Sony DAV-IS10: Γολιάθ σε διαστάσεις DAVιδ

Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι ένα Home Theatre; Όσο μικρότερο γίνεται ώστε να έχει τις καλύτερες επιδόσεις, τη μικρότερη απαίτηση χώρου και την καλύτερη αισθητική. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία απάντηση. Μία άλλη απάντηση θα μπορούσε να είναι το Sony IS10.
Sony DAV-IS10: Γολιάθ σε διαστάσεις DAVιδ
του Πάρη Καπράλου

Η λιλιπούτεια οικογένεια της Sony προκαλεί έκπληξη όχι τόσο με το μέγεθός της αλλά με τις αναντίστοιχες με αυτό επιδόσεις της και την ευφυΐα που δεν καταφέρνει να κρυφτεί πίσω από τον σχεδιασμό της. Η σειρά βρίσκεται στα όρια του κομψοτεχνήματος και αποτελεί την ενσάρκωση του οράματος της εταιρείας για το «home cinema in a box».

Το πλήρες όνομα του είναι DAV-IS10 και διαθέτει με συνολική ισχύ 550 Watt, αρκετή για να καλύψει ακόμα και μεγάλους χώρους με ήχο surround, ενώ θα ρυθμιστεί μόνο του, αυτόματα, σε περίπου 30’’ μετά την ενεργοποίηση του, εφόσον συνδεθεί με μία τηλεόραση Sony “BRAVIA” προσφέροντας τη δυνατότητα εκτέλεσης όλων των κύριων λειτουργιών με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην διαλειτουργικότητά του με άλλες συσκευές της εταιρείας, όπως για παράδειγμα στην over the air ασύρματη σύνδεση με το κινητό σας τηλέφωνο, αν βεβαίως αυτό είναι SonyEricsson, με συσκευές Network WALKMAN ή ακόμα και το οικιακό σας δίκτυο, έτσι ώστε να μπορείτε να παίζετε στο σαλόνι σας τη μουσική συλλογή που διαθέτετε στον υπολογιστή σας.

Το σύστημα «σέβεται» τους χώρους σας με ηχεία μεγέθους λίγο μεγαλύτερου από ένα σπιρτόκουτο. Η κεντρική μονάδα του DAV-IS10 είναι επίσης μικρών διαστάσεων και λειτουργεί ως DVD/CD/MP3 player με ήχο surround και ως δέκτης RDS FM/AM. Η κεντρική μονάδα έχει πλάτος μόλις 21 εκατοστά και ύψος λίγο μεγαλύτερο από 10 εκατοστά, ενώ ο μηχανισμός εισαγωγής δίσκων είναι τύπου σχισμής (slot), ώστε να κρατά τις διαστάσεις της μονάδας όσο μικρότερες γίνεται. Τα κρυφά κουμπιά ελέγχου αφής που βρίσκονται στην άνω επιφάνεια «ζωντανεύουν» όταν το χέρι σας κινείται για να τα χειριστεί, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο στυλ στην κομψή σχεδίαση της μονάδας.

Η λειτουργία Digital Cinema Auto Calibration θα φροντίσει να προσαρμόσει αυτόματα τον ήχο στον χώρο σας, μόλις συνδέσετε το μικρόφωνο που συνοδεύει το σύστημα στην κεντρική μονάδα και στην συνέχεια το τοποθετήσετε εκεί που κάθεστε συνήθως.

Επιπλέον το σύστημα περιλαμβάνει και δύο υποδοχές Digital Media Port συμβατές με MP3 players όπως το Network WALKMAN. Το αξεσουάρ TDM-BT1 πραγματοποιεί streaming μουσικής μέσω Bluetooth από συσκευές όπως τα «μουσικά τηλέφωνα» A2DP, ενώ το TDM-NC1 συνδέεται στο οικιακό σας ασύρματο δίκτυο Wi-Fi και πραγματοποιεί streaming μουσικής από το VAIO laptop σας ή από άλλους υπολογιστές. Το DAV-IS10 διαθέτει ακόμα το σύστημα Portable Audio Enhancer, το οποίο εφαρμόζει ψηφιακή επεξεργασία σήματος τελευταίας γενιάς, βελτιώνοντας σημαντικά τον ήχο που προέρχεται από τα συμπιεσμένα αρχεία των φορητών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής.

Καθώς οι τηλεοράσεις HD γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και οι αγοραστές επιλέγουν ολοένα και μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης, χρειάζεστε κάτι που θα εξασφαλίσει ότι τα DVD σας θα αποδίδουν το ίδιο καλά με το νέο, επερχόμενο τηλεοπτικό σήμα high-definition. To DAV-IS10 μπορεί να πραγματοποιήσει βελτίωση (upscaling) σε σήματα κανονικής ανάλυσης (standard definition) από DVD και να τα μεταδώσει στην βελτιωμένη τους μορφή στην τηλεόρασή σας, μέσω της σύνδεσης HDMI, κάνοντας τις ταινίες DVD να φαίνονται εντυπωσιακές σε συσκευές τεχνολογίας HD.

Παρά το συνολικά μικρό του μέγεθος, το DAV-IS10 αποτελεί ένα εξαιρετικά ισχυρό σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας. Με τα μικροσκοπικά του ηχεία, τον εκπληκτικό του ήχο και την προηγμένη του τεχνολογία, αποτελεί το ιδανικό σύστημα για κάθε σύγχρονο σπίτι και το τέλειο συμπλήρωμα για τις τηλεοράσεις Sony “BRAVIA”.

Το Sony DAV-IS10 θα είναι διαθέσιμο από το Σεπτέμβριο και με ενδεικτική τελική τιμή λιανικής τα 850 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v