Epson EB-X6: Αμέτρητες εικόνες εκατομμύρια λέξεις

Μία τίμια πρόταση με καλή σχέση ποιότητας-τιμής αποτελεί ο νέος προβολέας της Epson, που ξεχωρίζει για το χαμηλό βάρος του, την κορυφαία ποιότητα προβολής και τα εξαιρετικά υλικά κατασκευής, ενώ είναι ιδιαίτερα βολικός στο θέμα της φορητότητας.
Epson EB-X6: Αμέτρητες εικόνες εκατομμύρια λέξεις
του Πάρη Καπράλου

Μια εικόνα χίλιες λέξεις, περισσότερες εικόνες, ίσως; Ο πιο εύγλωττος τρόπος να παρουσιάσει κανείς ένα αντικείμενο που πραγματεύεται είναι να το συνδυάσει με οπτικό υλικό και αυτός είναι ο λόγος που προωθεί τόσο πολύ τις πωλήσεις προβολέων για χρήση σε επαγγελματικές παρουσιάσεις όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εκτός όμως από την ποιότητα της παρουσίασης εικόνων και βίντεο, πολυμέσων γενικότερα για την κάλυψη ανάλογων αναγκών, έντονο είναι το αίτημα για φορητότητα.

Ο Epson EB-X6 είναι μία καλή επιλογή γιατί αποτελεί έναν καλό μέσο όρο και όχι ένα άριστο σε όλα μηχάνημα. Είναι μία τίμια επιλογή αφού συνδυάζει σχετικά χαμηλό βάρος (2.800 gr) και μικρές διαστάσεις (327 x 245 x 92 mm) με κορυφαία ποιότητα προβολής και αξιόλογη ποιοτικά υλικά κατασκευής που εγγυώνται ότι δεν θα σας απασχολήσουν με τυχόν μείωση της απόδοσής τους σύντομα. Ο προβολέας προσφέρει ανάλυση οθόνης XGA με λόγο αντίθεσης 2000:1, ενώ η τεχνολογία οθόνης USB 2-σε-1 της Epson απλοποιεί την εγκατάσταση και διευκολύνει τον τηλεχειρισμό της παρουσίασης διαφανειών, με το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται. Ένα μόνο καλώδιο USB, που συνδέει τον προβολέα στον υπολογιστή σας, συνδυάζει τις λειτουργίες οθόνης και μετακίνησης σελίδας Επάνω/Κάτω, περιορίζοντας στο ήμισυ τα καλώδια που χρειάζεστε.

Η λάμπα τεχνολογίας E-Torl θα σας εξασφαλίσει απόδοση καθαρής εικόνας ακόμα και σε φωτεινό χώρο, η χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος συγκριτικά με τις κλασσικές λάμπες, θα σας προσφέρει μέχρι 3000 ώρες στη λειτουργία υψηλής φωτεινότητας και μέχρι 4000 ώρες στη λειτουργία χαμηλής φωτεινότητας –η οποία είναι κατάλληλη για τις συνήθεις συνθήκες προβολής δηλαδή για «χαμηλό» φωτισμό.

Μία καινοτομία έρχεται να σας λύσει τα χέρια: όποιος κάνει συχνά παρουσιάσεις ξέρει ότι ένα ακόμη πρόβλημα είναι αυτό των παραμορφώσεων. Με τη λειτουργία «Keystone» μπορείτε να πετύχετε τετραγωνισμένη εικόνα εύκολα και γρήγορα ρυθμίζοντας τις παραμορφώσεις έως +30 μοίρες κάθετα, από τον προβολέα. Τέλος, στα πλεονεκτήματα της συσκευής βρίσκεται η άμεση ενεργοποίηση/απενεργοποίηση λειτουργίας της. Με χρόνο προθέρμανσης μόνο 5 δευτερόλεπτα, ο Epson EB-X6 είναι ιδιαίτερα βολικός, τηρώντας τη γνωστή -αλλά σπάνια ειλικρινώς τηρούμενη- υπόσχεση της Πληροφορικής για plug-and-play συσκευές.

Η μέγιστη ανάλυση προβολής που μπορεί να επιτευχθεί είναι 1024 x 768 με λόγο αντίθεσης 2000:1 και μέγεθος «κάδρου» προβολής από 30 μέχρι 300 ίντσες, σε 16.7 εκ. χρώματα, ενώ υπάρχει κι ένα μικρό ενσωματωμένο ηχείο, το οποίο ωστόσο δεν θα σας καλύψει για προβολές σε μεγαλύτερους χώρους.

Ο Epson EB-X6 κυκλοφορεί ήδη στα καταστήματα της ελληνικής αγοράς και έχει ενδεικτική τελική τιμή λιανικής με ΦΠΑ τα 570 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v