Lenovo Thinkpads: Επιδόσεις που... μεταφέρονται

Από τους νέους φορητούς υπολογιστές της Lenovo, T61 και Χ61s, μην περιμένετε στιλ και εμφάνιση. Αποκτήστε τους για την απεριόριστη αντοχή και τις πρωτοποριακές ικανότητές τους, που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν.
Lenovo Thinkpads: Επιδόσεις που... μεταφέρονται

του Πάρη Καπράλου

Η ΙΒΜ και στη συνέχεια η Lenovo η οποία εξαγόρασε τη μονάδα κατασκευής των φορητών υπολογιστών της μεγάλης αμερικάνικης εταιρείας, δεν θα λέγαμε ότι έδωσε ποτέ την πρέπουσα σημασία στην εξωτερική εμφάνιση των υπολογιστών της.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι ονομαστά για την αντοχή και τις ικανότητές τους. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση, η εταιρεία παρουσίασε τους νέους φορητούς υπολογιστές ThinkPad T61 και R61 widescreen, δύο business μοντέλα με εξαιρετικές επιδόσεις σε πολλούς τομείς.

Σχεδιασμένα περισσότερο για όσους αντιμετωπίζουν το φορητό computing καθαρά από χρηστικής άποψης, οι νέοι φορητοί προσφέρουν τις τελευταίες καινοτομίες της εταιρείας στον χώρο, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται το νέο Top Cover Roll Cage για εξαιρετική διάρκεια, βελτιωμένο σύστημα αερισμού, ενισχυμένη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω του προγράμματος Ultra Connect II και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας μέσω της εναλλακτικής επιλογής Battery Stretch control με ευρυγώνια οθόνη και γρήγορους επεξεργαστές Intel Centrino Pro και Intel Centrino Duo.

Τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του καλοκαιριού στην ελληνική αγορά είναι δύο: το Lenovo ThinkPad T61 και το Χ61s. Και τα δύο συστήματα έχουν ευρυγώνια οθόνη, διαθέτουν το Top Cover Roll Cage, επιπρόσθετα στο αρχικό roll cage μαγνησίου του σκληρού δίσκου, παρέχοντας απόλυτη αξιοπιστία και προστασία στο φορητό Η/Υ από άκρη σε άκρη.

Το νέο Top Cover Roll Cage μειώνει την πίεση στην LCD οθόνη κατά 25% κατά μέσο όρο, όταν ο φορητός Η/Υ πέσει κάτω, σε σχέση με τους προηγούμενους φορητούς ThinkPad. Επιπλέον, διαθέτει τον αισθητήρα του συστήματος Lenovo Active Protection System, ο οποίος λειτουργεί σαν ”αερόσακκος” του φορητού υπολογιστή και σκληρό δίσκο με χαρακτηριστικό shock-mounted, παρέχοντας έτσι υψηλού επιπέδου αξιοπιστία και διάρκεια. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται τα βραχυκυκλώματα και η μηχανική βλάβη του σκληρού δίσκου σε περίπτωση πτώσης του μηχανήματος εν λειτουργία.

Οι νέοι φορητοί υπολογιστές της Lenovo προσφέρουν διάφορες εναλλακτικές επιλογές σύνδεσης, όπως: WLAN εμπλουτισμένο με τεχνολογία 802.11n, GB Ethernet LAN, Bluetooth και modem. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα βελτιωμένο σύστημα αερισμού, το οποίο μειώνει τη θερμοκρασία της επιφάνειας έως 10%, μειώνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα θορύβου έως 3 db σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της οικογένειας των Thinkpad.

Τέλος, μέσω του προγράμματος Battery Stretch, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν και να καθορίζουν λειτουργίες όπως π.χ. τη χρήση Bluetooth μέσω του Power Manager λογισμικού που παρέχει η τεχνολογία ThinkVantage κι επιτρέπει την μεγιστοποίηση ζωής της μπαταρίας.

Επίσης, προσφέρεται ενισχυμένη ασφάλεια και αποκρυπτογράφηση εξ’ολοκλήρου του σκληρού δίσκου σε συγκεκριμένα μοντέλα των νέων φορητών Η/Υ, με βελτιωμένη αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και έξυπνο card reader.

Οι χρήστες που θα επιλέξουν τον φορητό υπολογιστή ThinkPad T61 widescreen ευρείας οθόνης, μπορούν να επωφεληθούν από την μνήμη Intel® Turbo Memory που διατίθεται μέσω των εξελιγμένων δυνατοτήτων της τεχνολογίας Intel® Active Management Technology

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Το T61 διαθέτει 1 GB μνήμη, 160 GB χωρητικότητα σκληρού δίσκου και μπορεί να ”γράφει” DVDs Dual Layer με ταχύτητες μέχρι και 24X. Περιλαμβάνει τη νέα έκδοση Bluetooth (Version 2.0) για ταχύτατη ανταλλαγή δεδομένων με άλλες συσκευές και προσφέρει επιπλέον συνδεσιμότητα με θύρα IEEE 1394.

To Χ61s διακρίνεται για τις λιλιπούτειες διαστάσεις του και για την αντοχή του (σχεδίαση με ανθρακονήματα) με βασικά χαρακτηριστικά κατα τι υποδεέστερα του T61. Συγκεκριμένα τα δύο μηχανήματα διαθέτουν ίδιο επεξεργαστή Intel Core 2 Duo L7300 στα 2.00GHz, αλλά το Χ61s διαθέτει χωρητικότητα σκληρού δίσκου 120 GB, οθόνη 12,1’’ –με καλή καθαρότητα και ποιότητα XGA TFT 1024x768 και μία πληθώρα άλλων δυνατότήτων μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η συνδεσιμότητα με Bluetooth Version 2.0 και EDR, αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων για μεγιστοποίηση της ασφάλειας πρόσβασης, WLAN Intel 3945a/b/g για πρόσβαση στα περισσότερα ασύρματα δίκτυα, ειδικές λειτουργίες Rescue & Recovery για να μην χάνετε ποτέ τα δεδομένα σας, κ.α.

Η τελική ενδεικτική τιμή για το T61 βρίσκεται στα 2.400 ευρώ και για το Χ61s στα 1.500 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v