Sony Bravia: Τηλεόραση για... μερακλήδες!

Για όσους η τηλεθέαση δεν είναι αναγκαστική διαδικασία, αλλά ”μεράκι” η Sony δημιούργησε τη σειρά τηλεοράσεων Bravia. Με γωνία θέασης η οποία φθάνει τις 178 μοίρες και ειδική τεχνολογία για την αποτύπωση των χρωμάτων, οι νέες σειρές ”S”, ”V” και ”Χ” με οθόνες LCD 7ης γενιάς της Sony θα αποτελέσουν το δικό σας ”παράθυρο στον κόσμο”.
Sony Bravia: Τηλεόραση για... μερακλήδες!

του Πάρη Καπράλου

Μέσα από τρεις νέες σειρές τηλεοράσεων που παρουσίασε η Sony προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντες της οικιακής ψυχαγωγίας.

Στην δεκαετία του ’80 χρησιμοποιήθηκε η έκφραση ”παράθυρο στον κόσμο” για την τηλεόραση, ωστόσο με τις νέες τεχνολογίες η έκφραση αυτή τείνει να γίνει πραγματικότητα, αφού ο ρεαλισμός της εικόνας αγγίζει την τελειότητα σύλληψης της εικόνας από το ανθρώπινο μάτι.

Τα πάντα εξαρτώνται από την οπτική γωνία...

Η τεχνολογία Super Patterned Vertical Alignment (S-PVA) με την οποία κατασκευάζονται τα LCD panels της σειράς BRAVIA S-Series αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την ευρεία γωνία θέασης που προσφέρουν τα μοντέλα της σειράς. Η τεχνολογία S-PVA παρέχει ευρύτερη από το σύνηθες γωνία θέασης, η οποία φθάνει τις 178 μοίρες. Έτσι θα πάψετε να τσακώνεστε με τους αγαπημένους σας για την καλύτερη θέση στον καναπέ (ή τουλάχιστον δεν θα το κάνετε για χάρη της τηλεόρασής σας!)

Οθόνες LCD 7ης γενιάς

Η σειρά BRAVIA S-Series χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα amorphous LCD panels 7ης γενιάς. Το μεγαλύτερο ”μητρικό γυαλί” που είχε κατασκευαστεί παλιότερα είχε διαστάσεις 1,5 x 1,8 μέτρων, όμως το ”μητρικό γυαλί” της 7ης γενιάς φθάνει τα 1,87 x 2,2 μέτρα, διαστάσεις τεχνικά επαρκείς για τη δημιουργία δύο οθονών 82 ιντσών ή τεσσάρων οθονών 40 ιντσών.

Στο πλαίσιο αυτών των τεχνολογικών εξελίξεων η Sony κατασκεύασε και διαθέτει τρεις νέες σειρές τηλεοράσεων Bravia: την ”S”, την ”V” και την ”Χ”.

S-Series

Η σειρά S-Series διαθέτει ένα LCD panel 7ης γενιάς, το οποίο προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις απλές οθόνες. Στην σειρά ενσωματώνεται τεχνολογία S-PVA, αποδίδεται contrast 1300:1, με πραγματικό μαύρο, λαμπερό λευκό χρώμα και πιστή αναπαραγωγή όλων των εδιάμεσων χρωμάτων και τόνων. Τα μοντέλα της σειράς S-Series είναι ”HD-Ready”, με υποστήριξη σημάτων HD 1080i και 720p. Η σειρά θα περιλαμβάνει μοντέλα με οθόνες 26,32, 40 και 46 ιντσών.

V-Series

Η αποκλειστική τεχνολογία Live Colour Creation της Sony διευρύνει το φάσμα των χρωμάτων που μπορούν να απεικονιστούν στην οθόνη σε ύψη που θα σας εκπλήξουν. Σημαντικές αυξήσεις στο εύρος των διαβαθμίσεων του κόκκινου και του πράσινου χρώματος στην οθόνη φέρνουν αυτό που βλέπετε πιο κοντά στα πραγματικά, φυσικά χρώματα όσο ποτέ άλλοτε. Οι ηχητικές δυνατότητες των οθονών της σειράς V-Series ανταποκρίνονται τέλεια στην ποιότητα εικόνας τους.

Χάρη στην εξ’ολοκλήρου ψηφιακή ενίσχυση του σήματος εξαλείφεται ο θόρυβος (παράσιτα), ενώ οι αλγόριθμοι βελτιστοποίησης BBE Digital εξασφαλίζουν απόλυτη καθαρότητα τόσο στον ήχο των διαλόγων όσο και σε αυτούς του περιβάλλοντος.

Τελος, με τη βοήθεια της τεχνολογίας επεξεργασίας σήματος SRS TruSurround XT®, έχετε virtual surround ήχο χωρίς την ανάγκη χρήσης εξωτερικών ηχείων. Τα μοντέλα της εν λόγω σειράς μπορούν να δεχτούν εξωτερικό σήμα HDTV καθώς και σήμα από άλλες πηγες ήχου και εικόνας μέσω της σύνδεσης HDMI (High-Definition Multimedia Interface) που διαθέτουν.

Κάθε λειτουργία των συσκευών είναι προσπελάσιμη από το βελτιστοποιημένο εργονομικά τηλεκοντρόλ, στο οποίο τα κουμπιά συχνής χρήσης έχουν μεγαλύτερο μέγεθος ενό ο συνολικός αριθμός κουμπιών είναι σχετικά χαμηλός, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη ευκολία χρήσης.

X-Series

Τέλος, η σειρά X-Series σχεδιάστηκε για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία εικόνας με ανάλυση Full High Definition και ζωντανά χρώματα. Η ακριβής αναπαραγωγή χρωμάτων και η απόδοση της υψηλότερης δυνατής ανάλυσης δημιουργούν εικόνα που μοιάζει ζωντανή. Αντίθετα με τις περισσότερες άλλες τηλεοράσεις, τα μοντέλα της σειράς BRAVIA X-Series δεν είναι απλά ”HD-Ready”, αλλά διαθέτουν πλήρη υποστήριξη HD.

Αντί να εμφανίζουν εικόνα ψηφιακά μειωμένη σε μέγεθος ώστε να χωράει στην μικρότερης ανάλυσης οθόνη, τα μοντέλα της σειράς χρησιμοποιούν αναπαραγωγή Full HD, εμφανίζοντας την εικόνα ανάλυσης HD 1080 ακριβώς όπως μεταδίδεται, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι οι σειρές Bravia S, V και X κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά. Οι τιμές των τηλεοράσεων Sony Bravia κυμαίνονται για τη σειρά S από 1.103 Ευρώ για την KLV-S26A10 26’’, έως 3.909 Ευρώ για την KDL-S2010 46’’. Για τη σειρά V από 1.885 ευρώ για την KDL-32V2000 32’’, έως 4.323 Ευρώ για την KDL-46V2000 46’’.

Ωστόσο, το κορυφαίο μοντέλο γι αυτή την σειρά είναι η KDL-46V2000 46’’ με τιμή 4.323 Ευρώ, η οποία κυκλοφορεί το Μάιο του 2006. Για τη σειρά X, κορυφαίο είναι το μοντέλο KDL-46X2000, 46’’, το οποίο κυκλοφορεί τον Ιούνιο με τελική τιμή 5.519 Ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v