Έρχονται χρεώσεις για τους δανεικούς κωδικούς του Netflix;

Η πλατφόρμα δοκιμάζει νέους τρόπους για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της κοινής χρήσης μιας συνδρομής της.
Έρχονται χρεώσεις για τους δανεικούς κωδικούς του Netflix;
Το Netflix δοκιμάζει έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στην Αργεντινή, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η σελίδα του Netflix στην Ονδούρα δηλώνει ξεκάθαρα ότι η δοκιμή θα ωθήσει τους χρήστες να πληρώσουν ένα πρόσθετο τέλος εάν χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό σε τηλεόραση ή συσκευή συνδεδεμένη με τηλεόραση σε τοποθεσία εκτός του κύριου νοικοκυριού τους, για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Κάθε επιπλέον «σπίτι» θα κοστίζει επιπλέον 219 πέσος ανά μήνα στην Αργεντινή (1,17 $ ΗΠΑ) και 2,99 $ οπουδήποτε αλλού.

Σύμφωνα με το Netflix, στις δοκιμαστικές περιοχές, οι λογαριασμοί συνδρομητών έχουν ένα κύριο «σπίτι» όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Netflix σε όλες τις συσκευές του σπιτιού, καθώς και να ταξιδεύουν και να χρησιμοποιούν το Netflix σε φορητούς υπολογιστές και κινητές συσκευές αλλού χωρίς το επιπλέον βήμα.

Η δοκιμή θα επιτρέψει στους χρήστες να αγοράσουν επιπλέον «σπίτια», τα οποία επιλέγουν να προσθέσουν ή να παραλείψουν για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία σε οθόνες τηλεόρασης.

Η παραπάνω διαδικασία, επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα δοκιμή του Netflix που ωθεί τους συνδρομητές στην Κόστα Ρίκα, το Περού και την Κολομβία να πληρώνουν επιπλέον για χρήστες που ζουν εκτός των νοικοκυριών τους.

Επί του παρόντος, το Netflix χρεώνει στους χρήστες επιπλέον 2.380 CLP (2,52 $ USD) στη Χιλή, 2,99 $ USD στην Κόστα Ρίκα και 7,9 PEN (2,02 $ USD) στο Περού για να προσθέσει έως και δύο επιπλέον "υπολογαριασμούς" σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό.

Η εταιρεία άρχισε επίσης να πειραματίζεται με ένα εργαλείο μεταφοράς προφίλ που υποτίθεται ότι θα διευκολύνει κάποιον να μεταφέρει τις προτάσεις του, το ιστορικό παρακολούθησης και τη λίστα του.

Με αυτόν τον τρόπο, η πλατφόρμα προσπαθεί να ωθήσει παθητικά τους χρήστες που μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασης να ανοίξουν έναν νέο λογαριασμό ή να αποκτήσουν έναν δευτερεύοντα λογαριασμό.

Με πληροφορίες από The Verge
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v