Sony Cybershot H10: Ένα βήμα πιο μακριά

Διαφορετική ως προς την εμφάνιση, σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, αλλά και με εξελιγμένες δυνατότητες, που περιλαμβάνουν οπιτκό zoom 10x, face detection, sports shooting και D-Range Optimiser, η νέα Cybershot H10 θα γίνει ο ιδανικός σύντροφος για τις εξορμήσεις σας.
Sony Cybershot H10: Ένα βήμα πιο μακριά
του Πάρη Καπράλου

Συνηθισμένοι από φωτογραφικές μηχανές με πιο επίπεδο σχήμα θα αναρωτηθείτε αν η νέα Sony Cybershot ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες σας. Η σαφής απάντηση είναι ότι η εμφάνιση μιας κάμερας είναι το τελευταίο που πρέπει να σας επηρεάζει –χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι η εμφάνιση της μηχανής είναι κακή. Αυτό που έχει σημασία σε μια φωτογραφική μηχανή άλλωστε δεν είναι η δική της εμφάνιση, αλλά η εμφάνιση των φωτογραφιών που θα τραβήξετε. Αρκετά μικρή, ώστε να χωράει στην τσέπη ή την τσάντα σας, η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot H10 αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για τις εξορμήσεις σας.

Οι ποιοτικοί φακοί Carl Zeiss που χρησιμοποιούν όλες οι κάμερες της συγκεκριμένης «οικογένειας» της ιαπωνικής εταιρείας δεν είναι κάτι νέο. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μοντέλο ενσωματώνει τη δυνατότητα οπτικού zoom 10x, καθώς και ιδιαίτερα ισχυρό flash με δυνατότητα να φωτίζει αντικείμενα που βρίσκονται μέχρι και 14 μέτρα μακριά (σε ευρεία γωνία λήψης και με ευαισθησία ISO 3200). Η Cyber-shot H10 διαθέτει, επίσης, μεγάλη οθόνη Clear Photo LCD Plus, διαγωνίου 3 ιντσών, η οποία εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα προβολής και εύκολη πλοήγηση στα μενού.

Η Cyber-shot H10 είναι, επίσης, εξοπλισμένη με προηγμένες τεχνολογίες της Sony που προσφέρουν εντυπωσιακές λήψεις σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών. Χάρη στην ισχύ του ταχείας ανταπόκρισης επεξεργαστή BIONZ της Sony, η λειτουργία εντοπισμού προσώπων (Face Detection) μπορεί να αναγνωρίσει και να εστιάσει μέχρι και σε οκτώ πρόσωπα σε μια λήψη, ρυθμίζοντας αυτόματα την εστίαση και την έκθεση για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Επιπρόσθετα, η λειτουργία «Sports Shooting» είναι ιδανική για λήψεις αντικειμένων που κινούνται γρήγορα. Το θαύμα αυτό συμβαινει με τον εξαιρετικό συγχρονισμό διάφορων επιμέρους χαρακτηριστικών της κάμερας. Η δυνατότητα συνδυάζει εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα κλείστρου και συνεχή προγνωστική (predictive) αυτόματη εστίαση, «παγώνοντας» αντικείμενα που κινούνται γρήγορα χωρίς καθυστέρηση (shutter lag).

Οι καινοτομίες του συγκεκριμένου μοντέλου δεν σταματούν εδώ. Το διπλό σύστημα Anti-Blur της Sony πραγματοποιεί σύλληψη πιο ατμοσφαιρικών, φυσικών εικόνων χωρίς τη χρήση flash σε εσωτερικούς χώρους ή σε τοποθεσίες όπου δεν υπάρχει επαρκής φυσικός φωτισμός. Η υψηλή ευαισθησία, η οποία φθάνει ως και ISO 3200, συνδυάζεται με την τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Super SteadyShot εξασφαλίζοντας καθαρότερες λήψεις όταν κρατάτε τη συσκευή με το χέρι – κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ρυθμίσεις υψηλού zoom, όπου οι κινήσεις του χεριού, αιτία του φαινομένου camera shake, αποτελούν συχνά πρόβλημα.

Επιπλέον, ο μηχανισμός βελτιστοποίησης δυναμικού εύρους (D-Range Optimiser ή DRO), ιδανικός για δύσκολα αντικείμενα με οπίσθιο φωτισμό και σκηνικά υψηλής αντίθεσης, επεξεργάζεται αυτόματα σκηνικά που περιέχουν ταυτόχρονα περιοχές με υψηλό φωτισμό και περιοχές με λεπτομέρειες σε χαμηλό φωτισμό, εξασφαλίζοντας φυσικότερες λήψεις με ομοιόμορφη έκθεση.

Η Cyber-shot H10 διαθέτει, επίσης, μια γκάμα ενσωματωμένων λειτουργιών επεξεργασίας εικόνας, στις οποίες περιλαμβάνεται η μείωση των κόκκινων ματιών, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να βελτιώσετε τις λήψεις σας χωρίς να χρειάζεστε PC ή εξειδικευμένο λογισμικό. Στα προαιρετικά αξεσουάρ περιλαμβάνεται μια γκάμα από ευρυγώνιους φακούς και τηλεφακούς, καθώς και φίλτρα, μπαταρίες, φορτιστές ταξιδίου, αθλητικές θήκες και θήκες μεταφοράς.

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot H10 είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τα τέλη Μαρτίου και έχει ενδεικτική τιμής λιανικής (συμπεριλαμβανομένου φόρου) 260 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v