LGE KE970 Shine: Κινητό για fashion addicts

Η νέα προσπάθεια της LG να προσεγγίσει τον καλαίσθητο χρήστη κινητής τηλεφωνίας φαίνεται ότι θα αποδώσει περισσότερο από το παρελθόν με το λανσάρισμα του LGE KE970 υπό το κωδικό όνομα Shine, που δεν ζητά κατ’ οιονδήποτε τρόπο από τον χρήστη να θυσιάσει την άνεση του, προς χάριν της λάμψης του.
LGE KE970 Shine: Κινητό για fashion addicts

του Πάρη Καπράλου

Ολοκληρώνοντας την προσπάθεια της να παράγει αξιόπιστα κινητά για ένα πιο fashion και λιγότερο τεχνολογικό κοινό η LG αυτή την φορά φαίνεται να τα κατάφερε. Το KE970 είναι ένα εντυπωσιακότατο slider κινητό, με μεταλλικό ”ματ” φινίρισμα, οθόνη με διαγώνιο 2,2 ιντσών, η οποία όταν είναι απενεργοποιημένη μπορεί να χρησιμεύσει ως κάτοπτρο απόλυτης καθαρότητας αντανακλώντας τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ ενεργοποιημένη αποδίδει 262.144 χρώματα σε ανάλυση 240 x 320 pixels.

Το πληκτρολόγιο της συσκευής είναι μεταλλικό και ”αφής” (δηλαδή τα πλήκτρα λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερη πίεση), ενώ για την πρόσβαση σε περαιτέρω λειτουργίες θα χρησιμοποιήσετε το ”multi-function scroll key”, όπως το αποκαλεί η εταιρεία, δηλαδή έναν ειδικό ”τροχό” που η κορεάτικη εταιρεία χρησιμοποιεί αντικαθιστώντας το κατευθυντικό stick ήτα πλήκτρα πολλαπλής κατεύθυνσης που χρησιμοποιούν άλλες εταιρείες για τη επιλογή λειτουργιών μέσω μενού στα κινητά τους.

Η συσκευή διαθέτει επίσης media player, ο οποίος μπορεί να αναπαράγει ψηφιακά αρχεία ήχου μορφής MP3, WAV και AAC+, spectrum analyzer που προβάλλεται στην οθόνη. Η συσκευή δεν είναι 3G, όμως υποστηρίζει GPRS και EDGE, συνδέεται με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth ή θύρας USB.

Το κινητό διαθέτει ψηφιακή κάμερα 2 megapixel και φακό πιστοποιημένο από την όχι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό εταιρεία Schneider-Kreuznach, η οποία κατασκευάζει κορυφαίας ποιότητας φακούς για κινηματογραφικές κάμερες. Η κάμερα έχει λειτουργία αυτόματης εστίασης και λευκό LED φλας, αποδίδει μέγιστη ανάλυση 1.600 x 1.200 pixels, έχει zoom 2x, και παρέχει την δυνατότητα ρύθμισης για να τραβά πολλαπλές φωτογραφίες με ένα πάτημα του πλήκτρου εκκίνησης (3, 6), προκειμένου ο χρήστης στην συνέχεια να επιλέγει την καλύτερη.

Παράλληλα η κάμερα επιτρέπει την καταγραφή βίντεο σε ανάλυση 176 x 144 pixels, ενώ υποστηρίζεται η τεχνολογία PictBridge, που επιτρέπει την απευθείας εκτύπωση των φωτογραφιών σε συμβατούς εκτυπωτές.

Το κινητό μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 300 SMS μηνύματα στην εσωτερική μνήμη χωρητικότητας 50 MB που διαθέτει, η οποία μπορεί να εκταθεί μέχρι τα 2 GB με την χρήση καρτών micro SD. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για smartphone το LGE KE970 δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να διαβάσει αρχεία PowerPoint, Word, Excel και PDF.

Στην βασική συσκευασία εκτός από τον κλασσικό φορτιστή ταξιδίου περιλαμβάνονται λουράκι χειρός, καλώδιο USB για την σύνδεση με τον υπολογιστή σας και στερεοφωνικό hands-free με τηλεχειριστήριο. Κάρτες επέκτασης μνήμης δεν συμπεριλαμβάνονται στην βασική συσκευασία.

Η συσκευή έχει διαστάσεις 99.8 x 50.6 x 13.7 χιλ. με βάρος 119 γραμ. και η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει ότι η μπαταρία της θα σας δώσει χρόνο αναμονής ως 280 ώρες και χρόνο ομιλίας μέχρι 4 ώρες.

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά μέχρι τα μέσα Μαϊου, ενώ η τιμή της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v