ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

APC Back-UPSs: Σώζουν... δίσκους

Προστατέψτε τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή από τις ξαφνικές αλλαγές στην ισχύ του ρεύματος και εξοικονομήστε ηλεκτρική ενέργεια με τα δύο τελευταία μοντέλα της APC στον χώρο των "λύσεων ισχύος", τα 550 και 700.  

του Πάρη Καπράλου

Μπαίνοντας σε ένα κατάστημα πληροφορικής και αξεσουάρ για υπολογιστές θα ακούσετε συχνά ότι θα ήταν καλό να αγοράσετε μία συσκευή για back up των δεδομένων σας, η οποία θα σας επιτρέψει να τα ανακτήσετε, αν βεβαίως τα χάσετε από κάποια αστοχία υλικού. Αν είσαστε πιο παραδοσιακός τύπος και δεν εμπιστεύεστε τις αυτόματες συσκευές που προορίζονται για ανάλογες λειτουργίες, ίσως να προτιμήσετε έναν απλό εξωτερικό σκληρό δίσκο. Εντούτοις, σπάνια κάποιος θα σας προτείνει να αγοράσετε ένα οικιακό UPS...
 
Τα συμπαθητικά πολύπριζα μπορούν να σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα, αφού δεν είναι μονάχα αυτό που δείχνουν. Ένα UPS είναι μία συσκευή που σας προστατεύει από τις ξαφνικές αλλαγές στην ισχύ του οικιακού ρεύματος, το οποίο μπορεί ακόμα και να βραχυκυκλώσει τον υπολογιστή σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις το συχνό “σκαμπανέβασμα” θα φθείρει κάποια από τα κυκλώματα που τον αποτελούν ή πιθανόν να χαλάσει το σκληρό δίσκο. Με αυτή την έννοια ένα προληπτικό μέτρο για να βοηθήσετε τον υπολογιστή σας να διατηρήσει την υγεία του, είναι να προμηθευτείτε ένα UPS.

Τα τελευταία μοντέλα που έχει παρουσιάσει η APC (η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Schneider Electric), κορυφαία εταιρεία στον κόσμο για τη παροχή “λύσεων ισχύος” -όπως ονομάζεται ο συγκεκριμένος χώρος στο κλάδο Πληροφορικής, είναι τα ES 550 και 700. Τα νέα Back-UPS ES 550 και 700 ενσωματώνουν σύστημα διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας, δυνατότητα διασύνδεσης του τροφοδοτούμενου εξοπλισμού, προστασία από αυξομειώσεις της τάσης και την παροχή ενέργειας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για περιορισμένο χρόνο, ώστε να είστε σε θέση να κλείσετε με φυσιολογικό τρόπο τον υπολογιστή σας και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που έχετε συνδέσει μέσω αυτής της συσκευής με τη παροχή ρεύματος.

Και οι δύο συσκευές έχουν ενσωματωμένη την τεχνολογία SmartShedding -μία τεχνολογική πατέντα της κατασκευάστριας εταιρείας- που δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή να αντιλαμβάνεται ότι ο Η/Υ είναι είτε εκτός λειτουργίας είτε σε sleep mode, ώστε να αποκόπτει την τροφοδοσία και στα περιφερειακά του Η/Υ, που είναι συνδεδεμένα σε ελεγχόμενες εξόδους. Έτσι εξοικονομείται ενέργεια και μειώνεται το κόστος λειτουργίας.

Τα μοντέλα APC Back-UPS ES 550 και 700 διαθέτουν οχτώ εξόδους. Όλες προστατεύονται από αυξομειώσεις της τάσης, ενώ τέσσερις από τις οχτώ προσφέρουν και ενέργεια από μπαταρίες σε περίπτωση διακοπής της τάσης. Η διαφορά των δύο συσκευών μεταξύ τους είναι η διάρκεια της μπαταρίας που ενσωματώνεται σε κατάσταση αυτονομίας, ανάλογα βεβαίως με τον εξοπλισμό που θα θέλατε να συνδέσετε, οπότε καλό είναι να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή (θα τη βρείτε στους ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v