Pioneer BDP-LX70: Πρωτοπορία (και) στα Blu-ray

Εμπλουτίζοντας το σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας με την επονομαζόμενη ”ποιότητα master”, η Pioneer πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά με το προηγμένης τεχνολογίας και υψηλής αισθητικής Blu-ray player BDP-LX70, που εκμεταλλεύεται πλήρως τις τεχνολογίες Υψηλής Ευκρίνειας.
Pioneer BDP-LX70: Πρωτοπορία (και) στα Blu-ray

του Πάρη Καπράλου

Pioneer σημαίνει πρωτοπόρος, και η εταιρεία με αυτό το όνομα είναι αυτή που ταχύτερα από τους άλλους αποδίδει προϊόντα στην αγορά που ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και μία συσκευή στην οποία θα σας στρέψουμε την προσοχή. Πρόκειται για το νέο Blu-ray player της Pioneer που εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις τεχνολογίες Υψηλής Ευκρίνειας.

Το Pioneer BDP-LX70 είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, προσφέροντας εικόνα στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο που χρησιμοποιούνται κατά τη λήψη, την εμφάνιση, την επεξεργασία και την προβολή της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, με αναπαραγωγή εικόνας 1080p στα 24Hz και τίμιο ως πολύ καλό ήχο.

Η συσκευή υποστηρίζει, επίσης, το ηχητικό φορμά Dolby TrueHD, που επιτρέπει στους θεατές να απολαμβάνουν ήχο χωρίς απώλειες συμπίεσης, δηλαδή, ήχο χωρίς παραμορφώσεις, παρεμβολές, ή θόρυβο.

Η Pioneer εμπλουτίζει το σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας με την επονομαζόμενη ”ποιότητα master” και προσφέρει στο θεατή την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία. Η συσκευή είναι ένα πολύ καλό ”match” για την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας που προμηθευτήκατε ήδη ή πρόκειται να προμηθευτείτε άμεσα.

Επιπλέον, η συσκευή πέρα από stand-alone player, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αναπαραγωγή multimedia αρχείων που έχει αποθηκευτεί σε έναν υπολογιστή, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί με το BDP-LX70 μέσω ενός οικιακού δικτύου IP.

Το BDP-LX70 είναι συμβατό με την τεχνολογία DLNA™ (μέσω Ethernet), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνει και να αναπαράγει υλικό διάφορων μορφών, για παράδειγμα, αρχεία MPEG2, WMV9, WMA9 Pro, MP3 και JPEG, από έναν υπολογιστή ή διακομιστή, με συνεχή ροή δεδομένων (streaming).

Αν βεβαίως η συσκευή μπορούσε να συνδεθεί με το Η/Υ μας και με ασύρματο δίκτυο θα ήμασταν περισσότερο ικανοποιημένοι. Ωστόσο, οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας της συσκευής δεν χαλαρώνουν ούτε ως προς αυτό το ζήτημα οπότε η σύνδεση με τον υπολογιστή μας με καλώδιο, είναι μονόδρομος.

Εκτός από ουσιαστικά χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας κατασκευής το BDP-LX70 διακρίνεται και για την υψηλής αισθητικής εμφάνιση του, με μαύρο φινίρισμα, σασί δύο επιπέδων το οποίο εγγυάται τη μέγιστη δυνατή μηχανική σταθερότητα για την αναπαραγωγή υλικού χωρίς καμία παρεμβολή, ενώ το βασικό κύκλωμα, το τροφοδοτικό, ο οδηγός Blu-ray και τα κυκλώματα ήχου διατηρούνται σφραγισμένα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη μηχανική αντοχή.

Οι επιχρυσωμένοι ακροδέκτες συμβάλλουν περαιτέρω στην απόδοση του BDP-LX70 για έξοδο εικόνας και ήχου υψηλής ποιότητας.

Βεβαίως η συσκευή δεν αναπαράγει μόνο δίσκους Blu-ray, αλλά λειτουργεί και ως DVD player και με ποιότητα αναπαραγωγής δίσκων συστήματος PAL και NTSC, καθώς επίσης και ως CD player.

Επίσης είναι συμβατή συσκευή με Windows Media Player 11 και προσφέρει πληθώρα επιλογών για την αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων απευθείας από έναν υπολογιστή.

Η τελική ενδεικτική τιμή της συσκευής είναι 1590 ευρώ συμπεριλαμβανομένου φόρου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v