Αυτό είναι το ανθρωποειδές ρομπότ του Έλον Μασκ

Ο Optimus θα κάνει δουλειές σε σπίτια και εργοστάσια, θα σηκώνει μέχρι 150 κιλά και θα αναπτύσσει προσωπικότητα που θα μοιάζει με του ιδιοκτήτη του.
Αυτό είναι το ανθρωποειδές ρομπότ του Έλον Μασκ
Θυμάσαι τότε που ήμασταν μικροί και λέγαμε ότι σε μερικές δεκαετίες τις δουλειές του σπιτιού θα τις κάνουν τα ρομπότ; Ο Έλον Μασκ φέρνει αυτή την ξεκούραστη καθημερινότητα ένα βήμα πιο κοντά μας, με το ανθρωποειδές ρομπότ που θα παρουσιάσει σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Optimus της εταιρίας Tesla θα μπορεί να αναλαμβάνει «επικίνδυνες και βαρετές» δουλειές σε εργοστάσια και αλλού, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μασκ θα είναι «φιλικός» και «πολύ καλός σύντροφος», περίπου όπως ένα κατοικίδιο, για όσους τον έχουν στο σπίτι.

Το ανθρωποειδές ρομπότ θα διαθέτει φυσικά τεχνητή νοημοσύνη, θα είναι 1,82 σε ύψος και θα μπορεί να σηκώνει ως και 150 κιλά. Στις δεξιότητές του θα περιλαμβάνονται μια σειρά από εργασίες, από το να συνδέει βίδες σε αυτοκίνητα με κλειδί έως το να βοηθάει στα ψώνια.

Το σύστημα autopilot με το οποίο θα λειτουργεί, και το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla, θα του επιτρέπει να αναγνωρίζει αντικείμενα του περιβάλλοντός του, ενώ θα έχει και τους δικούς του προσαρμοσμένους αισθητήρες καθώς και κάμερες στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του ρομπότ.

Μιλώντας στο podcast του Lex Fridman τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μασκ είχε εξηγήσει πως το ρομπότ «θα μπορεί να αναπτύξει με τον χρόνο μια προσωπικότητα, η οποία θα είναι μοναδική. Δεν είναι όλα τα ρομπότ ίδια μεταξύ τους. Αυτή η προσωπικότητα θα μπορούσε να εξελιχθεί έτσι ώστε να ταιριάζει με του ιδιοκτήτη του, αν θέλετε».

Ο Optimus θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στις 30 Σεπτεμβρίου, την «Ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ)» της Tesla, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλον Μασκ στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v