Sony Ericsson K810i: Φινέτσα... 3ης γενιάς

Απευθυνόμενο στο κοινό που λάτρεψε το Κ800 για την εμφάνιση αλλά όχι για τις επιδόσεις του, το Sony Ericsson K810i είναι κατά 5 χιλιοστά πιο λεπτό από τον πρόγονό του, με βελτιωμένες φωτογραφικές δυνατότητες και σίγουρα αποτελεί μία όμορφη επιλογή.
Sony Ericsson K810i: Φινέτσα... 3ης γενιάς

του Πάρη Καπράλου

Με διαστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 106 x 48 x 17, βάρος 115 γραμμάρια, με πλήκτρα κατασκευασμένα από μέταλλο, μελετημένους ”δρόμους” πλήκτρων που κάνουν τη χρήση του ευχάριστη εμπειρία και προσθέτουν στην εμφάνιση του αέρα πολυτέλειας, το Sony Erickson K810i αξίζει να προτιμηθεί από εκείνους που σκέπτονται ότι το lifestyle κινητό τους πρέπει να προσφέρει πιο στιβαρές φωτογραφικές επιδόσεις.

Έτσι, στην πίσω πλευρά του κινητού δεσπόζει ο φακός της κύριας κάμερας, ανάλυσης 3,2 megapixel. Το ενεργό κάλυμμα του φακού, το φλας με xenon και το βελτιωμένο λογισμικό που έχει ενσωματωθεί στην συσκευή καθιστά το κινητό μοναδικό από πλευράς φωτογραφικών δυνατοτήτων. Ειδικότερα, το κινητό ενσωματώνει τη νέα λειτουργία Photo Fix, που βελτιώνει τη φωτεινότητα και την αντίθεση των εικόνων με το πάτημα ενός πλήκτρου και το BestPic, το οποίο επιτρέπει τη διαδοχική λήψη 9 φωτογραφιών του ίδιου θέματος, ώστε να επιλέξετε τις καλύτερες από αυτές και να τις αποθηκεύσετε.

Κατά τα λοιπά, το Sony Ericsson K810i είναι ένα κινητό τηλέφωνο τρίτης γενιάς, έχει 64MB εσωτερικής μνήμης με υποστήριξη πολλαπλών δικτύων (Dual-Mode GSM/UMTS, Triple-Band EGSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900), για να μην σας προκαλέσει πονοκέφαλο αλλαγής συσκευής σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου τύχει να ταξιδέψετε, ενώ η μνήμη του μπορεί να επεκταθεί στα 2GB με την χρήση καρτών Memory Stick Micro - MS2. Διαθέτει TFT οθόνη ανάλυσης 240 x 320 pixels (QVGA) η οποία μπορεί να απεικονίσει 262.144 (ή 18-bit χρώματος) και η οποία έχει διαστάσεις 2 ίντσες. Στη μπροστινή πλευρά του τηλεφώνου είναι διαθέσιμη μία δευτερεύουσα κάμερα για βίντεο-κλήσεις.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η δυνατότητα αυτόματης δημοσίευσης εικόνων σε προκαθορισμένο blog, προσθέτοντας τα σχόλιά σας, συνδεόμενοι στο internet με την χρήση του κινητού σας. Πρόκειται μάλιστα για μία από τις δυνατότητες χρήσης του internet που διαθέτει η συσκευή. Κατά τα άλλα το κινητό διαθέτει email client για τη διαχείριση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενώ υποστηρίζει τις υπηρεσίες Push Email. Ο browser της συσκευής επιτρέπει την πρόσβαση σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, ενώ δεν λείπει και η δυνατότητα παρακολούθησης και ανάγνωσης RSS Feeds.

Θέματα συνδεσιμότητας με άλλες συσκευές λύνονται εύκολα μέσω Bluetooth το οποίο μάλιστα υποστηρίζει το προφίλ A2DP για τη χρήση ασύρματων στερεοφωνικών ακουστικών, ενώ η συσκευή συνδέεται εύκολα με υπολογιστή με την χρήση καλωδίου.

Η συσκευή εκτιμάται ότι θα εμφανιστεί στις βιτρίνες των καταστημάτων εντός του Ιουνίου. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμή για την ελληνική αγορά, ωστόσο εκτιμάται ότι θα διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των 500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου φόρου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v