Pioneer: Ενα ”διαφορετικό” DVD Recorder

Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι ένα DVD Recorder από τα υπόλοιπα; η Pioneer λέει ”πολύ”. Τα νέα HDD/DVD recorder έχουν δυνατότητα εγγραφής και αναπαραγωγής πολλαπλών τύπων δίσκων, βελτιωμένη ευχρηστία, περισσότερες λειτουργίες ψυχαγωγίας, ενσωματωμένο δέκτη DVB-T, και σκληρό δίσκο (HDD), με δυνατότητα εγγραφής προγραμμάτων διάρκειας έως 24 ώρες.
Pioneer: Ενα ”διαφορετικό” DVD Recorder

του Πάρη Καπράλου

Καθώς αρχίζει ο καιρός να γίνεται πιο ψυχρός και ο ήλιος να μας εγκαταλείπει νωρίτερα απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει τους καλοκαιρινούς μήνες, η ιδέα της οικιακής ψυχαγωγίας αρχίζει να μοιάζει καλύτερη από πριν.

Αν σκέπτεστε να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο από τα αγαπημένα σας προγράμματα, είναι ο κατάλληλος καιρός για να το κάνετε, και ο λόγος δεν είναι μονάχα κλιματολογικός.

Οι μηχανικοί της Pioneer αποφάσισαν για μία ακόμα φορά να ”τιμήσουν” το όνομα της εταιρίας τους που στα αγγλικά σημαίνει ”πρωτοπόρος”, κατασκευάζοντας μία σειρά συσκευών που δεν θα αγαπήσετε μόνο για την αρτιότητα της τεχνολογίας της, αλλά πάνω απ΄ όλα για την ευχρηστία της. Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι ένα οικιακό DVD recorder;

Τα νέα HDD/DVD recorder έχουν δυνατότητα εγγραφής πολλαπλών τύπων δίσκων, βελτιωμένη ευχρηστία, περισσότερες λειτουργίες ψυχαγωγίας και ενσωματωμένο δέκτη DVB-T, έχουν σκληρό δίσκο (HDD), με δυνατότητα εγγραφής προγραμμάτων διάρκειας έως 24 ωρών σ’ έναν δίσκο DVD-R DL και υποστηρίζουν εγγραφή και αναπαραγωγή πολλαπλών τύπων δίσκων: DVD-R (συμπεριλαμβανομένων δίσκων Dual Layer) / DVD-RW, +R (συμπεριλαμβανομένων δίσκων Double Layer)/ +RW και DVD-RAM.

Η νέα σειρά μοντέλων με αναλογικό δέκτη (με ύψος μόλις 69 χιλ.) περιλαμβάνει το DVR-440H με σκληρό δίσκο 80GB και χωρητικότητα έως 227 ώρες βίντεο, και το DVR-540H (με σκληρό δίσκο 160GB) και χωρητικότητα έως 445 ώρες βίντεο. Διαθέσιμη είναι επίσης η παραλλαγή του DVR-540H με ενσωματωμένο δέκτη Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης DVB-T: DVR-540HX (με ύψος 79 χιλ.).

Μία καινοτομία των συγκεκριμένων συσκευών είναι ότι όχι μόνο έχουν την δυνατότητα αναπαραγωγής DivX ταινιών, πράγμα που κάνουν και αρκετές άλλες συσκευές της αγοράς, αλλά καλύπτουν πλήρως τις προδιαγραφές πιστοποίησης DivX, ώστε να αναπαράγουν αρχεία συμπιεσμένου ψηφιακού βίντεο με πραγματικά κορυφαία ποιότητα. Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων συμπιεσμένου ήχου MP3 και WMA, καθώς και προβολής αρχείων JPEG από CD ή DVD.

Οι συσκευές συνοδεύονται από εφαρμογές που θα κάνουν την εμπειρία σας καλύτερη, όπως η λειτουργία Ψηφιακής Δισκοθήκης (Digital Audio Jukebox) η οποία παρέχει στο χρήστη άμεση πρόσβαση σε εκατοντάδες κομμάτια μουσικής. Με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο χρήστης μπορεί να αντιγράψει τα αγαπημένα του CD στο σκληρό δίσκο, καθώς και αρχεία WMA και MP3. Αυτή η δυνατότητα μετατρέπει το recorder σε βιβλιοθήκη βίντεο και ήχου.

Επίσης, το εύχρηστο βοήθημα ”πλοήγησης” επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη αναζήτηση και αναπαραγωγή του αποθηκευμένου υλικού. Το υλικό αυτό μπορεί να μεταφέρεται από το σκληρό δίσκο σε δίσκους DVD εκπληκτικά γρήγορα, χάρη στην στάνταρ λειτουργία εγγραφής DVD με υψηλή ταχύτητα.

Ανάλογα με την επιλεγμένη κατάσταση εγγραφής και τον χρησιμοποιούμενο δίσκο DVD, τα νέα recorder μπορούν να επιτύχουν ταχύτητες μεταφοράς άνω του 100x– δηλαδή, το υλικό γράφεται σε χρόνο μικρότερο από το ένα εκατοστό της πραγματικής του διάρκειας– μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία τους. Επιπλέον, οι νέες συσκευές παρέχουν την δυνατότητα εκτέλεσης πολλαπλών λειτουργιών ταυτόχρονα.

Οι χρήστες μπορούν όχι μόνο να παρακολουθούν ένα προηγούμενο σημείο του προγράμματος που εγγράφεται την τρέχουσα στιγμή (λειτουργία ”Chase Play”), αλλά ακόμη και να εγγράφουν νέο υλικό στον σκληρό δίσκο, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρουν προηγούμενες εγγραφές σε DVD ή καθώς δημιουργούν εφεδρικά αντίγραφα δίσκων.

Τέλος, η ύπαρξη ενσωματωμένης λειτουργίας Βοήθειας (και στα Ελληνικά για τα DVR-440H, DVR-540H) παρέχει άμεσες οδηγίες στους χρήστες με το πάτημα ενός πλήκτρου, και τους καθοδηγεί στα βήματα των μενού, η νέα σχεδίαση του τηλεχειριστηρίου προάγει ακόμη περισσότερο την ευχρηστία των νέων recorder, περιορίζοντας τον αριθμό των πλήκτρων στο ελάχιστο.

Η σαφής και η φιλική προς το χρήστη διάταξη των πλήκτρων– με δύο μπλε πλήκτρα που τραβούν αμέσως την προσοχή– διασφαλίζει την γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις, ενώ τα πλήκτρα ”καθημερινής χρήσης” είναι συγκεντρωμένα μαζί και έχουν μεγαλύτερο μέγεθος.

Η τελική τιμή αναφοράς για το DVR-440H-S/K είναι 399 ευρώ, για το DVR-540H-S 486 ευρώ και για το DVR-540HX-S: 609 ευρώ. Αυτές οι τιμές ίσως ποικίλουν ελαφρώς λόγω του είδους της συσκευής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v