Western Digital Passport: Για να ταξιδεύουν και τα αρχεία σας μαζί σας

Μικρός σε διαστάσεις και βάρος, αλλά μεγάλος σε χωρητικότητα, ο νέος φορητός δίσκος της Western Digital είναι ιδανικός για χρήση με laptop, με το οποίο συνδέεται μέσω μιας απλής θύρας USB 2.0, για να ικανοποιεί τους χρήστες που δε μένουν ποτέ σε ένα μέρος.
Western Digital Passport: Για να ταξιδεύουν και τα αρχεία σας μαζί σας
του Πάρη Καπράλου

Κάθε μέρα και περισσότερο έχουμε διάφορες συσκευές στη ζωή μας. Ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτές που «μας λύνουν τα χέρια». Που κάνουν την εργασία μας ευκολότερη και ταχύτερη, την ψυχαγωγία μας πιο προσβάσιμη κάθε στιγμή. Όλες αυτές οι συσκευές παράγουν «πληροφορία». Θα πείτε «τι πληροφορία και πράσσειν άλογα, η φωτογραφική μηχανή παράγει φωτογραφίες, η κάμερα παράγει βίντεο, κλπ.». Όλα αυτά τα μέσα όμως παράγουν αρχεία σε ηλεκτρονική μορφή. Αρχεία που κανείς μπορεί εύκολα να διαχειριστεί, αλλά όχι πάντα εύκολα να μεταφέρει παντού, παρά το «άυλο» του χαρακτήρα τους. «Πληροφορίες».

Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε ενημερωμένο χρήστη υπολογιστών θα σας πει ότι οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι από τα σημαντικότερα καταναλωτικά αγαθά του σήμερα. Αποτελούν τις συσκευές στις οποίες εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για backup, για αποθήκευση και -κατόπιν κάποια καταστροφής- ανάκτηση των δεδομένων μας, των πληροφοριών μας. Μέχρι πρότινος οι συσκευές αυτές αν και δεν θα μπορούσε κανείς να τις πει «ογκώδεις» δεν ήταν απόλυτα φορητές, δεδομένου ότι ήταν ευπαθείς στα τραντάγματα και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς τηn παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά κυκλοφόρησαν κάποιες μικρότερες μεν συσκευές, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να λειτουργούν με τροφοδοσία ρεύματος μέσω της θύρας σύνδεσης τους με τον υπολογιστή (USB 2.0), αλλά αφενός «γονάτιζαν» τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή –καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα της διαθέσιμης ενέργειας του- αφετέρου δε, η χωρητικότητα τους ήταν σαφώς περιορισμένη σε μερικές δεκάδες GB.

Ο νέος φορητός δίσκος της Western Digital ανήκει σε μία νέα γενιά μοντέλων. Χάρη στη εξαιρετική του κατασκευή και σχεδίαση καταφέρνει και ξεχωρίζει με τις περιορισμένες διαστάσεις και βάρος, αλλά και με τη μεγάλη χωρητικότητά του που φτάνει τα 250GB. Η μόνη απαραίτητη σύνδεση βασίζεται απλά σε μια θύρα USB 2.0, γεγονός που σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος τον καθιστά ιδανικό για χρήση με laptop, και υπόσχεται να ικανοποιήσει τον χρήστη που δε μένει ποτέ σε ένα μέρος. Το μοντέλο Passport, ανθεκτικό και εύχρηστο, θα γίνει το "διαβατήριό" σας για συνεχείς μετακινήσεις συντροφιά με τα πολύτιμα δεδομένα σας.

Ο Western Digital 250 GB Passport διατίθεται στην ελληνική αγορά στην τελική ενδεικτική τιμή λιανικής των 120 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v