ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Windows Live: Εκφραστείτε... διαδικτυακά

Ακόμα περισσότερες διαδικτυακές δυνατότητες μας προσφέρει η νέα σουίτα εφαρμογών Windows Live στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των χρηστών για ελεύθερη επικοινωνία και social networking.

* Θέλετε να ελέγξετε, να λάβετε ή να στείλετε email από μια και μόνο εφαρμογή ανεξάρτητα από τους διαφορετικούς λογαριασμούς email που διαθέτετε; 
* Θέλετε να επεξεργαστείτε εύκολα και γρήγορα τις φωτογραφίες σας ή να δημιουργήσετε πανοραμικές φωτογραφίες από αυτές που έχετε ήδη; 
* Θέλετε να δημιουργήσετε ένα blog και να επεξεργάζεστε το περιεχόμενο ακόμα και όταν είστε offline; 
* Θέλετε να διοργανώσετε μια εκδήλωση ή ένα πάρτι αλλά η προετοιμασία του σας φαίνεται δύσκολη υπόθεση;

Αν απαντήσατε θετικά σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε σίγουρα η κατάλληλη λύση για εσάς είναι η νέα σουίτα εφαρμογών Windows Live!

Καθώς η ανάγκη των χρηστών για ελεύθερη επικοινωνία και social networking στο διαδίκτυο αυξάνεται διαρκώς, η Microsoft δημιούργησε και παρουσιάζει σήμερα παγκοσμίως, το Windows Live, μια νέα σειρά προϊόντων που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων να επικοινωνούν μεταξύ τους εύκολα και χωρίς κόστος.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Harris Interactive στην Αμερική, για λογαριασμό της Microsoft, οι χρήστες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων επιλέγουν το διαδίκτυο ολοένα και περισσότερο αν και δυσκολεύονται σε μεγάλο βαθμό να διαχειριστούν την πληθώρα λογαριασμών email που διαθέτουν, τα προσωπικά τους blogs καθώς και τους λογαριασμούς τους σε υπηρεσίες social networking.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της έρευνας και τα σχόλια των χρηστών της, η Microsoft δημιούργησε τη σουίτα Windows Live η οποία ενσωματώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους οι κάτοχοι πολλαπλών λογαριασμών email, οι bloggers, όσοι χρησιμοποιούν υπηρεσίες chat για την επικοινωνία τους και βέβαια όσοι διατηρούν λογαριασμούς σε υπηρεσίες social networking.

Η κα Κική Καρακατσάνη, Υπεύθυνη των Windows Vista και Windows Live στην Microsoft Hellas δήλωσε σχετικά: "Οι άνθρωποι επιλέγουν το διαδίκτυο για να εκφράζονται, να δημιουργούν νέες κοινότητες, να μοιράζονται πληροφορίες και γενικότερα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ανασταλτικός παράγοντας στην ανάγκη για επικοινωνία ήταν έως σήμερα η ανάγκη χρήσης αναρίθμητων εφαρμογών και υπηρεσιών από διαφορετικές πηγές, οι οποίες πολλές φορές ήταν ασύνδετες ή ακόμα και ασύμβατες μεταξύ τους. Στην Microsoft λάβαμε σοβαρά υπόψη αυτό το κενό και παρουσιάζουμε σήμερα τη σουίτα Windows Live, οι υπηρεσίες της οποίας επιτρέπουν όχι μόνο την επικοινωνία αλλά και την ταυτόχρονη συνδυαστική χρήση διαφόρων υπηρεσιών, γεγονός που την καθιστά μια ολοκληρωμένη και εξαιρετικά εύκολη πλατφόρμα επικοινωνίας."

Οι υπηρεσίες του νέου Windows Live αναλυτικά

* Windows Live Photo Gallery: Επεξεργασία και αποστολή φωτογραφιών και βίντεο

Το Windows Live Photo Gallery αποτελεί μια εξαιρετικά χρήσιμη και εύκολη εφαρμογή που δημιουργήθηκε για όσους επιθυμούν να βρουν, να επεξεργαστούν, να οργανώσουν αλλά και να μοιραστούν φωτογραφίες και βίντεο με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Τα προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας που ενσωματώνει η εφαρμογή είναι εύκολα και απλά, καθώς προσφέρουν στο χρήστη τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών όπως η δημιουργία πανοραμικών εικόνων, η αλλαγή φόντου, η προσθήκη λεζάντων και ετικετών, η διόρθωση του φαινομένου των κόκκινων ματιών, η κατηγοριοποίηση τους ανά όνομα, ημερομηνία, χαρακτηρισμό και τύπο και γενικότερα η προσαρμογή τους ανάλογα τη διάθεση, την περίσταση ή τις ανάγκες του.

Σε συνδυασμό με τα εργαλεία του Windows Live Spaces ή του FlickR οι δυνατότητες του Windows Live Photo Gallery πολλαπλασιάζονται καθώς με ένα μόνο click ο χρήστης μπορεί να δημοσιεύσει φωτογραφίες στο διαδίκτυο ή εάν επιθυμεί να τις στείλει προς εκτύπωση απευθείας είτε στις συνεργαζόμενες εταιρείες, είτε σε online καταστήματα εκτύπωσης φωτογραφιών.

* Windows Live Mail: Διαχειριστείτε όλους τους λογαριασμούς email σας από μια και μόνο εφαρμογή!

Το Windows Live Mail σας διευκολύνει περισσότερο από ποτέ να συνδεθείτε σε όλους του λογαριασμούς email που διαθέτετε ταυτόχρονα. Έτσι μπορείτε να ελέγξετε, να λάβετε ή να στείλετε email από μια και μόνο εφαρμογή ανεξάρτητα από τους διαφορετικούς λογαριασμούς email που διαθέτετε. Η εφαρμογή που εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας, παρέχει εύκολη πρόσβαση στον λογαριασμό email του Hotmail, όπως επίσης και τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε πολλαπλούς λογαριασμούς email, όπως για παράδειγμα αυτούς της AOL και του Gmail, να δημιουργήσετε μια κοινή λίστα των επαφών σας και να έχετε πρόσβαση στο email σας μέσω του κινητού σας τηλεφώνου με λειτουργικό Windows Mobile.

* Windows Live Spaces: Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας!

Το γνωστό Windows Live Spaces, η δωρεάν προσωποποιημένη υπηρεσία online γνωριμιών και δημιουργίας blog βελτιώθηκε έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους blog, να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, να δημιουργήσουν λίστες, να προσθέσουν gadgets και RSS feeds, να προσθέσουν link σε προσωπικά τους βίντεο, ακόμη και να δημιουργήσουν χάρτες πάνω στους οποίους θα μπορούν να σημειώνουν τα μέρη που έχουν επισκεφτεί. Το Windows Live Spaces σας επιτρέπει να μοιραστείτε οτιδήποτε θέλετε, όταν το θέλετε και όπως το θέλετε.

* Windows Live Events: Γιορτάστε μαζί του!

Αν προσπαθείτε να οργανώσετε μια εκδήλωση, το Windows Live Events ήρθε για να κάνει την διαδικασία πολύ πιο εύκολη και κυρίως διασκεδαστική. Αυτή η νέα, επίσης δωρεάν υπηρεσία του Windows Live, σας δίνει τη δυνατότητα να διοργανώσετε με ευκολία μια εκδήλωση, από τη δημιουργία και αποστολή της πρόσκλησης, μέχρι και τη δημιουργία λευκώματος μετά από αυτή.

H επιλογή των ατόμων που θέλετε να καλέσετε γίνεται εύκολη, καθώς μπορείτε να επιλέξετε αυτούς που επιθυμείτε κατευθείαν από τις επαφές σας στο Windows Live ή από οποιαδήποτε άλλη λίστα επαφών διαθέτετε σε άλλους λογαριασμούς email και στη συνέχεια να παρακολουθήσετε τις απαντήσεις στην πρόσκληση που στείλατε έτσι ώστε να γνωρίζετε τη λίστα των ατόμων που τελικά θα παραβρεθούν στην εκδήλωσή σας.

Τέλος, μερικά από τα χαρακτηριστικά του Windows Live Events είναι η δυνατότητα δημιουργίας χάρτη με οδηγίες για τους καλεσμένους, τα discussion boards στα οποία οι καλεσμένοι μπορούν να γράψουν τα σχόλιά τους και η δυνατότητα δημοσίευσης φωτογραφιών ή βίντεο στο λεύκωμα της εκδήλωσης.

* Μοιραστείτε φωτογραφίες μέσω email

Καθώς δεν επιθυμούν όλοι να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο ή δεν διαθέτουν προσωπική σελίδα στο Windows Live Spaces, η Microsoft παρέχει πλέον στους χρήστες του Windows Live και σε συνδυασμό με το Windows Live Photo Gallery να αποστέλλουν τις φωτογραφίες τους μέσω email. Με δημιουργική διάθεση μπορούν να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες προσθέτοντας λεζάντες, πλαίσιο, χρώμα, να κάνουν απλή περικοπή, να διορθώσουν το φαινόμενο των κόκκινων ματιών και γενικότερα να τις προσαρμόζουν στις απαιτήσεις τους.

* Windows Live Writer

Το Windows Live Writer αποτελεί το δεξί χέρι του blogger - αρχάριου ή προχωρημένου - καθώς η λειτουργία ‘What You See Is What You Get’ (WYSIWYG) παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να συντάξει και να μορφοποιήσει τα κείμενα και τις φωτογραφίες του έτσι όπως πρόκειται να καταχωρηθούν στο blog του και κυρίως χωρίς να είναι συνδεδεμένος στο internet. Εκτός από φωτογραφίες και κείμενο ο χρήστης μπορεί να συμπεριλάβει χάρτες, ετικέτες και κάθε είδους άλλο περιεχόμενο. Το Windows Live Writer είναι συμβατό τόσο με το Windows Live Spaces όσο και με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία blog.

Είτε είστε χρήστης ηλεκτρονικού υπολογιστή, είτε φορητής συσκευής με λειτουργικό Windows Mobile, μπορείτε σήμερα κιόλας να εγκαταστήσετε το σύνολο των εφαρμογών που περιλαμβάνονται στην σουίτα Windows Live από την διεύθυνση www.windowslive.com και κάντε κλικ στο ‘Get Windows Live – FREE’!

Εάν τώρα επιθυμείτε να εγκαταστήσετε κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές και όχι ολόκληρη την σουίτα, μπορείτε να επιλέξετε αυτές που σας ενδιαφέρουν και να προσαρμόσετε την εγκατάσταση ανάλογα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v