Nokia E51: Το smartphone στις διαστάσεις που θέλαμε

Αν θέλετε ένα αξιόπιστο business κινητό, το οποίο να είναι και smartphone αλλά να μη θυμίζει σε όγκο το ultra portable που έχετε αλλά ένα κοινό τηλέφωνο, το Ε51 της Nokia είναι φτιαγμένο για εσάς.
Nokia E51: Το smartphone στις διαστάσεις που θέλαμε
του Πάρη Καπράλου

Το Nokia E51 είναι μία κομψή smartphone συσκευή σε candybar σχήμα και μαύρο χρώμα η οποία αποτελεί το τελευταίο μέλος της εξελιγμένης οικογένειας E-series. Οι προηγμένες φωνητικές λειτουργίες, η υποστήριξη Direct Push για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και οι εφαρμογές Office κάνουν το Nokia E51 ένα αναπόσπαστο εργαλείο για τους εργαζόμενους που μετακινούνται συνεχώς.
 
Οι εξαιρετικές φωνητικές λειτουργίες περιλαμβάνουν Quad-band GSM ώστε να μην προβληματίζεστε κάθε φορά που κάποιο επαγγελματικό ή προσωπικό ταξίδι σας «βγάζει» στην άλλη άκρη του ωκεανού, καθώς επίσης υψηλής ποιότητας μεγάφωνο και δυνατότητα κλήσης με φωνητικές εντολές.

Το κινητό διαθέτει επίσης μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης για άνετη προβολή ιστοσελίδων, εικόνων και εγγράφων, είναι σε θέση να αποδώσει στον χρήστη του γρήγορες συνδέσεις δεδομένων με χρήση EDGE (EGPRS) και σύνδεση υψηλής ταχύτητας 3G. Η τρίτη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας φέρνει την άνεση του γρήγορου Internet στο κινητό σας. Οι μεγάλες ταχύτητες δεδομένων - έως 384 kbps - σάς προσφέρουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στον κόσμο της video-κλήσης, του streaming, του σερφαρίσματος και των μηνυμάτων MMS και email, όπου κι αν είστε.

Παράλληλα, η κάμερα ανάλυσης 2 Μegapixel που διαθέτει η συσκευή σας επιτρέπει να αποτυπώνετε τις όμορφες στιγμές σας, ενώ έχετε τη δυνατότητα να εγγράφετε βιντεοκλίπ με ήχο καθώς και να επισυνάπτετε βιντεοκλίπ στα μηνύματα MMS σας, ενώ το σύστημα αναπαραγωγής μουσικών αρχείων ΜΡ3, υπόσχεται στιγμές μουσικής απόλαυσης.

Η εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου είναι 130MB, αλλά μπορεί να επεκταθεί μέχρι και στα 2 GB με τη χρήση κάρτας μνήμης microSD. Το ευέλικτο λογισμικό S60 που υποστηρίζει μεγάλη ποικιλία εφαρμογών θα σας εξασφαλίσει την καλή συνεννόηση σας με το νέο σας απόκτημα ενώ η συνδεσιμότητα του κινητού σας με άλλες συσκευές και ασύρματα δίκτυα μπορεί να γίνει απρόσκοπτα μέσω Bluetooth ή WiFi. Μάλιστα, αναφορικά με το WiFi αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλέφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί συγχρόνως και ως τερματικό εσωτερικού τηλεφώνου αν το εταιρικό ασύρματο δίκτυο στον εργασιακό σας χώρο επιτρέπει τη διασύνδεση τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του WiFi δικτύου.

Η συσκευή είναι βελτιωμένη στα σημεία έναντι άλλων της ίδιας οικογένειας. Αντίθετα με το προγενέστερο Ε60 διαθέτει κάμερα με 4x ψηφιακό zoom. Αντίθετα με άλλα μοντέλα της σειράς έχει ραδιόφωνο και συνδέεται με άλλες συσκευές και με υπέρυθρες. Σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρεία, η συσκευή έχει αυτονομία σε κατάσταση συνομιλίας 4 ώρες και 20 λεπτά και χρόνο αναμονής ως 310 ώρες. Το βάρος του κινητού είναι 100 gr και οι διαστάσεις του 114,8 x 46 x 12 mm.

Η ενδεικτική τελική τιμή του προϊόντος (συμπεριλαμβανομένου φόρου) είναι 249 ευρώ, και το κινητό κυκλοφορεί ήδη στα καταστήματα της ελληνικής αγοράς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v