Sony CDX-HR70MW: Για "σκαφάτους" με... μουσικό αυτί

Για εσάς που δεν αρκείστε στον παφλασμό των κυμάτων, η Sony δημιούργησε το ηχοσύστημα θαλάσσης CDX-HR70MW για να επενδύσετε τα ταξίδια σας με την ανάλογη μουσική.
Sony CDX-HR70MW: Για σκαφάτους με... μουσικό αυτί
του Πάρη Καπράλου

Πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μας και θα μας πούν ότι δεν είμαστε καθόλου ρομαντικοί. Θα μας μιλήσουν για τον παφλασμό των κυμάτων, για ωραία ηλιβασιλέματα και για το κρώξιμο των γλάρων. ΟΚ. Όσοι σκέπτεστε έτσι δεν χρειάζεται να αγοράσετε για το σκάφος σας το CDX-HR70MW της Sony. Εκτός κι αν σκεφτείτε ότι θέλετε να συνοδεύσετε τις στιγμές που το σκάφος σας χοροπηδάει στο κύμα με την ανάλογη μουσική ή ένα ηλιοβασίλεμα με την άνεση του καναπέ σας στην μέση του Αιγαίου...

Τα ηχοσυστήματα θαλάσσης συνήθως πάσχουν στα σημεία. Αντίθετα απο τα αντίστοιχα συστήματα αυτοκινήτου, συχνά έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ανοικτό περιβάλλον με αρκετό θόρυβο σε δύσκολες ηχητικές συχνότητες όπως αυτές που παράγει το νερό όταν παφλάζει. Επίσης θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ακραίες συνθήκες ενός περιβάλλοντος όπου ο ήλιος, το αλάτι, τα κύματα και η υγρασία αποτελούν τρόπο ζωής.

Κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς της Sony είναι το CDX-HR70MW, ένα κομψά σχεδιασμένο CD/MP3 Player με ραδιοφωνικό δέκτη, με αντοχή που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτητικές συνθήκες του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Είναι διαθέσιμο σε λευκό ή ασημί φινίρισμα, με εξαιρετικά ανθεκτική κατασκευή που ξεπερνά τα πρότυπα προστασίας IPx5.

Με ισχύ εξόδου 4x52W, αποδίδει μουσική από CD, το ραδιοφωνικό δέκτη ή το συνδεδεμένο με αυτό MP3 player. Επίσης είναι καλαίσθητο. Πολύ καλαίσθητο. Τόσο καλαίσθητο που κέρδισε βραβείο σχεδίασης reddot για το 2007. Τα στρογγυλό σχήμα των χειριστηρίων του εναρμονίζεται τέλεια με τα όργανα που υπάρχουν στα περισσότερα ταμπλό σκαφών ενώ η μεγάλη οθόνη, τα εύκολα στη χρήση χειριστήρια και τα φωτιζόμενα κουμπιά κόκκινου χρώματος εξασφαλίζουν τον εύκολο χειρισμό του στα κύματα και σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Τα υπόλοιπα στοιχεία του ηχοσυστήματος είναι φτιαγμένα ειδικά για χρήση σε ανάλογο περιβάλλον. Το XS-MP1610W είναι ένα ηχείο διπλού κώνου με διάμετρο 6,5 ιντσών το οποίο προσφέρει υψηλή ισχύ και ομαλή, εκτεταμένη απόκριση συχνοτήτων. Το XS MP1610W είναι ένα ηχείο δύο δρόμων με ξεχωριστό tweeter, το οποίο προσφέρει ακόμα υψηλότερη ισχύ (160W peak), καθώς και μεγάλο εύρος αναπαραγωγής υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων.

Επίσης η εταιρεία προτείνει τον εξαιρετικής σχεδίασης ενισχυτή θαλάσσης 4/3 καναλιών XM-604M ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ εξόδου 600W. Ο ενισχυτής διαθέτει επίσης, υποδοχές με επικάλυψη χρυσού, αντιοξειδωτική επικάλυψη πλακέτας κυκλωμάτων και χρώμα που αντιστέκεται στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV), εξασφαλίζοντας τέλεια προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Με τη βοήθεια προαιρετικού χειριστηρίου ειδικά σχεδιασμένου για το εν λόγω ηχοσύστημα (RM-X55M το οποίο συμμορφώνεται με το ακόμα πιο απαιτητικό πρότυπο προστασίας IPx7) μπορείτε να επιλέγετε τραγούδια από CD και να εκτελείτε άλλες λειτουργίες από την άνεση του καταστρώματός σας ενώ η κεντρική μονάδα παραμένει προστατευμένη σε ξηρό μέρος.

Το ηχοσύστημα ανήκει στη σειρά Sony Marine και η τελική τιμή λιανικής αρχίζει από 260 ευρώ. Η τιμή είναι ενδεικτική και περιλαμβάνει φόρο, ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μιλάμε για μία εγκατάσταση με πολλές επιλογές, οι οποίες θα διαμορφώσουν το τελικό κόστος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v