Adapt: Μία φορητή πρόταση που δεν μπορείτε να αγνοήσετε

Μικρό αλλά θαυματουργό το Ultra Mobile Personal Computer της Adapt δημιουργήθηκε για να εκπληρώσει την υπόσχεση του προσωπικού υπολογιστή που χωράει στη τσέπη, στον χαρτοφύλακα κλπ. αποτελώντας έναν άξιο και value-for-money εκπρόσωπο.
Adapt: Μία φορητή πρόταση που δεν μπορείτε να αγνοήσετε
του Πάρη Καπράλου

Μικρό αλλά θαυματουργό: μια υπόσχεση που αφορά το computing σήμερα, τη συμπίεση του προσωπικού υπολογιστή ώστε να χωράει στη τσέπη, στον χαρτοφύλακα κλπ. Την υπόσχεση αυτή υλοποιεί μία κατηγορία γενικά παρεξηγημένων μηχανημάτων τα UMPC (Ultra Mobile Personal Computers). Έναν άξιο εκπρόσωπο με ιδιαίτερη έμφαση στον παράγοντα τιμή – απόδοση, θα σας παρουσιάσουμε σήμερα.

Μην στεναχωρηθείτε αν δεν το γνωρίζετε- όταν το μάθετε όμως θα γίνει αχώριστος σύντροφος σας στις εκδρομές σε outdoor εξορμήσεις κάθε είδους. Ακόμα, θα συντροφεύει τα παιδιά σας στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, εκείνες τις ώρες που οι χαρούμενες φωνές τους δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων σας κα θα τους κρατήσει ψυχαγωγική παρέα, μέχρι να μπορείτε και πάλι να ασχοληθείτε μαζί τους.

Ονομάζεται mx 1200 Adapt UMPC και κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για έναν πλήρη υπερφορητό υπολογιστή, με εξαιρετικές ικανότητες ψυχαγωγίας που βασίζεται σε Windows XP Tablet, ή Windows Vista ο οποίος χρησιμεύει ως tablet PC, καθώς είναι πλήρως διαχείρισιμος μέσω του εικονικού πληκτρολογίου που προβάλει στην οθόνη αφής. Το γνώριμο περιβάλλον των Windows θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε και να διαχειριστείτε όλες τις οικείες σας εφαρμογές ενώ ο ειδικά σχεδιασμένος για ανάλογες συσκευές επεξεργαστής VIA C7M Nano και τα 512 ΜΒ αρχικώς εγκατεστημένης μνήμης (τα οποία μπορούν να φτάσουν το 1 GB με αναβάθμιση) εγγυώνται την ικανοποίηση σας από πλευράς επιδόσεων. Τα 80 GB χωρητικότητας του σκληρού δίσκου κρίνονται περισσότερο από ικανοποιητικά για συσκευή της συγκεκριμένες κατηγορίας.

Η ίδια η οθόνη που αποτελεί κατά κύριο μέρος το μηχάνημα είναι διαστάσεων 7 ιντσών και παρά το μικρό της μέγεθος η ποιότητα προβολής της είναι ικανοποιητική και διακρίνεται από καθαρότητα. Η ανάλυση της οθόνης είναι 1024 x 600 pixels.

Σημαντικά πλεονεκτήματα θα σας προσφέρουν και οι αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας της συσκευής. Το mx 1200 Adapt UMPC υποστηρίζει τη σύνδεση σας σε WLAN δίκτυα και Bluetooth. Εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να συνδεθείτε και ενσύρματα με άλλες συσκευές –όπως π.χ. με τον υπολογιστή γραφείου σας- μέσω των δύο θυρών USB 2.0. Σε επίπεδο μεταφοράς δεδομένων ή /και αρχείων είναι καλό να ξέρετε ότι η συσκευή έχει ενσωματωμένο αναγνώστη SD/MMC καρτών. Η μπαταρία του μηχανήματος του προσφέρει αυτονομία 3 ωρών.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται σχετικά με τις χρήσεις ενός τέτοιου μηχανήματος. Αν και η παρουσίαση των εφαρμογών που μπορεί να ΄χει μία τέτοια συσκευή είναι προσωπικό θέμα και ξεφεύγει από το αντικείμενο αυτού του άρθρου, θα αναφέρουμε απλώς από τη μικρή εμπειρία μας μαζί του, ότι μία πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι αυτή της χρήσης για απεικόνιση GPS σήματος πάνω σε χάρτη.

Η οθόνη των 7 ιντσών είναι εξαιρετικά διευκολυντική προς αυτή την κατεύθυνση, η συσκευή συνδέεται με ειδικό προσαρμογέα όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο σας και έτσι δεν καταναλώνει τη μπαταρία της, ενώ όταν βγαίνετε από αυτό μπορείτε να την πάρετε μαζί σας, εφόσον χρησιμοποιείτε φορητό πομποδέκτη GPS, συνδεδεμένο στη συσκευή με Bluetooth! Γενικά οι εφαρμογές της συσκευής μπορούν να είναι πολλές και ποικίλες, και βασίζονται στις δικές σας ανάγκες φορητότητας.

Η συσκευή κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά από την Magicom σε επιλεγμένα καταστήματα και η τελική ενδεικτική της τιμή με φόρο δεν ξεπερνά τα 1100 ευρώ. 

Το τηλέφωνο της Magicom μέσω του οποίου μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας είναι το 210 9210804.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v