Polaris Dawn: Έρχεται νέος ιδιωτικός περίπατος στο διάστημα

Επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο δισεκατομμυριούχος Jared Isaacman, ο οποίος χρηματοδότησε και διοργάνωσε την πρώτη τουριστική αποστολή στο διάστημα.
Polaris Dawn: Έρχεται νέος ιδιωτικός περίπατος στο διάστημα
Λίγους μόλις μήνες μετά την επιτυχή εκτόξευση της πρώτης ιδιωτικής αποστολής αστροναυτών στο διάστημα, το SpaceX του Έλον Μασκ έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα αποστολή, με τίτλο Polaris Dawn, στην οποία τέσσερις αστροναύτες θα ταξιδέψουν στο διάστημα σε ένα πενθήμερο ταξίδι για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών.

Η ομάδα θα διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο Jared Issacman, ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει και υπήρξε επικεφαλής της πρώτης ιδιωτική αποστολής στο διάστημα, με το όνομα Inspiration4.

Ο αστροναύτης θα εκτοξευτεί με τον πύραυλο Falcon-9 το τέταρτο τρίμηνο του 2022 από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Η αποστολή πατάει πάνω στις γνώσεις του Inspiration4 και θα αποτελείται από έως και τρεις ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις για την επίδειξη νέων τεχνολογιών και τη διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας με απώτερο στόχο την πρώτη πτήση του Starship του SpaceX, με ανθρώπους μέσα στο σκάφος.

«Το Πρόγραμμα Polaris είναι ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ανθρώπινης εξερεύνησης του διαστήματος, ενώ βοηθά στην επίλυση προβλημάτων μέσω της χρήσης καινοτόμου τεχνολογίας στη Γη», δήλωσε ο Jared Issacman.

Ως μέρος της πρώτης ανθρώπινης διαστημικής πτήσης, το πλήρωμα του Dragon και του Polaris Dawn θα περάσουν έως και πέντε ημέρες σε τροχιά, πετώντας ψηλότερα από οποιαδήποτε αποστολή Dragon μέχρι σήμερα, καθώς προσπαθούν να φτάσουν στην υψηλότερη τροχιά της Γης που έχει πετάξει ποτέ άνθρωπος.

Ο Issacman ανέφερε ότι θα προσπαθήσουν να επιτύχουν την υψηλότερη τροχιά της Γης που έχει βρεθεί ποτέ επανδρωμένο σκάφος, αλλά και να δοκιμάσουν την νέα τεχνολογία επικοινωνίας με λέιζερ, τη Starlink.

Παράλληλα με αυτούς τους σημαντικούς στόχους, «θα υποστηρίξουμε την επιστημονική έρευνα για την υγεία των ανθρώπων στη Γη και την κατανόηση των επιπτώσεων στην υγεία κατά τις μελλοντικές διαστημικές πτήσεις μεγάλης διάρκειας», πρόσθεσε.

Πηγή: Indian Times
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v