HP iPAQ: Ένα κινητό "γραφείο" στα χέρια σας

"Κινητό" στην εμφάνιση αλλά με άνεση organizer, το νέο HP iPAQ 514, με την πρωτοποριακή τεχνολογία Voice Messenger έχει πολλά να μας διδάξει για την πραγματική αξία του smartphone.
HP iPAQ: Ένα κινητό γραφείο στα χέρια σας
του Πάρη Καπράλου

Η έννοια της συνέχειας και συνέπειας με αφοσίωση στις καλές ιδέες του παρελθόντος και χωρίς να ξεχνάμε την ανάγκη για καινοτομία και εξέλιξη, είναι ένα σύνολο αξιών που σπανίως υπηρετείται στην αγορά της καταναλωτικής τεχνολογίας. Συνήθως, σκοτώνουμε με χαρακτηριστική άνεση «τα άλογα όταν γεράσουν». Κραυγαλέα εξαίρεση το iPAQ, μία σειρά προϊόντων της hp που μας χαρίζει συνεχώς νέα μοντέλα, αν και όχι τόσο συχνά πλέον...

Το νέο HP iPAQ 514 Voice Messenger έχει πολλά να πει και ακόμα περισσότερα να αποδώσει στον χρήστη του, ανταμείβοντας την προτίμηση του. Κινητό στην εμφάνιση, η συσκευή προσφέρει τις πολυτελείς δυνατότητες ενός “Voice Valet”, τις λύσεις ενός organizer σε συσκευή χειρός, με λειτουργίες Smartphone, ευελιξία κινητού μικρού μεγέθους, συνεχή επαφή με τα email της συσκευής σας και με ισχύ τηλεφωνικού συστήματος, τόσο δυνατή όσο ενός γραφείου. Η λειτουργία Voice Commander που διαθέτει η συσκευή μετατρέπει το τηλέφωνο σε προσωπικό “Voice Valet”, υποστηρίζοντας πάνω από 20 εντολές που δεν εξαρτώνται από την φωνή του ομιλητή. Με το voice Commander, ο χρήστης μπορεί να πει στο HP iPAQ Voice Messenger να εκτελέσει μια σειρά από εργασίες όπως τηλεφωνικές, email, εργασίες ημερολογίου και άλλες.

Το νέο ΗΡ iPAQ 514 παρέχει τις λειτουργίες γραφείου ενός smartphone και την δυνατότητα ανάγνωσης email αλλά και απάντηση χωρίς πληκτρολόγηση με τη χρήση VoiceReply. Οι προσαρμοσμένες συντομεύσεις του βοηθούν στην εύκολη μετάβαση στις σημαντικότερες εργασίες Smartphone, με λειτουργικό σύστημα Microsoft Mobile 6 για Pocket PC, Standard Edition με τις εκδόσεις Pocket λογισμικού της Microsoft που υποστηρίζουν ανάγνωση και δυνατότητες παρέμβασης σε όλα τα αρχεία που έχουν παραχθεί από τα ανάλογα προγράμματα (Outlook, Word Mobile, Excel Mobile, PowerPoint Mobile και Internet Explorer για Smartphone).

Ο επεξεργαστής της συσκευής είναι από τις αξιόλογες προτάσεις για αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για τον ΤΙ ΟΜΑP 850 στα 200MHz, ενώ η συσκευή διαθέτει εσωτερική μνήμη 64ΜΒ SDRAM για εκτέλεση εφαρμογών και flash ROM 128MB. Οι διαστάσεις της συσκευής δεν ξεπερνούν τα 4,86 Χ 1,63 Χ 10,7 εκατοστά και το βάρος της τα 102 γραμμάρια. Η οθόνη της συσκευής είναι 2 ιντσών TFT, μπορεί να απεικονίσει 64.000 χρώματα backlit με LED ενώ διαθέτει ειδική λειτουργία εξοικονόμησης ισχύος.

Το HP iPAQ 514 Voice Messenger είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε τιμή λιανικής 279 ευρώ. Η τιμή της συσκευής μέχρι το νέο χρόνο θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και δηλώνεται από την εταιρεία ως εποχιακή προσφορά, συνεπώς μπορεί να αλλάξει ανοδικά κατόπιν της πρωτοχρονιάς. Η τιμή είναι ενδεικτική και περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 19%. Στην βασική συσκευασία θα βρείτε εκτός από τη συσκευή, φορτιστή και μία κομψή δερμάτινη θήκη HP iPAQ και ένα HP iPAQ Professional Skin Protector.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v