Θα βάζατε τσιπ στο χέρι σας για να απαλλαγείτε από τις κάρτες;

Μια εταιρεία ισχυρίζεται πως πουλά τσιπ ανέπαφων πληρωμών, τα οποία μπορούν να εμφυτευτούν στον καρπό.
Θα βάζατε τσιπ στο χέρι σας για να απαλλαγείτε από τις κάρτες;
Στον ιστότοπο δικτύωσης LinkedIn, ο επιχειρηματίας Wojtek Paprota αυτοαποκαλείται «πιστός του μετανθρωπισμού».

Ο όρος αναφέρεται σε ένα ριζοσπαστικό, αλλά διαρκώς αυξανόμενο, κίνημα που θέλει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εξελίσσονται πέρα από τους φυσικούς τους περιορισμούς.

Ο Βρετανο-Πολωνός επιχειρηματίας είναι ιδρυτής της Walletmor — η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που πουλά τσιπ ανεπαφικών τραπεζικών καρτών που μπορούν να εμφυτευθούν σε ανθρώπους.

Η διαδικασία είναι απλή, αν και αιματηρή, και αφήνει στους ενδιαφερόμενους μια μικρή πληγή κάτω από τον καρπό.

Μόλις μπει το τσιπ, οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να ασχολούνται με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Για να κάνουν μια αγορά μπορούν να κουνήσουν το χέρι τους πάνω από έναν αναγνώστη ανέπαφα. Μπορεί να ακούγεται δυστοπική φαντασίωση, αλλά το Walletmor είναι απόδειξη του πόσο γρήγορα προχωρά ο κλάδος πληρωμών.

Από εμφυτεύματα τσιπ μέχρι λογισμικό αναγνώρισης προσώπου στο κινητό, αυτή η νέα τεχνολογία στοχεύει να στείλει τα μετρητά και τις τραπεζικές κάρτες στο χρονοντούλαπο.

Ωστόσο, η εταιρεία, σύμφωνα με τη Daily Mail, φαίνεται ότι παραπλάνησε τους πελάτες της και βρίσκεται σε διένεξη με άλλες εταιρείες.

Ο Paprota είχε χρησιμοποιήσει τσιπ από έναν τρίτο προμηθευτή, ο οποίος συνδέεται με τη Mastercard. Μόλις ειδοποιήθηκαν για τις ενέργειες της εταιρείας του, και οι δύο εταιρείες απέσυραν την υποστήριξη στα τσιπ, επικαλούμενες «ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια». Έτσι οι λογαριασμοί των πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν, αφήνοντας αρκετό κόσμο με τσιπ κάτω από το δέρμα τους.

Η μόνη τους επιλογή προς το παρόν είναι να τα αφαιρέσουν, αν και η «Walletmor» επιμένει ότι εξετάζει τρόπους επαναπρογραμματισμού των ήδη εμφυτευμένων τσιπ για μελλοντική χρήση.

Με πληροφορίες από thisismoney.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v