Πόσες μέρες χρειάζεται να δουλέψεις για να πάρεις το νέο iPhone;

Η ομάδα του Picodi.com υπολόγισε για χάρη ­­47 χωρών, πόσες ημέρες απαιτούνται για να αγοράσει ο μέσος εργαζόμενος του κάθε κράτους το νέο iPhone.
Πόσες μέρες χρειάζεται να δουλέψεις για να πάρεις το νέο iPhone;
Στις 7 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν οι τιμές των iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max και το Picodi.com προχώρησε σε μία πρωτότυπη στατιστική έρευνα. Στο γράφημα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα αναπαριστάται πόσες μέρες απαιτούνται να δουλέψει κάποιος για να συγκεντρώσει το ποσό που χρειάζεται για να αγοράσει το νέο μοντέλο της Apple.

Στην πρώτη θέση του πίνακα βρίσκεται η Τουρκία με 92,5 μέρες, ενώ ακολουθούν οι Φιλιππίνες (με 90,2 μέρες), η Βραζιλία (με 79,2 μέρες), η Ινδία (με 75,7 μέρες) και το Μεξικό (με 49,3 μέρες).

H Ελλάδα κατέχει την 14η θέση του πίνακα, ανάμεσα σε 47 χώρες, λίγο χαμηλότερα από τη Σλοβακία, τη Λετονία και την Πολωνία και λίγο πιο πάνω από τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και την Κίνα. Ο Έλληνας πρέπει να δουλέψει κατά μέσο όρο 25,1 ημέρες για να καταφέρει να αποκτήσει το iPhone 13 Pro (128GB), η εγχώρια λιανική τιμή του οποίου έχει ανακοινωθεί στα €1179.

Όπως σημειώνει το Picodi.com, λήφθηκε υπόψη ο μέσος μισθός, ο οποίος σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ είναι €987 καθαρά και βάσει αυτού έγιναν οι σχετικοί υπολογισμοί. Επιπροσθέτως, από την ανάλογη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρσι, υπήρξε μια μικρή βελτίωσε για τη χώρα μας καθώς μειώθηκαν οι ημέρες κατά 1,4.

Η Κύπρος με μέσο μισθό τα 1664 ευρώ, βρίσκεται στην 25η θέση του πίνακα, με τους κατοίκους της χώρας να χρειάζονται 14,9 ημέρες εργασίας για να αποκτήσουν το μοντέλο iPhone 13 Pro με 128GB μνήμη. Στην τελευταία θέση του πίνακα βρίσκονται οι Ελβετοί (που χρειάζεται να εργαστούν μόλις 4,4 μέρες) και οι Αμερικανοί (με 5,9 ημέρες).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v