VAIO CR21: Χρωματίζοντας την αποδοτικότητα

Χρώμα και στυλ έρχεται να προσθέσει στην καθημερινότητά μας η νέα σειρά VAIO CR21 που παρουσίασε η Sony, πιστή στο φθινοπωρινό ραντεβού της. Με άψογο σχεδιασμό και άριστες επιδόσεις, τα νέα πολύχρωμα laptop υπόσχονται να σας φτιάχνουν τη μέρα.
VAIO CR21: Χρωματίζοντας την αποδοτικότητα
του Πάρη Καπράλου

Είναι πολλές οι μάρκες εκείνες από τον χώρο της τεχνολογίας οι οποίες μας εκπλήξουν ευχάριστα από καιρό σε καιρό, αλλά πραγματικά λίγες εκείνες που το κάνουν συχνά και πιστά. Η Sony είναι μία από αυτές. Κάθε χρόνο το Φθινόπωρο η ιαπωνική εταιρεία λανσάρει τα νέα Vaio της και η έκπληξη είναι τόσο χρήσιμη όσο ένα περιεκτικό συμπέρασμα.

Τα μηχανήματα αυτής της εταιρείας που κυκλοφορούν αυτή την εποχή διαθέτουν πάντοτε την καλύτερη σχέση τιμής – απόδοσης, καθώς δεν περιλαμβάνουν νέες τεχνολογίες αλλά το απαύγασμα των τεχνολογιών που η εταιρεία χρησιμοποίησε και βελτιστοποίησε στην διάρκεια του υπολοίπου έτους, ενώ διαθέτουν πρωτότυπο σχεδιασμό. Η φετινή σειρά έρχεται να προσθέσει χρώμα και στυλ.

Πρόκειται για τη σειρά VAIO CR21, τα μοντέλα της οποίας είναι φορητοί υπολογιστές με επίκεντρο το lifestyle που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να ανταποκριθούν σε μια πληθώρα διαφορετικών μεταξύ τους προσωπικοτήτων χρηστών, απέκτησε νέα όψη. Πρόκειται για μια σειρά με κομψό σχεδιασμό, εργονομικό σχεδιασμό πληκτρολογίου και ειδικά εφέ φωτισμού. Tα νέα μοντέλα διαθέτουν ευρεία γκάμα χρωμάτων στα οποία περιλαμβάνονται ένα ροζ (Luxury Pink), ένα μπλε (Indigo Blue), ένα κόκκινο (Blazing Red) και ένα μινιμαλιστικό λευκό (Pure White) μηχάνημα.

Σε επίπεδο χρηστικότητας τα μηχανήματα διαθέτουν τον γνωστό σχεδιασμό που επιθυμούν όσοι είχαν την εμπειρία ενός Vaio αλά σίγουρα θα ενθουσιάσει όσους θα προκρίνουν την αγορά του για πρώτη φορά. Τα μοντέλα της σειράς CR21 διαθέτουν οθόνη widescreen που προσφέρει ζωντανά χρώματα και υψηλή χρωματική αντίθεση χάρη στην τεχνολογία X-black LCD, ενώ παράλληλα διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα Motion Eye, ανάλυσης 1.3 megapixels, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε για video chat υψηλής ανάλυσης.

Η ειδική λειτουργία AV επιτρέπει την παρακολούθηση μιας ταινίας σε DVD ή την αναπαραγωγή μουσικής με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς ουσιαστικά να χρειαστεί να εκκινήσετε τον υπολογιστή με τα Windows, με αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερης ενέργειας από μέρους σας αλλά και από μέρους του μηχανήματος.

Ως προς τις επιδόσεις του μηχανήματος που θα επιλέξετε από τη σειρά, ο επεξεργαστής Intel Core 2 Duo T7250 στα 2GHz, η μνήμη 2GB (DDR2 SDRAM), σκληρός δίσκος των 200GB και η τίμια κάρτα γραφικών (ATI Mobility Radeon X2300) θα αποτελέσουν το εφαλτήριο της λαμπρής σχέσης με τα νέα μηχανήματα, ενώ η δυνατότητα για σύνδεση με οποιουδήποτε τύπου WLAN ασύρματου δικτύου που διαθέτει η σειρά θα σας λύσει τα χέρια (802.11 a b g n).

Όπως συμβαίνει πάντα με τους φορητούς υπολογιστές της Sony, τα υπόλοιπα θέματα συνδεσιμότητας σας αναλαμβάνει να τα λύσει το ισχυρό ενσωματωμένο Bluetooth, με ένα εξαιρετικά βολικό και εύχρηστο περιβάλλον. Μοναδικό μειονέκτημα του τα 2,5 κιλά, βάρος όχι μεγαλύτερο μεν από τα ανάλογα μηχανήματα του υπόλοιπου ανταγωνισμού, αλλά σίγουρα πρωτότυπα βαρύ για Vaio.

Οι τελικές ενδεικτικές τιμές για τα μοντέλα της σειράς στην Ελλάδα, έχουν ως ακολούθως: Το κόκκινο VGN-CR21Z/R κοστίζει 1.499 ευρώ, το λευκό VGN-CR21S/W (λευκό) βρίσκεται στα 1.299 ευρώ, όπως επίσης τα ροζ VGN-CR21S/P και το μπλε VGN-CR21S/L, ενώ το μαύρο VGN-CR29XN/B θα το αγοράσετε στα 1.399 ευρώ. Οι διαφορές στα συστήματα είναι ελάχιστες, αλλά καλό είναι να κάνετε μία σύγκριση πριν την τελική επιλογή σας. Η συνολική εικόνα της φετινής νέας collection είναι σαφώς πιο στιβαρή και βελτιωμένη. Μήπως είναι ώρα να αγοράσετε φορητό υπολογιστή;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v