UMPC Vaio UX1XN: Το νέο λιλιπούτειο θαύμα της Sony

Ο υπολογιστής που χωρά στην τσέπη σας είναι ένα παλιό στοίχημα της πληροφορικής που πλέον γίνεται πραγματικότητα. Ένα μέλος της οικογένειας Sony VAIO και συγκεκριμένα το UMPC Vaio UX1XN το έκανε εφικτό.

 

UMPC Vaio UX1XN: Το νέο λιλιπούτειο θαύμα της Sony
του Πάρη Καπράλου

Τι δυνατότητες -εκτός από όσες δίνει το περιορισμένο του μέγεθος- μπορεί να σας δώσει ο Βενιαμίν της οικογένειας Vaio; Με βάρος μόλις 486 γραμμάρια, το Vaio UX1XN δεν μπορεί να θεωρηθεί περιορισμένων επιδόσεων. Στην καρδιά του χτυπά ένας επεξεργαστής Intel Core Solo Ultra Low Voltage στα 1.33GHz για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και αξιόλογες επιδόσεις, ενώ με μνήμη 1024MB DDR2 ο υπολογιστής υπόσχεται να μην σας αφήσει ποτέ παραπονεμένους.

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά αξίζει να σημειωθούν η υψηλής πυκνότητας οθόνη WSVGA 4,5 ιντσών με τεχνολογία X-black για πιο καθαρές, κρυστάλλινες εικόνες, το λειτουργικό πληκτρολόγιο και μικρόφωνο, καθώς επίσης και οι δύο κάμερες (0.3 και 1.3 Μegapixels -μπροστά και πίσω αντίστοιχα), με στόχο το εύκολο και άνετο videoconference όπου κι αν βρίσκεστε. Η οθόνη αποδίδει ανάλυση 1024 x 600, αλλά μην βιαστείτε να την κρίνετε αν δεν την δείτε, καθώς οι ειδικές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι ιάπωνες μηχανικοί έχουν κάνει και πάλι το θαύμα τους.

Σημαντικότατη λεπτομέρεια αποτελεί η τεχνολογία του σκληρού δίσκου, ο οποίος είναι 32GB flash, πράγμα που σημαίνει ότι είναι περίπου 20 φορές πιο γρήγορος από κάθε άλλο σκληρό δίσκο υπολογιστή που κυκλοφορεί. Παράλληλα, η δικτύωση του μηχανήματος προσφέρεται για κάθε τεχνολογία που μπορεί να συναντήσετε όπου κι αν βρεθείτε: Έτσι το μηχάνημα ενσωματώνει Bluetooth 2.0 με EDR Wireless Lan 802.11a/b/g, δυνατότητα Ethernet σύνδεσης 10/100, και ακόμα περισσότερες συνδέσεις μέσω του Docking Station που το συνοδεύει στην αρχική συσκευασία. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 150 x 100 x 38 mm, ενώ η ασφάλεια πρόσβασης είναι εγγυημένη από την συσκευή Fingerprint recognition.

Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής της συσκευής είναι 2.999 ευρώ ενώ το UX1XN κυκλοφορεί από το καλοκαίρι στην ελληνική αγορά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v