Καλοκαιρινά Gadgets: Πέντε high-tech επιλογές

Πετσέτα, αντιηλιακό, γυαλιά, καπέλο και... gadgets! Η παραλία μας καλεί και εμείς ανταποκρινόμαστε με τις πιο high tech επιλογές για το φετινό καλοκαίρι. Ηλιακοί φορτιστές, coolers και φουσκωτές πολυθρόνες δίνουν άλλον αέρα στις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις.
Καλοκαιρινά Gadgets: Πέντε high-tech επιλογές
του Πάρη Καπράλου

Το καλοκαίρι έφτασε και αμολιόμαστε όλοι στις παραλίες, στα δάση και στα βουνά. Υπάρχουν κάποια gadgets διαφορετικά από αυτά που μπορεί να συναντήσει κανείς στην αγορά, τα οποία έχουν στόχο να μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε κάποιες συνήθειες μας ενώ βρισκόμαστε σε διακοπές, ή τουλάχιστον να μας διευκολύνουν εφόσον αποφασίσουμε να «εγκαταλείψουμε» τον πολιτισμό, αλλά όχι τα αγαθά του.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά gadgets για διακοπές ή για outdoor εξορμήσεις. Απλώς μερικές ιδέες μοιάζουν καλύτερες από άλλες, πιο πρακτικές και σίγουρα λιγότερο πομπώδεις. Το να εμφανιστείτε σε ένα camping κουβαλώντας 20 διαφορετικές μικροσυσκευές που σας κάνουν να νιώθετε σαν στο σπίτι σας ίσως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα, αλλά ας μην ήμαστε και απόλυτοι. Κάποια gadgets ακόμα κι αν δείχνουν περίεργα και τραβούν τα βλέμματα, αξίζουν τη προσοχή σας για τις ευκολίες που προσφέρουν, ενόσω βρίσκεστε σε διακοπές. Καμία από τις συσκευές που θα σας παρουσιάσουμε δεν είναι απαραίτητη για την επιβίωση σας, αλλά ορισμένες θα σας εξασφαλίσουν αξιοσημείωτη άνεση. Τις συσκευές αυτές θα τις συναντήσετε σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και σπανιότερα σε καταστήματα ειδών camping. Θα σας συμβούλευα να τις αγοράσετε από το πρώτο είδος καταστήματος, καθώς τέτοιου είδους gadgets γι’ αυτά τα καταστήματα είναι “business as usual” ενώ για τα καταστήματα εκδρομικών ειδών & camping είναι κάτι «εξαιρετικό, απίθανο, φανταστικό», κλπ., όπως συνήθως και οι τιμές τους...

*Tips & Tricks

Θα πρέπει πάντα να ρωτάτε αναφορικά με τη συμβατότητα της συγκεκριμένης συσκευής που ίσως σας δίνεται η δυνατότητα να συνδέσετε στο gadget που θα αγοράσετε, και να μην αποδέχεστε γενικές απαντήσεις του τύπου «συνδέεται με όλα τα τηλέφωνα nokia» εύκολα.

Επίσης να ρωτάτε πάντα για εγγύηση και τι αυτή σημαίνει. Στα περισσότερα ηλεκτρονικά αυτής της κατηγορίας η εγγύηση είναι ενός έτους αλλά είναι καλύτερο να διασφαλίζετε ότι η εγγύηση είναι αντικατάστασης κα όχι επισκευής. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξεκαθαρίζετε ότι, εφόσον η συσκευή χαλάσει, θα την παραλάβει το κατάστημα και όχι ο αντιπρόσωπος. Σε περίπτωση που κάποιος σας πει ότι δεν υπάρχει «πολιτική αντικατάστασης» για μία συσκευή θα πρέπει να διευκρινίζεται τι θα συμβεί εφόσον αποσυσκευάζοντας την διαπιστώσετε ότι δεν λειτουργεί. Υπό φυσιολογικές συνθήκες –ακόμη κι αν η εταιρεία δεν υποστηρίζει πολιτική αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης- η συσκευή θα πρέπει εντός 5 ή 15 ημερών από την αγορά της να αντικαθίσταται.

USB Beverage cooler

Σκοπεύετε να πάρετε το φορητό σας υπολογιστή στις διακοπές σας; Αυτή είναι μία εξαιρετική ιδέα κι αν κάποιος σας πει ότι είστε εργασιομανής, κολλημένος με τους υπολογιστές ή κάτι ανάλογο μπορείτε πάντα να αντιτείνετε ότι εσείς προτιμάτε τη μπύρα σας παγωμένη, χωρίς να κουβαληθείτε στο μπαρ του camping και ενώ βλέπετε τη ταινία σας ή ακούτε τη μουσική σας! Με το USB ψυγείο Beverage cooler, έχετε την δυνατότητα να κρατάτε παγωμένη μία μπύρα ή ένα αναψυκτικό, απλά συνδέοντας αυτό το ψυγειάκι σε μία ελεύθερη USB θύρα του φορητού υπολογιστή σας.

Τη συσκευή θα τη βρείτε σε καταστήματα με gadgets και ηλεκτρονικά είδη της ελληνικής αγοράς, με ενδεικτική τιμή λιανικής διάθεσης με φόρο τα 20 ευρώ. Αγοράστε το online εδώ.

Φουσκωτή μουσική πολυθρόνα

Η φουσκωτή πολυθρόνα Bossa της Max Lounge έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την απόλυτη ξεκούραση! Ο ανατομικός της σχεδιασμός προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία χαλάρωσης. Συνοδεύεται από ηχεία στα οποία μπορείτε να συνδέσετε ipod ή οποιαδήποτε άλλη media player συσκευή. Η πολυθρόνα είναι κατασκευασμένη από PVC που επιτρέπει τη χρήση της τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Τα σημεία στα οποία ακουμπάει το σώμα είναι από μαλακό ύφασμα και διαθέτει δύο αεροθαλάμους για περισσότερη άνεση. Τα ηχεία της δεν χρειάζονται σύνδεση με ρεύμα, επιπλέον αυτού που μπορεί να παρέχει μία ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής αρχείων μουσικής. Οι διαστάσεις της είναι 305 x 260 x 155 mm και το βάρος της όταν είναι συσκευασμένη είναι 2 κιλά. Η ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο είναι 34 ευρώ. Αγοράστε το online εδώ.




Ζυγίστε τις αποσκευές σας

Έχετε βρεθεί ποτέ εν πλήρη “διακοπική” διάθεση σε αεροδρόμιο με υπέρβαρες αποσκευές που είχατε το δίλημμα ή να τις παρατήσετε ή να χάσετε τη πτήση σας, διότι πολύ απλά το οριακό παραγέμισμα των βαλιτσών σας, σας οδήγησε πέρα από το επιτρεπόμενο όριο; Μην το ξαναπάθετε. Με τη μικρή αυτή συσκευή μπορείτε να ζυγίσετε με ακρίβεια τις αποσκευές σας πριν φτάσετε στα «γκισέ». Το κόστος λιανικής (συμπεριλαμβανομένου φόρου) της συσκευής είναι 15 ευρώ και αυτή κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.  Αγοράστε το online εδώ.

Powerfreakz Evolution


Το Powerfreakz Evolution 2000 είναι μια απαραίτητη συσκευή, αφού δεν θα σας αφήσει να ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία στις μικροσυσκευές ή τα περισσότερα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιείτε. Σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρεία, μπορεί να διατηρήσει το κινητό σας σε 4 ώρες σε κατάσταση standby –χωρίς αυτό να καταναλώνει από τη μπαταρία του, το PSP άλλες 4 ώρες, τις περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής μουσικής από MP3 και το iPod για 24 ώρες, το Nintendo DS/Lite μέχρι 4 ώρες. Υποστηρίζει πολλές άλλες συσκευές, όπως για παράδειγμα GPS. Το βάρος της είναι 88 γραμ. και οι διαστάσεις της 100mm x 59 x 10mm.
 
Η συσκευή είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στην ενδεικτική τελική τιμή λιανικής των 32 ευρώ. Αγοράστε το online εδώ.

Ηλιακός φορτιστής

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη συσκευή κυκλοφορεί από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές στην ελληνική αγορά –πρόκειται για μάρκες που στη πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν θα έχετε ξανακούσει και μάλλον ούτε πρόκειται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τίθεται κάποιο θέμα ποιότητας, καθώς οι προδιαγραφές είναι κοινές για όλους τους κατασκευαστές αφού πρόκειται για διεθνή ευρεσιτεχνία. Η συσκευή αυτή συσσωρεύει την ηλιακή ενέργεια και την αποδίδει σε ηλεκτρικό ρεύμα, φορτίζοντας το κινητό σας τηλέφωνο και laptop όταν βρισκόσαστε στην εξοχή ή στο camping. Ορισμένες συσκευές αυτού του είδους διαθέτουν Ultrasonic Mosquito Speaker δηλαδή παράγουν μία συγκεκριμένη υψηλή συχνότητα ήχου (μη ακροάσιμη από το ανθρώπινο αυτί) που απωθεί τα περισότερα ιπτάμενα έντομα.

Το χαρακτηριστικό που θα κάνει καλύτερη μία συσκευή από κάποια άλλη είναι η χωρητικότητα της (η οποία είναι καλό να κινείται στη περιοχή των 20000 mAH (74W/h) και πάνω, καθώς και ο χρόνος φόρτισης, ο οποίος ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορεί να κινείται στη περιοχή των 8 – 10 ωρών με έκθεση στον ήλιο. Οι περισσότερες συσκευές διατίθενται στην ελληνική αγορά προς 150 – 180 ευρώ, αν και με μικρότερη απόδοση μπορείτε να βρείτε συσκευές και με 120 ευρώ. Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικές τιμές λιανικής με φόρο. Αγοράστε το online εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v