Διαθέσιμα από σήμερα δωρεάν τα νέα Windows 11

Ολοκαίνουριο λειτουργικό έχουν από σήμερα οι υπολογιστές μας, καθώς τα Windows 11 διατίθενται δωρεάν ως αναβάθμιση των 10.
Διαθέσιμα από σήμερα δωρεάν τα νέα Windows 11
Δωρεάν θα διατίθεται από σήμερα ως αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 10 η νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της Microsoft, τα Windows 11. Παρ’ όλο που όταν κυκλοφόρησαν τα Windows 10 η εταιρεία είχε δηλώσει πως αυτή θα ήταν η τελευταία έκδοση των Windows, αυτό προφανώς άλλαξε.

O Πάνος Πανάι, επικεφαλής για την ανάπτυξη νέων προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας, δήλωσε στο BBC ότι τα νέα Windows θα είναι απλούστερα για τον χρήστη και η αναβάθμιση τους δεν θα δυσκολέψει ούτε τον πιο αδαή περί τα τεχνολογικά. Διαβεβαίωσε ότι έχει προηγηθεί εκτεταμένη δοκιμή του νέου συστήματος από ειδικούς και ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα από το πέρασμα από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο.

Μια από τις αλλαγές στα νέα Windows είναι το Start menu, που δεν βρίσκεται πλέον κάτω αριστερά, αλλά στο κέντρο της οθόνης. Η εφαρμογή Microsoft Teams έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση (μέσω της μηχανής αναζήτησης Bing της Microsoft, που δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Google) έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα 11 έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι' αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

Με πληροφορίες από το Euro2day 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v