουν να δίνουν τον έλεγχο “στα χέρια τους”, που απλά σημαίνει -σε μεγάλο βαθμό- στο ποντίκι τους.

Το ποντίκι Orochi της Razer με τις μικρές του διαστάσεις προσπαθεί να μην θυσιάσει τίποτα από την εργονομία που πρέπει να έχει για να εξυπηρετήσει ακριβώς αυτές τις κατηγορίες χρηστών. Εξοπλισμένο με ένα υψηλών προδιαγραφών αισθητήρα laser και δυνατότητα διπλής λειτουργίας -ενσύρματης και ασύρματης- χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth για υψηλές επιδόσεις και ευκολία σε κάθε περίπτωση. Η συσκευή συνδέεται με υπολογιστή με Bluetooth 2.0, πράγμα που σημαίνει ότι το προϊόν απευθύνεται πρώτα και κύρια σε χρήστες φορητών υπολογιστών και, βεβαίως, ότι είναι ασύρματο.

Παρόλα αυτά, επειδή η εταιρεία δεν θα ήθελε να περιορίσει τις επιλογές του χρήστη με βάση το αν θα ήθελε να χρησιμοποιήσει το ποντίκι μαζί με τον φορητό ή τον σταθερό υπολογιστή του, έχει δώσει στην συσκευή διπλό χαρακτήρα καθώς αν θέλει ο χρήστης μπορεί να την συνδέσει και ενσύρματα. Επιπρόσθετα, η διπλή λειτουργία σας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσετε το παιχνίδι σας ακόμη και όταν η μπαταρία έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα και χρειάζεται επαναφόρτιση.

Στη συσκευή έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην ακρίβεια, καθώς αυτή διαθέτει ευαισθησία 4000dpi, δηλαδή το ποντίκι “βλέπει” τις κινήσεις σας με πέντε φορές περισσότερη λεπτομέρεια και ακρίβεια από το μέσο άλλο ποντίκι που κυκλοφορεί στη αγορά. Επίσης η συσκευή έχει tracking έως και 100 ίντσες / δευτερόλεπτο, αμφιδέξιο σχεδιασμό και ενεργή κατεύθυνση από ειδικό λογισμικό -ενσωματωμένο στην πλακέτα της συσκευής (Razer Synapse On-board Memory)- το οποίο δυστυχώς δεν λειτουργεί σε περιβάλλον Mac.

Το ποντίκι κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά -βεβαίως σε ένα μαγαζί που διαθέτει αξεσουάρ υπολογιστών η ερώτηση “Έχετε ποντίκια;” δεν είναι προσβλητική γιατί μάλλον θα καταλάβουν τι εννοείτε, ωστόσο καλύτερα να πάτε απευθείας σε ένα μεγάλο κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών ή εξειδικευμένο σε αξεσουάρ για gaming. Η τελική ενδεικτική τιμή του προϊόντος είναι 80 ευρώ συμπεριλαμβανομένου φόρου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v