ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Logitech QuickCam Pro: Η εξέλιξη των laptop webcams

Ειδικά σχεδιασμένη για laptop, η κάμερα της Logitech με ενσωματωμένο μικρόφωνο προσφέρει κορυφαία ποιότητα ήχου και εικόνας, για ατελείωτες online συνομιλίες με τους φίλους σας.

του Πάρη Καπράλου

H web camera κάποτε ήταν συνώνυμο της κακής ποιότητας μετάδοσης εικόνας από έναν υπολογιστή σ έναν άλλον, με εικόνα που εμφανιζόταν καρέ-καρέ και συχνά πάγωνε λόγω συνδέσεων χαμηλής ταχύτητας, ή εναλλακτικά «γονάτιζε» τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή, καθιστώντας «αφόρητη» την επικοινωνία σε μή ιδανικές συνθήκες φωτισμού, σύνδεσης, κλπ. Αν και μία κάμερα δεν μπορεί να λύσει τα θέματα σύνδεσης, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη ποιότητα της επικοινωνίας.

Αυτό αποδεικνύεται από τελευταία μοντέλα γνωστών κατασκευαστών αξεσουάρ υπολογιστών αυτού του χώρου. Το μοντέλο για το οποίο θα σας μιλήσουνε αναλυτικότερα είναι το Logitech QuickCam Pro, μία κάμερα ιδιαίτερα σχεδιασμένη για φορητούς υπολογιστές. Με οπτικά μέρη Carl Zeiss, λειτουργία αυτόματης εστίασης και έξυπνο σύστημα αναγνώρισης προσώπων, η κάμερα διαθέτει αισθητήρα με ανάλυση 960x720 pixels σε βίντεο, με μια απλή όμως εφαρμογή αναβάθμισης μπορεί να αποδώσει μέχρι και 1.3 Megapixels (HD-1280x960) σε λήψη βίντεο και 8.0 Megapixels σε φωτογραφία. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο με την προηγμένη τεχνολογία RightSound για την ιδανική προσαρμογή της ρύθμισης του ήχου αυτόματα ανάλογα με το περιβάλλον. Χάρη σε αυτόν τον τρόπο σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε κρυστάλλινο ήχο στις συζητήσεις, χωρίς παραμορφώσεις, ηχώ ή την παρεμβολή ενοχλητικών θορύβων. Με το εξελιγμένο σύστημα RightLight2, επιτυγχάνεται η καθαρή απεικόνιση σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό.

Το μοντέλο ήδη κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, στην ενδεικτική τελική λιανική τιμή (με φόρο) των 60 ευρώ και συνοδευόμενο από 2 χρόνια εγγύηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v