Nokia N95 8GB: Βελτιωμένο και ελκυστικότερο

Διατηρώντας τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που έκαναν το αρχικό Nokia N95 ανάρπαστο, το νεώτερο N95 8GB διόρθωσε τα όποια προβλήματα, αύξησε τη μνήμη και τη μπαταρία, και επανακυκλοφόρησε κλέβοντας την παράσταση.
Nokia N95 8GB: Βελτιωμένο και ελκυστικότερο
του Πάρη Καπράλου

Οι επαναλήψεις στα μοντέλα κινητών τηλεφώνων, ακόμα κι όταν περιλαμβάνουν μικρές βελτιώσεις αντιμετωπίζονται από τη αγορά σαν ξαναζεσταμένο φαγητό. Και συνήθως, η vox populi έχει δίκιο, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις οι εταιρείες επικεντρώνονται σε lifestyle ή ψυχαγωγικές αλλαγές. Εξαίρεση στον κανόνα το Nokia N95 8GB. Αν και ο κατασκευαστής του επέλεξε να τονίσει την αύξηση της εσωτερικής του μνήμης, το νέο μοντέλο -sequel του επιτυχημένου N95- έχει πολλές νέες αρετές, οι οποίες το καθιστούν αξιοπρόσεκτη επιλογή.

Τα χαρακτηριστικά του μοντέλου που παραμένουν ως έχουν είναι πολλά. Συγκεκριμένα το τηλέφωνο υποστηρίζει υπηρεσίες 3G και HSDPA, διαθέτει Wi-Fi, ψηφιακή κάμερα των 5 megapixel σε συνδυασμό με λειτουργία αυτόματης εστίασης, αλλά και δυνατότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση VGA, δέκτη GPS, έξοδος τηλεοπτικού σήματος, ενώ είναι εξοπλισμένο με οθόνη των 2,6 ιντσών. Το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου είναι Symbian OS v9.2 και η πλατφόρμα του S60 3rd Edition Feature Pack 1, δίνοντας πολλές δυνατότητες στη συσκευή, ενώ οι διαστάσεις του είναι ανταγωνιστικές για τη κατηγορία τους και βρίσκονται στα 99 x 53 x 21 χιλ. Τα 128 γραμμάρια βάρους του είναι πολύ ανταγωνιστικά για το είδος της συσκευής (double sliding), η οποία υποστηρίζει όλα σχεδόν τα υπάρχοντα δίκτυα (Dual-Mode GSM/UMTS, Quad-Band GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900).

Η νέα έκδοση του N95 όμως διορθώνει μερικά προβλήματα που καθιστούσαν το ιδιαίτερα ελκυστικό κατά τα άλλα μοντέλο, λιγότερο ελκυστικό. Συγκεκριμένα, η μπαταρία του κινητού απέδιδε πολύ μικρή αυτονομία, τόσο ονομαστική όσο και ουσιαστική. Τα 8GB εσωτερικής μνήμης επαρκούν για τη φιλοξενία 20 ωρών ψηφιακού βίντεο ή περίπου 6.000 τραγουδιών, ενώ έχει βελτιωθεί και η διαγώνιος της οθόνης η οποία από τις 2,6 του προγόνου του ανήλθε στις 2,8’’. Η μπαταρία που ενσωματώνεται στο νέο μοντέλο είναι χωρητικότητας 1200mAh, αντί για τη μπαταρία των 950mAh του N95 και η RAM έχει διπλασιαστεί, ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη διαχείριση των εφαρμογών.

Η μπαταρία BL-6F, χωρητικότητας 1200 mAh υπόσχεται χρόνο ομιλίας σε GSM δίκτυο έως 210 λεπτά και χρόνο αναμονής 280 ώρες. Το νέο σας κινητό θα συνδεθεί με τον Η/Υ μέσω καλωδίου USB 2.0 ή/και Bluetooth, ενώ έχει τη δυνατότητα να αναγνωριστεί από τον Η/Υ ως αφαιρούμενη μονάδα αποθηκευτικού χώρου (USB Mass Storage Device), πράγμα που σας παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη μνήμη του τηλεφώνου και ως αποθηκευτικό μέσο μεταφοράς αρχείων. Ως προς τις λοιπές δυνατότητές του, το τηλέφωνο μπορεί να σας σταθεί πραγματικός αρωγός στις επαγγελματικές ασχολίες της καθημερινότητας σας, δεδομένου ότι σας επιτρέπει τη διαχείριση της ηλεκτρονικής σας αλληλογραφίας, διαθέτει ημερολόγιο, λίστα εκκρεμοτήτων, αλλά δεν ξεχνά την ψυχαγωγία σας: η υποστήριξη του προφίλ A2DP για την χρήση ασύρματων στερεοφωνικών ακουστικών με Bluetooth, η υποδοχή ακουστικών με jack 3,5 χιλιοστών και η έξοδος τηλεοπτικού σήματος (PAL/NTSC) το πιστοποιούν.

Το κινητό κυκλοφορεί ήδη στα καταστήματα της ελληνικής αγοράς και η τελική ενδεικτική τιμή του (συμπεριλαμβανομένου φόρου) είναι 730 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v