Οταν η τεχνολογία έχει κέφια (και ιδέες)...

Η τεχνολογική εξέλιξη πέραν από συνώνυμο της καινοτομίας είναι συχνά και αφορμή για... πρωτότυπες έως αστείες δημιουργίες. Ραδιόφωνο- τοστιέρα, φανάρι αυτοκινήτου που σας επιτρέπει να βλέπετε ταινίες, υπολογιστής που ψήνει καφέ, μεγάφωνα από χαρτί. Δείτε που οδηγεί η ανάγκη της πατέντας και- γιατί όχι;- επωφεληθείτε από τις προσφορές.
Οταν η τεχνολογία έχει κέφια (και ιδέες)...

του Γιώργου Φλώκα

Αναμφίβολα, η αλματώδης εξέλιξη της νέας τεχνολογίας μας φέρνει καθημερινά νέες συσκευές ή νέες, βελτιωμένες εκδοχές παλαιότερων εφευρέσεων. Ωστόσο, όταν σε αυτή την τάση παρεμβάλλεται η ιαπωνική αισθητική, το αποτέλεσμα είναι επιεικώς παράξενο. Δείτε 14 από αυτά τα gadgets, δημιουργοί των οποίων είναι ως επί το πλείστον Ιάπωνες εφευρέτες και θα καταλάβετε γιατί...

1. Μεγάφωνα ”Talking Lips”

Τα μεγάφωνα ”Talking Lips” έχουν όντως χείλη που κινούνται και συγχρονίζονται με το κινητό σας τηλέφωνο ή τις online συζητήσεις. Μπορείτε να τα βρείτε σε τρία διαφορετικά χρώματα (ασημένιο/μαύρο/κόκκινο) και συνδέονται στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας μέσω USB. Ευτυχώς, υπάρχει κουμπί on/off που θα σας χρειαστεί όταν βαρεθείτε να διασκεδάζετε μαζί τους.

2. Μεγάφωνα από χαρτόνι

Η εταιρία MUJΙ, διάσημη για τα καινοτόμα αλλά απλά προϊόντα της, λανσάρει μεγάφωνα από χαρτόνι και τα ελάχιστα δυνατά ηλεκτρονικά μέρη. Πακετάρονται και στέλνονται αμοντάριστα αλλά έτοιμα για χρήση. Η τιμή τους είναι στα 42 δολάρια.

3. Ρολόγια που μιλάνε ιαπωνικά

Τα καινοτόμα ρολόγια της FredFlare όχι μόνο λένε την ώρα αλλά σας μαθαίνουν και Ιαπωνικά. Πιέζοντας ένα κουμπί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το μεγάφωνο που λέει την ώρα στη γλώσσα του ανατέλλοντος ηλίου. Η τιμή τους είναι μόλις στα 20 δολάρια.

4. Το στιλό-σκονάκι

Δεν ονειρευόσασταν πάντοτε ένα στιλό σαν αυτό; Οι Ιάπωνες πήραν τις ιδέες από τις κλασικές ”ευρεσιτεχνίες” του σχολείου και τις έκαναν προϊόν. Το Baller Pen έχει κρυμμένο ένα φύλλο χαρτί περίπου 10 εκατοστών, στο οποίο μπορείτε να γράψετε... όλη την ύλη για τις πανελλήνιες.

5. Το mini γραφείο

Το mini γραφείο, το οποίο κατασκευάζεται από την MiniStatements, απευθύνεται σε λάτρες του βρετανικού αυτοκίνητου-θρύλου. Ολόκληρο το γραφείο φαίνεται να έχει κατασκευαστεί όντως από ένα Mini Cooper με κομμένη οροφή και αφαίρεση της αριστερής πόρτας. Η εταιρία το κοστολογεί περί τα 4.400 δολάρια.

6. Ξύλινο ρολόι

Όταν το σβήνετε, το ρολόι δεν διαφέρει από ένα κομμάτι ξύλο. Μόλις το βάλετε στην πρίζα όμως, εμφανίζεται το φάσμα φωτός LED, το οποίο λέει την ώρα πάνω σε κάτι που φαίνεται ακόμη σαν ένα κομμάτι ξύλο. Αυτά τα ”ξύλινα” ρολόγια κατασκευάζονται από την ιαπωνική Takumi και διατίθενται από την Dynamism στην τιμή των 379 δολαρίων.

7. Το φανάρι-DVD

Πλέον, με αυτή τη συσκευή μπορείτε να κάθεστε μπροστά από το μπροστινό φανάρι του αυτοκινήτου σας, το οποίο μετατρέπεται σε αυτοσχέδιο κινητό σινεμά για να βλέπετε τις αγαπημένες σας ταινίες. Παράλογο αλλά πρακτικό. Η τιμή προσδιορίζεται στα 900 δολάρια.

8. Τοστιέρα-ραδιόφωνο

Με αυτό το gadget μπορείτε να ετοιμάζετε το πρωινό σας ενώ ακούτε την αγαπημένη σας ραδιοφωνική εκπομπή. Στα πλεονεκτήματα της συσκευής συγκαταλέγεται και ο ηλεκτρονικός αισθητήρας που προσαρμόζει αυτόματα την ώρα του ψησίματος. Η εταιρία παραγωγής μας ενημέρωσε ότι -είτε το πιστεύετε είτε όχι- η ραδιοτοστιέρα έγινε sold out.

9. Κινέζικα chopsticks με σάλτσα

Με αυτά τα ξυλάκια, δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε ποτέ ξανά το σούσι σας στην σάλτσα της σόγιας. Με 21 δολάρια μπορείτε να αγοράσετε δυο ζευγάρια από αυτά για να εντυπωσιάζετε τους φίλους σας αλλά και να δίνετε την ακριβή ποσότητα σάλτσας στις μπουκιές, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε ξυλάκια.

10. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που αναπηδά

Αυτή η μικρή συσκευή είναι όντως μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που

Βγάζει φωτογραφίες ανάλυσης 3 Megapixel όταν... αναπηδά. Η SatuGO έχει μνήμη 1 gb και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν web camera. Σύμφωνα με την EverythingUSB, η εταιρία παραγωγής αναζητά κεφάλαια για να ξεκινήσει την παραγωγική διαδικασία. Η τιμή της εκτιμάται στα 69 δολάρια.

11. Ο νέος κύβος του Ρούμπικ

Ο νέος κύβος του Ρούμπικ που σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Zhejiang θέτει νέα δεδομένα στο κλασικό παιχνίδι, καθώς χρησιμοποιεί έξι διαφορετικά υλικά (μέταλλο, ξύλο, ύφασμα, πέτρα, λάστιχο και πλαστικό) αναγκάζοντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους. Επίσης, η νέα εκδοχή επιτρέπει στους τυφλούς να γνωρίσουν τη μαγεια του κύβου του Ρούμπικ.

12. Το... ασφαλές χρηματοκιβώτιο

Το πρόβλημα με τα περισσότερα χρηματοκιβώτια είναι ότι οι διαρρήκτες ξέρουν πώς να τα ανοίγουν. Το ”Brief Safe” προσφέρει μια νέα εναλλακτική λύση, καθώς έχει τη μορφή λερωμένου εσώρουχου. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τιμαλφή σας σε μυστική θήκη κάτω από το ”λεκέ”. Το τέλειο μέρος για να βάλετε το νέο σας χρηματοκιβώτιο είναι φυσικά η σακούλα με τα άπλυτα... Διαθέσιμο έναντι 9 δολαρίων από την Shomer.

13. Θερμαινόμενη βάση USB/ Hub 4 θυρών

Τώρα ο υπολογιστής σας... αναλαμβάνει και τον καφέ σας. Για την ακρίβεια, αναλαμβάνει να κρατήσει τον καφέ σας ζεστό, μέσω αυτής της συσκευής USB, που αποτελεί ένα θερμαινόμενο σουβέρ για την κούπα ή το φλιτζάνι σας το οποίο συνδέεται απευθείας στη θύρα USB του υπολογιστή, ενώ λειτουργεί και σαν USB hub τεσσάρων θυρών και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε και άλλες USB συσκευές ταυτόχρονα. Η τιμή της συσκευής είναι μόλις 22,95 ευρώ.

14. DualPhone

Το DualPhone είναι ένα ασύρματο USB τηλέφωνο, το οποίο σας επιτρέπει να πραγματοποιείται κλήσης Voice over Internet Protocol (VoIP) μέσω του δικτύου Skype, χωρίς να είναι απαραίτητο να βρίσκεστε κοντά στον υπολογιστή σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις σε όλο τον κόσμο, εφ’ όσον είστε συνδρομητής του Skype. Το DualPhone λειτουργεί, βέβαια, και ως κανονικό τηλέφωνο. Η τιμή του είναι 179,95 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v