Glofiish X900: Και κινητό και... PDA

Συνδυάζοντας όλες τις λειτουργίες ενός πλήρως εξοπλισμένου κινητού με αυτές ενός αξιοπρεπούς PDA, το καινούργιο δημιούργημα της Glofiish σίγουρα αξίζει της προσοχής σας και από τεχνικής πλευράς και από ψυχαγωγικής.
Glofiish X900: Και κινητό και... PDA
του Πάρη Καπράλου

Η πρόταση ενός PDA που είναι και κινητό τηλέφωνο ακούγεται λίγο περίεργη λόγω συνήθειας. Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για κινητά τηλέφωνα, «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με ανάλογες δυνατότητες αλλά όχι για το αντίστροφο. Παρόλα αυτά ορισμένες προτάσεις από αυτό τον χώρο, αν και όχι τόσο διάσημες στην ελληνική αγορά, ίσως αξίζουν τη προσοχή μας.

Με μικρές διαστάσεις και μόλις 18mm πάχους, το Glofiish X900 είναι μία από αυτές τις προτάσεις. Το μοντέλο συνδυάζει μία 3G συσκευή κινητής τηλεφωνίας με Quad-band δυνατότητες σύνδεσης που παρέχει γρήγορο download αρχείων από το internet και δυνατότητες βίντεο-κλήσης από την ενσωματωμένη VGA κάμερα με ένα αξιόπιστο PDA. Επίσης μιλά ελληνικά. Τέλος, η Eten έχει φροντίσει να το εξοπλίσει ακόμη με δέκτη GPS και τεχνολογία chipset SiRF Star III ώστε να σας οδηγεί στον προορισμό σας με σιγουριά και ακρίβεια, και να αποτελεί σε κάθε κατάσταση τον ιδανικό συνοδηγό.

To νέο μοντέλο επίσης αξιοποιεί τη νέα πλατφόρμα Ελληνικών Windows Mobile 6.1 δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο για να χρησιμοποιήσετε σε αυτό το Outlook σε ένα γνώριμο περιβάλλον, καλύτερο έλεγχο επαφών και ημερολογίου, και αναβαθμισμένη διαχείριση mail. Επιπλέον έχετε στα χέρια σας δυνατότητα προβολής αρχείων PDF, λειτουργία Direct Push για να ειδοποιήστε άμεσα για τα mail σας και εφαρμογές του Microsoft Office, που σας επιτρέπουν πολύ βολικά να διαβάζετε παρουσιάσεις, υπολογιστικά φύλλα και έγγραφα όπου και όποτε θέλετε.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά έρχεται εξοπλισμένο με ισχυρό επεξεργαστή Samsung 533MHz και συνολική μνήμη 384MB που θα απογειώσει τις ταχύτητες εργασίας σας. Το υψηλής ταχύτητας ασύρματο δίκτυο WiFi και οι δυνατότητες 3.5G HSDPA & Bluetooth 2.0 σας προσφέρουν γρήγορη και απόλυτη συνδεσιμότητα σε οποιαδήποτε μετακίνηση για ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία Bluetooth για άνετη, ασύρματη επικοινωνία σε κοντινές αποστάσεις με άλλες συσκευές, ή συνδεθείτε χωρίς καλώδια στο Internet και το e-mail σας όπου και αν βρίσκεστε, και παραμείνετε ενήμεροι και αποδοτικοί ακόμη και όταν βρίσκεστε έξω και εν κινήσει.

Από πλευράς ψυχαγωγίας το Glofiish X900 έρχεται εξοπλισμένο με ραδιοφωνικό δέκτη FM, δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικών αρχείων Μp3 και οθόνη αφής 2,8" υψηλής ανάλυσης VGA (640x480 pixels) για ακόμη καλύτερη απεικόνιση. Ιδανική εκτός των άλλων και για να ζωντανεύει τις εικόνες που τραβάει η ενσωματωμένη κάμερα των 3 Megapixels, η οποία διαθέτει εκτός των άλλων και λειτουργίες macro και αυτόματης εστίασης και έξοδο TV-out για να απολαμβάνετε τις λήψεις σας στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σας.

Η συσκευή έχει διαστάσεις 106 x 60,5 x 18 mm και βάρος 146 γραμμάρια, 2 χρόνια εγγύηση και κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα, με ενδεικτική τελική τιμή λιανικής τα 550 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v