Canon 30D: Ψηφιακή φωτογραφική για ”επαγγελματίες”

Η Canon επιχειρεί να βάλει τέλος στο διαχωρισμό ”επαγγελματική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή” και ”φωτογραφική μηχανή αναψυχής” λανσάροντας την EOS 30D. Η ημιεπαγγελματική πρόταση διαθέτει μεταξύ άλλων οθόνη 2,5 ιντσών, ανάλυση 8,2 Megapixel κλείστρο με διάρκεια ζωής 100.000 λήψεις, σποτ φωτόμετρο και πλήθος άλλων νέων χαρακτηριστικών. Στην ”προσιτή τιμή των περίπου 1.800 ευρώ.
Canon 30D: Ψηφιακή φωτογραφική για ”επαγγελματίες”

του Πάρη Καπράλου

Αν και ενίοτε ”ακριβό σπορ” η φωτογραφία είναι ένα αγαπημένο χόμπι πολλών γενεών από την εφεύρεση της μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, πολλές νέες μάρκες ή άλλες παλιότερες, έχουν βελτιώσει σημαντικά πλέον τις προτάσεις τους προς τους επαγγελματίες φωτογράφους σε τέτοιον βαθμό, ώστε αφενός οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές να καλύπτουν επαγγελματικές ανάγκες αντίθετα με την παλιότερη κοινή πεποίθηση για το αντίθετο, αφετέρου να συμπιέζουν τις τιμές ώστε οι εν λόγω μηχανές να κινούνται σε λογικά επίπεδα αξίας / κόστους.

Σε αυτό το πλαίσιο η Canon ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση της νέας D-SLR φωτογραφικής μηχανής EOS 30D, η οποία αντικαθιστά την πολυβραβευμένη EOS 20D. Διατηρώντας την ταχύτητα συνεχούς λήψης 5fps και την ανάλυση της προκατόχου της 8.2 Megapixel, η νέα EOS εξοπλίζεται με μεγαλύτερη LCD οθόνη 2.5 ιντσών με βελτιωμένη γωνία θέασης, κλείστρο με διάρκεια ζωής 100.000 λήψεις, σποτ φωτόμετρο και πλήθος άλλων νέων χαρακτηριστικών.

Εκτός από τη μεγαλύτερη οθόνη, τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στη χρήση και τη φωτομέτρηση σποτ (κάλυψη 3.5% του κάδρου), η EOS 30D προσφέρει αναβαθμισμένη λειτουργικότητα ενσωματώνοντας τα προκαθορισμένα Στυλ Εικόνας, ένα πρότυπο το οποίο ανέπτυξε η Canon για την επεξεργασία των εικόνων από την ίδια τη μηχανή.

Τα Στυλ Εικόνας εξυπηρετούν διακυμάνσεις στην αποτύπωση της φωτογραφίας, αντίστοιχες με τη χρήση διαφορετικών τύπων φιλμ για την επίτευξη διαφορετικής φωτογραφικής έκφρασης. Η ταχύτητα συνεχούς λήψης μπορεί να καθοριστεί σε 5 ή 3 καρέ/δευτ., ενώ διαθέτει πλήκτρο Εκτύπωσης/Κοινής Χρήσης, καθώς και βελτιωμένες λειτουργίες κατά τη χρήση του προτύπου άμεσης εκτύπωσης PictBridge.

Το PictBridge είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στην μηχανή να συνδέεται με έναν εκτυπωτή απευθείας, χωρίς την μεσολάβηση ηλεκτρονικού υπολογιστή, μέσω ενός ειδικού καλωδίου USB.

Η EOS 30D έχει πιστοποιηθεί ως προς την αυτονομία της συνοδευτικής μπαταρίας της, για επάρκεια λήψης 750 φωτογραφιών. Εκτός του λογισμικού Digital Photo Professional για την επεξεργασία εικόνων RAW, η EOS 30D συνοδεύεται από το Canon EOS Solution Disk το οποίο περιλαμβάνει το νέο EOS Utility (λογισμικό για έλεγχο της μηχανής και φωτογράφηση μέσω υπολογιστή) και τις νεότερες εκδόσεις των προγραμμάτων ZoomBrowser/ ImageBrowser και PhotoStitch.

Με την αγορά της EOS 30D ο χρήστης γίνεται μέλος στην online υπηρεσία CANON iMAGE GATEWAY, μέσω της οποίας έχει στη διάθεσή του 100MB χώρου για διακίνηση εικόνων.

H ίδια η κάμερα έχει τελική τιμή 1.750 ευρώ, χωρίς τον φακό, οπότε οδηγούμαστε στην επιλογή του φακού των 18-55mm με την τελική τιμή να διαμορφώνεται στα 1850 ευρώ (με ΦΠΑ) ή αυτού των 17-85mm, οπότε η τιμή διαμορφώνεται στα 2450 ευρώ (με ΦΠΑ). Η κάμερα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα φωτογραφικών ειδών από τον Απρίλιο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v