Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το κινητό σου

Θες να κρατήσει το κινητό σου για… χρόνια πολλά; Τότε δες ποια λάθη στη χρήση του πρέπει να αποφεύγεις.
Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το κινητό σου
Τα νέα κινητά είναι ακριβά, ευαίσθητα, και θέλουν προσοχή για να μην καταλήξεις να αγοράζεις νέα συσκευή. Εξυπακούεται πως δεν θα πρέπει να το πετάς κάτω λες και είναι μπαλάκι, αλλά πλην αυτού υπάρχουν και άλλα λάθη που ενδεχομένως κάνεις στη χρήση του και του μειώνουν χρόνια ζωής.

Καθαρίζεις την βάση φόρτισης λάθος

Μεταλλικά αντικείμενα όπως καρφίτσες, μαχαίρια ή συνδετήρες, μπορούν να χαράξουν τη θύρα φόρτισης και να σου δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. Προτίμησε μια οδοντογλυφίδα καλύτερα, για να καθαρίσεις τυχόν σκουπιδάκια από μέσα.

Και την οθόνη

Μη χρησιμοποιείς αντισηπτικά χεριών, διαβρωτικά μαντηλάκια ή καθαρό οινόπνευμα, καθώς μπορούν να φθείρουν την προστατευτική επίστρωση της οθόνης. Προτίμησε κάποιο ειδικό μαντηλάκι με μικροΐνες.

Το παρατάς στον ήλιο

Ο ήλιος κάνει καλό στον άνθρωπο (με μέτρο), όμως όχι στη συσκευή σου. Αν το έχεις στον ήλιο όσο φορτίζει η διαδικασία θα καθυστερήσει, ενώ όσο η οθόνη απορροφά ακτινοβολία ενδέχεται να γίνει ασταθής. Στη χειρότερη περίπτωση, η συσκευή θα υπερθερμανθεί και θα κλείσει.

Αφήνεις την μπαταρία να φτάσει στο μηδέν πριν φορτίσεις

Το καλύτερο ποσοστό για μια υγιή μπαταρία είναι 20-80%. Απόφυγε να το αφήνεις να φτάνει μέχρι το μηδέν ή πάνω από το 80%, γιατί κάτι τέτοιο επηρεάζει αρνητικά τη διάρκεια ζωή της. Ιδανικά, φόρτιζέ το μέχρι το 50%.

Κατεβάζεις εφαρμογές από μη ασφαλή site

Το ότι κάτι είναι δωρεάν δεν σημαίνει πως είναι και ασφαλές. Ιδιαίτερα σε λογισμικά που είναι επιρρεπή σε ιούς, το να κατεβάζεις προγράμματα από μη επίσημες σελίδες είναι ρίσκο και μπορεί να γεμίσει το κινητό σου με ιούς.

Το παίρνεις στην τουαλέτα

Ξέρουμε, είναι απόλαυση, αλλά εγκυμονεί κινδύνους. Είναι πολύ πιθανό να σου γλιστρήσει και να πέσει μέσα – ίου!- οπότε καλά ξεμπερδέματα, ενώ αν το έχεις να φορτίζει κοντά στον νιπτήρα ή το μπάνιο, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας είναι μεγάλος.

Το αφήνεις να φορτίζει όλο το βράδυ

Οι κατασκευαστές κινητών συστήνουν να μην αφήνεις το κινητό σου στην φόρτιση όλο το βράδυ, και καλά κάνουν, αφού όταν φτάσει στο 100%, μετά πέφτει στο 99% και μετά ξανά το ίδιο, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο επαναλαμβανόμενος αυτός κύκλος φόρτισης καταστρέφει την μπαταρία.

Με πληροφορίες από Brightside
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v