UPS 600VA: Προσέχουμε για να έχουμε

Σε εποχές κρίσης, δε νοείται να πετάμε τις ηλεκτρονικές συσκευές όταν χαλάνε. Γι'αυτό τις προστατεύουμε με μία απλή συσκευή σταθεροποίησης της τάσης, όπως το UPS 600VA της Accupower, που είναι και οικονομικό και εύχρηστο.
UPS 600VA: Προσέχουμε για να έχουμε
του Πάρη Καπράλου

Οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές οικιακής χρήσης τελειώνουν την ζωή τους όταν χαλάνε. Ο βασικός λόγος για τον οποίο χαλάνε είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως θα σας πει οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός και σπανιότερα η φθορά που προέρχεται από τη χρήση τους...

Το πρόβλημα είναι εντονότερο με τους Η/Υ αλλά δεν περιορίζεται σε αυτούς. Το οικιακό δίκτυο ηλεκτροδότησης σε ελάχιστες χώρες στον κόσμο παρέχει πραγματικά σταθερή τάση. Στις περισσότερες προβλήματα ανακύπτουν κάθε τόσο καθώς η τάση παρουσιάζει απότομες κορυφώσεις (spikes) που καίνε ή τουλάχιστον φθείρουν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που είναι πιο ευαίσθητες από κοινές ηλεκτρομηχανικές διατάξεις. Τη λύση δίνουν απλές συσκευές σταθεροποίησης της τάσης, όπως το UPS 600VA της Accupower.

Η συσκευή ανήκει στην κατηγορία Line Interactive UPS. Με ισχύ στα 600VA (360W) το UPS θα προστατεύσει τις ηλεκτρικές σας συσκευές από πτώση της τάσης του δικτύου, αλλά και με την αυτόματη σταθεροποίηση τάσης AVR, από βυθίσεις, υπερτάσεις, υπερφόρτιση και βραχυκύκλωμα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή τους λειτουργία. Είναι μικρό σε διαστάσεις για να προσαρμοστεί εύκολα σε κάθε χώρο και έρχεται εξοπλισμένο με 3 εξόδους για τροφοδότηση φορτίων ενώ ταυτόχρονα παρέχει και προστασία γραμμής τηλεφώνου.

Επιπλέον πραγματοποιεί ελέγχους με μικροεπεξεργαστή που εξασφαλίζει αξιοπιστία και με την θύρα RS-232 έχει άμεση επικοινωνία με τον Η/Υ μέσω προγράμματος παρακολούθησης. Σας κρατάει ενήμερους κάθε στιγμή για την κατάσταση λειτουργίας του με φωτεινές ενδείξεις (καλής λειτουργίας, σφάλματος, χαμηλής / υψηλής τάσης, κλπ.).

Το UPS κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά και έχει ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο τα 60 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v