Toshiba Ragza: ”Νέες διαστάσεις” στην τηλεόραση

Μια νέα σειρά τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας λανσάρει στην ελληνική αγορά η Toshiba. Ψηφιακά σήματα εικόνας και ήχου που μεταφέρονται χωρίς συμπίεση και άρα υπόσχονται μηδαμινή απώλεια ποιότητας εγγυώνται ότι οι δύο σειρές μοντέλων Ragza θα κατακτήσουν τις καρδιές και (κυρίως) τα βλέμματά σας.
Toshiba Ragza: ”Νέες διαστάσεις” στην τηλεόραση

του Πάρη Καπράλου

Η Toshiba αποφάσισε ότι τα πράγματα μέχρι σήμερα στο τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας φαίνονται πολύ... επίπεδα. Με την δημιουργία μίας νέας σειράς τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας αποφάσισε να τους δώσει νέες διαστάσεις.

Οι νέες αυτές σειρές ονομάζονται ”Regza” όνομα που σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας προέρχεται από την Γερμανική λέξη ”regsam” και υποδηλώνει ζωηρά, δυναμικά χαρακτηριστικά. Πέρα και πάνω από αυτό όμως αποτελεί επίσης συντομογραφία του όρου ”Real Expression Guaranteed by amaZing Architecture”, με τον οποίο η Toshiba προσπαθεί να χαρακτηρίσει τις νέες συσκευές, που αν μη τι άλλο διακρίνονται για τη λιτή σχεδίασή τους και τις ”καθαρές” γραμμές τους.

Τεχνολογικά μιλώντας, η νέα σειρά διαθέτει πάνελ υψηλής ευκρίνειας που καθιστά τις νέες τηλεοράσεις HD (High Definition) για την προβολή εικόνων με απίστευτη ακρίβεια, εκπληκτικό βάθος χρωμάτων και κρυστάλλινη καθαρότητα. Όλες οι τηλεοράσεις της σειράς διαθέτουν δύο θύρες HDMI για απλή σύνδεση σε συσκευές πολυμέσων.

Μέσω της θύρας HDMI τα ψηφιακά σήματα εικόνας και ήχου μεταφέρονται χωρίς συμπίεση, με μηδαμινή απώλεια ποιότητας. Το σύστημα επεξεργασίας εικόνας AvtiveVision που χρησιμοποιούν, βελτιστοποιεί τις τέσσερις βασικότερες παραμέτρους της εικόνας, λεπτομέρεια, χρώμα, κίνηση και αντίθεση, για εκθαμβωτική απόδοση. Τέλος το προηγμένο σύστημα ήχου ”SRS WOW” δημιουργεί ένα ευρύ ηχητικό πεδίο μέσω των ενσωματωμένων στερεοφωνικών ηχείων της τηλεόρασης για συναρπαστικά ηχητικά εφέ.

Οι τηλεοράσεις Regza αποτελούνται από δύο σειρές μοντέλων. Η πρώτη είναι η σειρά WLG66, στην οποία ανήκουν οι 47WLG66PG με διαγώνιο οθόνης 47’’ (119 εκ.) και 42WLG66PG με διαγώνιο οθόνης 42’’ (107 εκ.). Και τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη και σύστημα ενίσχυσης του σήματος, προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση σε κανάλια ψηφιακής τηλεόρασης και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τα πάνελ που χρησιμοποιούν προσφέρουν τη μέγιστη ανάλυση που προβλέπει η προδιαγραφή HD, αποδίδοντας με διαύγεια ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια της εικόνας. Το σήμα πλήρους ανάλυσης Υψηλής Ευκρίνειας, Full HD (1920 x 1080), παρέχει ανάλυση 2 εκατομμύρια pixels. Η δεύτερη σειρά, η WL66Z περιλαμβάνει μικρότερα μοντέλα.

Σε αυτή ανήκουν οι 42WL66Z, 37WL66Z, 32WL66Z και 26WL66Zs με διαγώνιους οθόνης 107 εκ., 94 εκ., 80 εκ. και 66 εκ. αντίστοιχα. Όλα τα μοντέλα είναι απολύτως έτοιμα για σήματα Υψηλής Ευκρίνειας (HD Ready) προσφέροντας ανάλυση εικόνας 1366 x 768.

Και οι δύο σειρές είναι ήδη διαθέσιμες στην χώρα μας. Δεδομένου ότι μιλάμε για πολλά μοντέλα θα αρκεστούμε να σημειώσουμε ότι το κορυφαίο μοντέλο, η Toshiba 47WLG66PG στοιχίζει 4.800 ευρώ (με ΦΠΑ).

Σχετικοί σύνδεσμοι

Toshiba

H αντιπρόσωπος των τηλεοράσεων της Toshiba στην Ελλάδα

www.intersys.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v