Nexus One: To πρώτο smartphone από την Google

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο της «όπλο» στην μάχη με την Apple για την κυριαρχία στον χώρο των smartphones. Το Nexus One έχει ήδη μοιραστεί σε αρκετούς υπαλλήλους της εταιρείας, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει και η επίσημη παρουσίασή του.
Nexus One: To πρώτο smartphone από την Google
Οι συζητήσεις είχαν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς σε διάφορα blogs και ιστοσελίδες για την επικείμενη κυκλοφορία του πρώτου smartphone της Google, του Nexus One.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλέφωνο θα είναι φαρδύτερο και πιο ελαφρύ από το iPhone της Apple και πιο γρήγορο από το Droid της Motorolla, θα έχει εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, καθώς και μια ανανεωμένη έκδοση του Gmail. Η camera του που θα έχει και φλας, θεωρείται καλύτερη από αυτή του iPhone και η μπαταρία του θα διαρκεί τουλάχιστον 24 ώρες με μια πλήρη φόρτιση.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζουμε την υποστήριξη HTML5, την εγγραφή ήχων και βίντεο, αλλά και την δυνατότητα «ανεβάσματός» τους στο Διαδίκτυο. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα, στο μέλλον να δούμε και μια αναβαθμισμένη έκδοση του Nexus One, μιας και το όνομά του μας προδιαθέτει για κάτι τέτοιο.



Εκεί που το Nexus φαίνεται να υστερεί είναι αρχικά στον τομέα των εφαρμογών, έχοντας μόνο δεκαέξι χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές, έναντι εκατό χιλιάδων του iPhone, και δευτερευόντως στον τομέα της μουσικής, καθώς δεν υποστηρίζει iTunes.

Προς το παρόν, η Google δεν έχει ανακοινώσει κάτι περισσότερο για το νέο της προϊόν, από την στιγμή που έδωσε μερικά δοκιμαστικά κομμάτια στους υπαλλήλους της, αλλά αναμένεται να το παρουσιάσει στο κοινό σε επικείμενη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View αύριο.

Πηγή: Telegraph.co.uk, digitalbeat.com



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v