Το Web Science Conference 2009 "surf-άρει" στην Αθήνα

Το 1o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Επιστήμη του Web έρχεται στην χώρα μας, για να δώσει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που αφορουν στην χρήση του Διαδικτύου. Μία μοναδική ευκαιρία για όλους μας να μάθουμε τα πάντα για τον κυβερνοχώρο από τον ίδιο τον... δημιουργό του.
Το Web Science Conference 2009 surf-άρει στην Αθήνα
Το Web Science Conference 2009: “Society On-Line” είναι το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο αφιερωμένο στην επιστημονική μελέτη των κοινωνικών και τεχνολογικών διαστάσεων του Διαδικτύου ως αυθύπαρκτου και καινοτόμου δημιουργήματος. Πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο κορυφαίοι επιστήμονες από το χώρο της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των κοινωνικών επιστημών, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και του πολιτισμού, θα καταθέσουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτισμού και τεχνολογίας, αλλά και για την ανάπτυξη της Επιστήμης του Web (Web Science). Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 18 μέχρι τις 20 Μαρτίου 2009, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μεταξύ άλλων, στο Συνέδριο θα μιλήσουν οι:

Καθηγητής Sir Tim Berners-Lee, εφευρέτης του World Wide Web
Καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης, ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με το Βραβείο Turing 
Καθηγήτρια Dame Wendy Hall, Μέλος του Ιδρυτικού Συμβουλίου του WSRI και Πρόεδρος της ACM
κ. Jacques Bus, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης για την Αξιοπιστία στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  κ. Κάρολος Παπούλιας, ενώ θα συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ά. Σπηλιωτόπουλος και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Α. Σαμαράς. Μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου είναι και ο Κωνσταντίνος Βήτα (Stereo Nova) και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός.

Όπως ειπώθηκε και στην συνέντευξη τύπου, στόχος του συνεδρίου είναι η κατανόηση του αντίκτυπου των τεχνολογιών της πληροφορικής και του Web στο επιστημονικό πεδίο και στην καθημερινή πρακτική. Παράλληλα, αποσκοπεί στην προαγωγή της έρευνας και στην παραγωγή επιστημονικής γνώσης για την περαιτέρω ανάπτυξη του World Wide Web, με έμφαση στις τεχνολογικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ψυχολογικές διαστάσεις της παρουσίας του ατόμου-χρήστη στη society on-line.

Μερικές από τις πιο σημαντικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου θα αφορούν τα Ατομικά Δικαιώματα στο Web, την Ψυχολογία και το Web, την Ασφάλεια, τα Προσωπικά Δεδομένα και την Αξιοπιστία στον Κυβερνοχώρο και της Διαστάσεις του Φορητού Web.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και το WWW Forum την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρα 19:00. Στο WWW Forum, θα συμμετέχουν ο Tim Berners-Lee, Εφευρέτης του WWW, και ο Ιωσήφ Σηφάκης, ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με το Βραβείο Turing.

Δηλώστε συμμετοχή για το Συνέδριο κάνοντας κλικ εδώ.

Γλώσσα Συνεδρίoυ: αγγλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση από ελληνικά
Κόστος συμμετοχής στο Συνέδριο (και στο WWW Forum): €295
Kόστος συμμετοχής στο Συνέδριο (και στο WWW Forum) για φοιτητές: €140
Kόστος συμμετοχής μόνο στο WWW Forum (18/3/2009, 19:00): €45

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», «ΘΕΑΤΡΟΝ», Πειραιώς 254, Tαύρος
T: 211 100 1781.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v