Qtek 8500: Kινητό με στυλ και ευφυΐα σε 16 mm!

Έχοντας από τα μικρότερα μεγέθη της ελληνικής αγοράς το Qtek 8500 μπορεί να καυχιέται ότι αποτελεί μια από τις κομψότερες προτάσεις στην κατηγορία των smartphones που... δεν αγνοούν το lifestyle. Στιβαρή κατασκευή, πληκτρολόγιο αφής και ισχυρός επεξεργαστής συνδυάζονται επιτυχώς με ουκ ολίγα ”extras” και ανεβάζουν τις μετοχές της πρότασης της Qtek.
Qtek 8500: Kινητό με στυλ και ευφυΐα σε 16 mm!

του Πάρη Καπράλου

Ένα από τα λεπτότερα Smartphone της ελληνικής αγοράς είναι το Qtek 8500. Κατάμαυρο, με στιβαρή κατασκευή, θα αντέξει και τους πιο απαιτητικούς ή νευρικούς χρήστες.

Ο ισχυρός επεξεργαστής του άλλωστε θα σας βοηθήσει πραγματικά, ώστε ακόμα κι αν είστε ”νευρικοί χρήστες” δεν θα θελήσετε να το χτυπήσετε στο πάτωμα, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα smartphones, τα οποία –παρά την αυξημένη ευφυία τους - αργά ή γρήγορα ”κολλάνε”, δεν ανταποκρίνονται γρήγορα, και άλλα λοιπά δυσάρεστα.

Με πολλές βελτιώσεις στο υπάρχουν λειτουργικό σύστημα και πολλές διευκολύνσεις, είναι μια από τις συμπαθητικότερες προτάσεις! Οι διαστάσεις του δεν ξεπερνούν τα 98,5x51,4x15,8 χιλιοστά και το βάρος του αγγίζει μόλις τα 99 γραμμάρια, ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται δύο έγχρωμες οθόνες, μια εξωτερική και μια εσωτερική -ανάλυσης 240x320, Bluetooth και θύρα miniUSB, αναπαραγωγή MP3 και βίντεο.

Το μοναδικό περιοριστικό στοιχείο του είναι η 64MB χωρητικότητας μνήμη του. Με δεδομένο ωστόσο ότι το τηλέφωνο σχεδιάστηκε για να αποτελέσει μία σοβαρή επαγγελματική πρόταση και όχι μία lifestyle συσκευή, το γεγονός ότι ο χρήστης είναι απόλυτα ελεύθερος να αξιοποιήσει την μνήμη του όπως επιθυμεί, είναι το σημαντικότερο.

Το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει είναι το Windows Mobile 5.0, ενώ στην ”εμπειρία” αλλά και στην εμφάνιση του τηλεφώνου συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο πληκτρολόγιο αφής. Οι κατασκευαστές ωστόσο προτίμησαν το πληκτρολόγιο να αφήνει μία μικρή αίσθηση όγκου στα ακροδάχτυλά σας κι έτσι μπορείτε να το χειριστείτε κι αν ακόμα δεν το κοιτάτε!

Το πολυπλήκτρο είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίσης, ενώ η οθόνη του έχει πολύ καλές επιδόσεις στην απεικόνιση των χρωμάτων. Το εμπρόσθιο μέρος του κινητού, όπου βρίσκεται η κάμερα και η μικρή εξωτερική οθόνη –διαστάσεων 120 Χ 120 pixel, διαθέτει ακόμα τρία πλήκτρα χειρισμού του Media Player.

Η εξωτερική οθόνη δείχνει στοιχεία για τα κομμάτια που ακούγονται, όταν ακούτε μουσική, ενώ σε κατάσταση αναμονής μπορεί να ρυθμιστεί για να προβάλλει ένα ”αναλογικό” ρολόι. Το πλαστικό κάλυμμα στο εμπρόσθιο μέρος του τηλεφώνου γίνεται πιο καμπυλωτό στις άκρες του, ώστε να μην τσαλακώνει τα ρούχα σας κάνοντας τις τσέπες να φουσκώνουν. Άκρως ικανοποιητικές είναι και οι επιδόσεις της μπαταρίας, καθώς το κινητό έχει αναμονή της τάξης των 3 ημερών.

Το Qtek 8500 κυκλοφορεί στα καταστήματα και η τελική τιμή βρίσκεται στα 350 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v