Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000: Το ποντίκι που βρυχάται...

Μπορεί το βλέμμα μας να είναι για οκτώ τουλάχιστον ώρες την ημέρα καρφωμένο μπροστά σε μία οθόνη, το χέρι μας όμως -και συγκεκριμένα το ποντίκι μας- είναι αυτό που κάνει όλη τη δουλειά. Και η Microsoft δείχνει να το ξέρει αυτό καλά...
Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000: Το ποντίκι που βρυχάται...
του Πάρη Καπράλου

Το ποντίκι, αν και φαινομενικά αποτελεί την τελευταία έννοια που μπορεί να έχει ένας χρήστης υπολογιστή, είναι στη πραγματικότητα μια συσκευή εισαγωγής που θα πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά. Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι με αυτό διασφαλίζουμε άνεση στην πλοήγηση στα διάφορα μενού που οικοδομούν το «εικονικό» περιβάλλον του υπολογιστή μας, αλλά και ότι με τη σωστή χρήση του μπορούμε να βελτιώσουμε τις φορητές επιδόσεις του laptop μας, όταν δεν βρισκόμαστε στο σπίτι ή στο γραφείο.

Παλιότερα, το να μεταφέρει και να χρησιμοποιεί κάποιος ποντίκι μαζί με το φορητό υπολογιστή του ήταν κάτι που εκλαμβανόταν ως περιορισμός της ελευθερίας του. Και είναι πολλοί εκείνοι -μεταξύ ων οποίων συγκαταλέγεται και ο γράφων- που έχουν λοιδορήσει τους χρήστες εκείνους που θα μπουν στο κόπο να μεταφέρουν μαζί με το φορητό υπολογιστή τους ένα ποντίκι ή ακόμα χειρότερα ένα ασύρματο ποντίκι, το οποίο -επιπλέον του ενσύρματου συγγενή του- απαιτεί ειδικό πομποδέκτη ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο σύνδεσης του με το φορητό υπολογιστή.

Κοιτώντας από πιο κοντά αυτά τα θέματα η Microsfot προτείνει κάτι νέο, για όσους χρήστες διαθέτουν φορητό υπολογιστή με Bluetooth. Πρόκειται για το Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000, το οποίο δεν χρειάζεται πομποδέκτη για να συνδεθεί! Έτσι ο χρήστης θα κρατήσει τις θύρες USB του υπολογιστή του ελεύθερες και δεν θα είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει μία ακόμα συσκευή -τον πομποδέκτη- μαζί του. Σχεδιασμένο αποκλειστικά για PC με Bluetooth, χωρίς πομποδέκτη, για αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση και με τεχνολογία High Definition Laser –για μεγαλύτερη πιστότητα της θέσης του στην οθόνη κατ΄ αναλογίαν με τη λειτουργία του, η συσκευή ανταποκρίνεται καλύτερα στα «κλικ» σας και προσφέρει ομαλότερη χρήση.

Τα ποντίκια της σειράς είναι επαναφορτιζόμενα, και διαθέτουν ακόμα και δείκτη της κατάστασης της μπαταρίας για να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πότε χρειάζεται επαναφόρτιση, και με διακόπτη για εξοικονόμηση ενέργειας. Για περισσότερες επιλογές και ευκολότερη μετακίνηση σε αρχεία και φακέλους, διαθέτουν 4 κουμπιά που μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορες λειτουργίες.

Το πρώτο μοντέλο της σειράς είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και έχει ενδεικτική λιανική τιμή με φόρο τα 45 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v