Motorola U9: Πάρτε μαζί σας ένα βότσαλο στη παραλία

Το Motorola U9, απόγονος του ιδιαίτερου σχεδιασμού PEBL της ίδιας εταιρείας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα κινητό. Οι δυνατότητες του είναι εξαιρετικές και το design του προκαλεί τα βλέμματα αλλά και την ερώτηση: γιατί δεν κάνατε και αδιάβροχο;
Motorola U9: Πάρτε μαζί σας ένα βότσαλο στη παραλία
του Πάρη Καπράλου

Το Motorola U9 διαθέτει εξωτερικά γυαλιστερό φινίρισμα με ημιδιάφανη επιφάνεια κάτω από την οποία κρύβεται μία έγχρωμη OLED οθόνη, αλλά και τρία ευαίσθητα στην αφή πλήκτρα, ενώ ενσωματώνει ψηφιακή κάμερα ανάλυσης 2 megapixel.

Το κινητό κυκλοφορεί σε μαύρο, ροζ και μωβ χρώμα. Η σχεδόν λεία επιφάνεια του τηλεφώνου έχει την ιδιότητα να αντανακλά τον περιβάλλοντα χώρο και η έγχρωμη οθόνη τεχνολογίας OLED των 65.536 χρωμάτων αποδίδει ικανοποιητικά ακόμα και σε «σκληρές» φωτιστικές συνθήκες σε ανάλυση 128 x 160 pixels. Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει δημιουργήσει και 20 διαφορετικά floating animations τα οποία μπορούν να προβληθούν στην οθόνη για λίγα δευτερόλεπτα, προτού αυτή απενεργοποιηθεί ολοκληρωτικά για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.

Το κατώτερο τμήμα της συγκεκριμένης οθόνης είναι ουσιαστικά ευαίσθητο στην αφή. Κατά την χρήση των μουσικών λειτουργιών του τηλεφώνου, παρουσιάζονται εκεί τρία ειδικά πλήκτρα τα οποία επιτρέπουν την έναρξη και τη διακοπή της αναπαραγωγής, καθώς και τη μετάβαση στο επόμενο ή το προηγούμενο μουσικό κομμάτι.

Η εσωτερική οθόνη έχει ανάλυση 240 x 320 pixels και μπορεί να παρουσιάσει 262.144 χρώματα. Η διαγώνιός της έχει διαστάσεις 2 ίντσες. Εκτός από το αριθμητικό πληκτρολόγιο συναντάμε στην εσωτερική όψη της συσκευής και το πολυπλήκτρο των πέντε κατευθύνσεων που θα επιτρέψει την περιήγηση στο μενού της καθώς επίσης έξι ειδικά πλήκτρα.

Στην πρόσοψη του τηλεφώνου βρίσκεται ο φακός της ψηφιακής κάμερας, η οποία αποδίδει 2 megapixel, αλλά στα αρνητικά σημεία της συσκευής πρέπει να προσμετρηθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει flash. Ο ενσωματωμένος media player που παίζει αρχεία μορφής MP3, AAC, AAC+, e-AAC+ αναλαμβάνει να σας παρηγορήσει για αυτή τη έλλειψη. Η περιορισμένη εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου συμπηρώνεται με κάρτα μνήμης microSD, μέγιστης χωρητικότητας 4GB.

Η συσκευή της αμερικανικής εταιρείας δεν υποστηρίζει τις υπηρεσίες τρίτης γενιάς, οπότε αν επιχειρήσετε να την χρησιμοποιήσετε για την ασύρματη πρόσβαση στο Internet στην Ελλάδα -όπου δεν διατίθενται υπηρεσίες EDGE- θα πρέπει να περιοριστείτε στο GPRS και μάλλον θα απογοητευτείτε από την ταχύτητα του.

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε ότι το κινητό είναι φτιαγμένο για παραλία, είναι πολύ καλό για το κόστος του και ιδιαίτερα καλόγουστο. Δεν είναι smartphone, δεν έχει στόχο κοινό με υψηλές τεχνολογικές απαιτήσεις, αλλά μπορεί άνετα να μας συντροφεύσει στις καλοκαιρινές εξορμήσεις μας. Το μικρό του βάρος (μόλις 87 γραμάρια), η εμφάνιση του αλλά και ο όγκος του (90 x 48,6 x 16,4 χιλιοστά) συμβάλλουν προς αυτή την επιλογή.

Η τελική ενδεικτική τιμή του κινητού (συμπεριλαμβανομένου φόρου) είναι στα 210 ευρώ και ήδη διατίθεται στην ελληνική αγορά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v