Nokia N90: Κινητό ή ψηφιακή κάμερα;

Με ψηφιακή κάμερα ανάλυσης 1600x1200 pixels με δυνατότητα αυτόματης εστίασης και Ψηφιακό Ζούμ 20x, αλλά και πολλές συμπληρωματικές λειτουργίες, όπως δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων MP3 και AAC με στερεοφωνικό ήχο και ενσωματωμένο Opera browser και εξαιρετικές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, το νέο Ν90 δεν είναι απλά ένα ακόμη κινητό. Είναι το κορυφαίο camera phone της Nokia.
Nokia N90: Κινητό ή ψηφιακή κάμερα;

του Πάρη Καπράλου

Αν και μιλάμε για μία συσκευή αυξημένου όγκου και μεγαλύτερου από τα συνηθισμένα βάρους, το Ν90 παρέχει μία μοναδική αίσθηση στιβαρότητας κατασκευής της οποίας οι ανταγωνιστικές προτάσεις κατηγορίας φτερού υπολείπονται. Με κορυφαία λειτουργικότητα υψηλή ποιότητα κατασκευής και παρά τον όγκο της εξαιρετικό design η συσκευή θα σας εκπλήξει με τις δυνατότητες της.

To μεγαλύτερο μέρος της εξωτερικής επιφάνειας της συσκευής καλύπτεται από ένα ασημί περίβλημα το οποίο διακρίνεται για την άριστη ποιότητά του. Ο περιστροφικός ψηφιακός φακός των 2 megapixel, carl zeiss με το φλάς κυριαρχούν εξωτερικά του τηλεφώνου.

Το κορυφαίο camera phone της Nokia είναι smart phone, διαθέτει εξωτερική οθόνη, σε ανάλυση 128 x 128 pixels με απεικόνιση 65.536 χρωμάτων, εσωτερική οθόνη TFT που αποδίδει έως και 262.144 χρώματα σε ανάλυση 416x352 pixels, εσωτερική μνήμη στα 25ΜΒ, για την αποθήκευση επαφών, σημειώσεων ημερολογίου, σημειώσεων κειμένου, χρήσιμων εφαρμογών και θύρα επέκτασης RS MMC μπορεί να δεχτεί κάρτες μνήμης dual voltage RS MMC, με χωρητικότητες που φτάνουν τα 1GB, για την αποθήκευση πλήθους μορφής αρχείων. Οι διαστάσεις του Ν90 είναι 112 x 51 x 24 χιλ. και το βάρος του 173 γραμμάρια, ενώ ως τηλέφωνο υποστηρίζει W-CDMA/GSM/GPRS.

Προκειμένου να τραβήξετε μία φωτογραφία η οθόνη περιστρέφεται, γυρνά και κολλάει στο πίσω μέρος της συσκευής. Έτσι ουσιαστικά με μία περιστροφική κίνηση διαθέτετε μία ψηφιακή κάμερα στα χέρια σας. Αρκεί να κάνετε αυτή την κίνηση ώστε να ανοίξει το ανάλογο μενού και μάλιστα σε landscare mode (πλάγια και όχι κάθετα), οπότε έχετε στα χέρια σας μία κάμερα ανάλυσης 1600x1200 pixels με δυνατότητα αυτόματης εστίασης και Ψηφιακό Ζούμ 20x!

Εκτός από την φωτογραφική της δεινότητα, η συσκευή έχει πολλές άλλες ικανότητες οι οποίες ενσωματώνονται και σε άλλα μοντέλα της σειράς ”Ν”.

Το Ν90 μπορεί να αναπαράγει μουσικά αρχεία μορφής MP3 και AAC με στερεοφωνικό ήχο. Η ακρόαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από το ενσωματωμένο ηχείο της συσκευής, το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος της συσκευής, πάνω στον φακό Carl Zeiss, είτε από τα στερεοφωνικά ακουστικά που συμπεριλαμβάνονται στην αρχική συσκευασία. Το κινητό διαθέτει music player, ο οποίος αποδίδει ικανοποιητικής έντασης μουσική, χωρίς παραμορφώσεις.

Η συνδεσιμότητα του κινητού με υπολογιστή διασφαλίζεται με την χρήση του καλωδίου USB που περιλαμβάνεται στην αρχική συσκευασία και με άλλες συσκευές αλλά και με υπολογιστή μέσω της θύρας Bluetooth. Η σύνδεση στο Διαδίκτυο πραγματοποιείται με τον ενσωματωμένο Opera browser και εξαιρετικές ταχύτητες καθώς η συσκευή είναι τόσο 3G όσο και EDGE (ειδικό πρωτόκολλο ταχείας μετάδοσης δεδομένων σε κινητά δίκτυα).

Το μοναδικό μειονέκτημα είναι η αυτονομία της συσκευής, η οποία ανέρχεται στις 30 ώρες, χωρίς να έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε άλλες μπαταρίες αυξημένης χωρητικότητας, καθώς αυτές δεν ταιριάζουν στις διαστάσεις της συσκευής.

Η τελική τιμή της συσκευής είναι 460,53 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v