Εντυπωσιακό μονοθέσιο στη ΔΕΘ από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ένα όχημα που ζυγίζει μόλις 26 κιλά και μπορεί να πιάσει μέχρι 30 χιλιόμετρα την ώρα παρουσίασαν στη ΔΕΘ οι φοιτητές του ΠΑΔΑ.
Εντυπωσιακό μονοθέσιο στη ΔΕΘ από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Μια… Orca που δεν έχεις ξαναδεί κέρδισε τις εντυπώσεις στη φετινή ΔΕΘ. Πρόκειται για το πρότυπο μονοθέσιο όχημα που δημιούργησε η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία εμπνεύστηκε το σχήμα του οχήματός της από την συμπαθή φάλαινα, εξ ου και το όνομα.

«Το όχημα είναι όλο κατασκευασμένο από ανθρακόνημα. Ζυγίζει μόλις 26 κιλά, έχει πολύ μικρό συντελεστή οπισθέλκουσας, πράγμα που σημαίνει ότι στη μέγιστη ταχύτητά του, που είναι περίπου 30 χλμ/ώρα, έχει πολύ μικρή αντίσταση από τον αέρα και αυτό μας βοηθάει να διανύσουμε μεγαλύτερη απόσταση χωρίς να καταναλώνουμε ενέργεια», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του πρότζεκτ, Γιώργος Περίφανος.

Για τη συγκεκριμένη επίδοση μάλιστα, η Orca έλαβε πλήθος διακρίσεων και διεθνών βραβείων. «Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στο διαγωνισμό του Shell-Eco Marathon όπου το 2017 κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ την επόμενη χρονιά στην κατηγορία Prototype Battery Electric στην κατάταξη οικονομίας κατανάλωσης κατακτήσαμε την 8η θέση σε Ευρώπη και Αφρική, με επίδοση 420 χιλιόμετρα ανά κιλοβατώρα», προσθέτει ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, Στράτος Παππάς.

Τα μονοθέσια σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και βελτιστοποιούνται από τους φοιτητές μέσα στο χώρο του Ιδρύματος, με την χρήση του μοντέλου CAD από τις υπολογιστικές προσομοιώσεις σε πραγματικές τρισδιάστατες επιφάνειες, μέσω πολύπλοκης κατασκευαστικής διαδικασίας για τη δημιουργία σασί προηγμένης τεχνολογίας.

«Η συγκεκριμένη προσπάθεια των φοιτητών είναι εξαιρετική και εμβληματική, όχι μόνο για το δημιούργημά τους, αλλά και για τη μεταξύ τους συνεργατικότητα, αφού φοιτητές από διάφορες ειδικότητες μπορούν να συγχρωτίζονται ώστε να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε ο πρύτανης του ΠΑΔΑ Παναγιώτης Καλδής.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v