DS Lite: Nintendo καλεί... lifestyle

Η αναβάθμιση του επιτυχημένου Nintendo DS, το Nintendo DS Lite που από σήμερα, 23 Ιουνίου 2006 κυκλοφορεί και στην Ελλάδα είναι το νέο μέλος της οικογένειας Nintendo και η προσπάθεια της εταιρίας να λανσάρει ένα εντυπωσιακό gadget. Μαζί κυκλοφορεί το λογισμικό ”Dr Kawashima’s Brain Training”, για όλους εμάς που ξεχνάμε τα κλειδία και το κινητό ή που απλώς θέλουμε να ακονίσουμε το μυαλό μας.
DS Lite: Nintendo καλεί... lifestyle

Την αναβάθμιση του επιτυχημένου Nintendo DS, το Nintendo DS Lite είναι η νέα προσθήκη στην οικογένεια συστημάτων Nintendo, που από σήμερα, 23 Ιουνίου 2006 κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

Οι διαφορές από το Nintendo DS είναι κυρίως αισθητικής φύσης, αφού το Lite είναι μικρότερο, ελαφρύτερο, αλλά κυρίως πιο φωτεινό. Με δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας της οθόνης σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα. Αν νομίζετε ότι δεν έχει και πολύ σημασία, ρωτήστε τους νεαρότερους χρήστες που προσπαθούσαν να παίξουν σε εξωτερικό χώρο…

Το Nintendo DS Lite διατηρεί την προηγμένης τεχνολογίας οθόνη αφής -επιτρέποντας στους παίκτες να ελέγχουν το software με ένα stylus ή ακόμη και με το δάχτυλό τους- καθώς και τις δύο οθόνες, την αναγνώριση φωνητικών εντολών και την δικτύωση μέσω Wi-Fi του Nintendo DS.

Διαθέσιμα στην κυκλοφορία θα είναι δύο χρώματα μάυρο και λευκό.

Σύμφωνα με την εταιρία, το DS Lite θα συμπεριληφθεί στην κατηγορία Nintendo DS σαν μία ”εξεζητημένη” εναλλακτική πρόταση και αναμένεται να πωλείται πανευρωπαϊκά περίπου στην τιμή των 149.99 ευρώ.

Νέος στόχος της Nintendo, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρίας κατά την παρουσίαση του νέου Lite είναι το άνοιγμα της πελατειακής γκάμας της φορητής κονσόλας και προς μεγαλύτερες ηλικίες, με πιθανόν μηδαμινή εμπειρία στο gaming, αλλά και προς τις γυναίκες, κάτι που φαίνεται να έχει επιτευχθεί σε άλλες αγορές όπως η ”ώριμη” της Ιαπωνίας.

Δεν είναι τυχαίο πως η εξωτερική εμφάνιση του Lite κάνει μια εμφανή στροφή προς το lifestyle και η ίδια η συσκευή είναι ίσως η πρώτη φορά που επιχειρεί να εμφανιστεί ως ”gadget”.

Η πρόθεση αυτή της Nintendo φαίνεται άλλωστε και από την απόφαση να μεγαλώσει σε μήκος και πάχος το σχήμα του stylus- του ”εργαλείου” με το οποίο ο χρήστης ”γράφει” στην οθόνη αφής.

Μαζί με το DS Lite, στο οποίο μπορείτε να παίζετε (εσείς ή οι απόγονοι) και τους τίτλους του DS, κυκλοφορούν οι τίτλοι Nintendogs Dalmatian & Friends Edition, New Super Mario Bros, Electroplankton, Big Brain Academy και ”Dr Kawashima’s Brain Training”, στο οποίο θα σταθούμε λίγο παραπάνω.

Στην κατεύθυνση του ανοίγματος προς νέα πελατειακή βάση το λογισμικό που επέλεξε η Nortec να προβάλει μαζί με τη νέα κονσόλα δεν ήταν ένα ακόμη πολύχρωμο παιχνίδι, αλλά μια σειρά από ασκήσεις για το μυαλό.

Το ”Dr Kawashima’s Brain Training”, είναι περισσότερο ”λογισμικό” παρά παιχνίδι. Απευθύνεται σε ενήλικες από 25- 30 ετών και πάνω και φιλοδοξεί να ”ακονίζει” καθημερινά το μυαλό των χρηστών του. Βασίζεται στις έρευνες που πραγματοποίησε ο καθηγητής Ryuta Kawashima, ένας ευρέως γνωστός Ιάπωνας neuroscientist.

Ο Ιάπωνας επιστήμονας μετά από σειρά πειραμάτων κατέληξε σε μια σειρά ασκήσεων στις οποίες αν ο χρήστης επιδοθεί θα βελτιώσει την κατάσταση εγρήγορσης του εγκεφάλου του, χωρίς βεβαίως να γίνει πιο ευφυής. Όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι της Nintendo, o Ιάπωνας επιστήμονας παρατήρησε πως το μυαλό μας δουλεύει περισσότερο όταν καλείται να επιλύσει γρήγορα απλά μαθηματικά προβλήματα, παρά όταν πρέπει το μυαλό του να αναμετρηθεί με δυσκολότερα από αυτά. Ο χρόνος που χρειάζεται να δαπανήσει κανείς για να έχει επιτυχία η εγκεφαλική άσκηση είναι μόλις 5- 10 λεπτά την ημέρα.

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που ξεχνούν συχνά καθημερινά και απλά πράγματα, μάλλον το χρειάζεστε. Σε αυτήν άλλωστε την δυσάρεστη παρενέργεια της πολυάσχολης καθημερινότητας θα στοχεύουν και τα διαφημιστικά spots που θα κυκλοφορήσουν στην τηλεόραση από τις αρχές Ιουλίου.

Μικρό μειονέκτημα του ”Brain” η αγγλική γλώσσα. Λέμε ”μικρό” γιατί οι ερωτήσεις του βασίζονται κυρίως σε αριθμούς και σχήματα και γιατί οι οδηγίες είναι απλούστατες, αλλά και ”μειονέκτημα” γιατί οι πιθανότητες κάποιος 60άρης να μην ξέρει αγγλικά είναι μεγάλες.

Το ’Dr Kawashima’s Brain Training: How Old Is Your Brain?’ πωλείται στα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα από τις 9 Ιουνίου 2006, στην τιμή περίπου των 39 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v