Nokia N97: On-line με τις δικές σας ανάγκες

Τον ολοκαίνουργιο κινητό-υπολογιστή παρουσίασε πρόσφατα η Nokia λύνοντας επιτέλους τα χέρια σε όσους αναζητούσαν κάτι παραπάνω από πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω του τηλεφώνου τους. Και το βρήκαν υπό το κωδικό όνομα N97.
Nokia N97: On-line με τις δικές σας ανάγκες
του Πάρη Καπράλου

Η Nokia παρουσίασε πριν μερικές εβδομάδες το πολυαναμενόμενο N97, το κινητό υπολογιστή που προσφέρει εξατομικευμένη εμπειρία Internet και χρήση των υπηρεσιών Ovi.

Με σημαντικά πλεονεκτήματα την ευρεία οθόνη αφής των 3.5”, το πληκτρολόγιο QWERTY και τη δυνατότητα πλήρους εξατομίκευσης της αρχικής οθόνης, το Nokia N97 προσφέρει ταχύτατη πρόσβαση σε όλη τη γκάμα των υπηρεσιών Ovi. Ακριβώς όπως συμβαίνει με έναν υπολογιστή, οι χρήστες μπορούν συνεχώς να βελτιώνουν και να ανανεώνουν το δικό τους Nokia N97, προσθέτοντας νέες λειτουργίες, νέες εφαρμογές και διορθώσεις, έτσι ώστε να αξιοποιούν ακόμη καλύτερα τη συσκευή τους.

Το Nokia N97 έχει επίσης δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στον τεράστιο μουσικό κατάλογο του Nokia Music Store. Με πολλές επιλογές σύνδεσης σε δίκτυα υψηλής ταχύτητας και με 32GB αποθηκευτικού χώρου (ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 48GB μέσω κάρτας microSD) γίνεται εφικτό το κατέβασμα δεκάδων χιλιάδων τραγουδιών και η αποθήκευσή τους στη συσκευή. Η κάμερα με ανάλυση 5 megapixel και τα οπτικά Carl Zeiss με τα οποία είναι εξοπλισμένο το Ν97, εξασφαλίζουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και βίντεο ταχύτητας 30 fps.

Η ιδιαιτερότητα του Nokia N97 είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσαρμόσουν πλήρως το Internet βάσει των προσωπικών τους επιλογών και αναγκών. Η εξατομικευμένη αρχική οθόνη μπορεί να είναι τόσο ξεχωριστή όσο το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν τα αγαπημένα τους sites και widgets, απευθείας στην αρχική οθόνη της συσκευής τους. Τα widgets αυτά περιλαμβάνουν τα κυριότερα sites κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Hi5, υπηρεσίες ενημέρωσης και ειδήσεων όπως το Associated Press, το Bloomberg και το Reuters, καθώς επίσης και πληροφορίες για τον καιρό ή τα ψώνια.

Το Nokia N97 είναι η πρώτη συσκευή που διατίθεται με το Ovi Store, γεγονός που εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές, παιχνίδια, βίντεο, podcasts, παραγωγικά εργαλεία, υπηρεσίες web και γεωγραφικής θέσης, καθώς και πολλά περισσότερα. Το Ovi Store διαθέτει, δωρεάν ή επί πληρωμή, περιεχόμενο από μια μεγάλη ομάδα παρόχων και προγραμματιστών, τοπικού και διεθνούς επιπέδου, στους οποίους περιλαμβάνονται η Paramount Pictures, το Facebook και η Qik, καθώς επίσης και επιλογή εφαρμογών για το Twitter.

Το Nokia Ν97 κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά κι έχει ενδεικτική τιμή λιανικής συμπεριλαμβανομένου φόρου τα 650 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v