Ρομπότ barista σου φτιάχνει καφεδάρες γιατί μπορεί

Θες τον καφέ σου τέλειο, με την ιδανική ποσότητα ζάχαρης; Ένα ρομπότ… barista σου δίνει τη λύση που τόσο είχες ανάγκη.
Ρομπότ barista σου φτιάχνει καφεδάρες γιατί μπορεί

Ο καφές είναι απαραίτητο κομμάτι της ημέρας για πολλούς από εμάς και το να έχουμε αυτό το τέλειο ρόφημα το πρωί είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας σωστά. Όπως πόσες φορές έχουμε πιει κακούς καφέδες ή έχουμε φτιάξει χειρότερους στο σπίτι;

Για να μας σώσει από την ταλαιπωρία, η Orion Star Technology Co. Ltd. του Πεκίνου σχεδίασε πρόσφατα έναν ρομποτικό barista, τον Zhi Ka Master, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στη λίστα των iF Design Awards του 2021.

Ο Zhi Ka Master είναι ένα σύστημα παρασκευής καφέ που χρησιμοποιεί τη χρήση της ρομποτικής, για την παραδοσιακή παρασκευή καφέ και τσαγιού. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα ρομπότ διπλού βραχίονα, έξι αξόνων και συνοδευτικό τραπέζι εργασίας.



Τα ρομποτικά αυτά συστήματα διπλού βραχίονα επιλέγονται συνήθως για την αποτελεσματική και αυτοματοποιημένη εκτέλεση εξειδικευμένων λειτουργιών συναρμολόγησης, και άλλων πολύπλοκων εργασιών.

Η ενσωμάτωση της ρομποτικής διπλού βραχίονα στον Zhi Ka Master σε συνδυασμό με σχεδίαση βιονικού προφίλ, δίνει σε αυτό το ρομπότ την απαραίτητη τεχνογνωσία για να φτιάξει υπέροχους καφέδες, αλλά και ροφήματα, με το πάτημα ενός κουμπιού.



Και αν είστε από εκείνους που είναι… περίεργοι στις αναλογίες του καφέ (1/4 κ.γλ. ζάχαρη, 200ml ζάχαρη, 2 και ½ παγάκια ας πούμε), τότε μην ανησυχείτε, ο Zhi Ka Master είναι προγραμματισμένος να δέχεται ακόμα και τις πιο δύσκολες παραγγελίες.

Το μόνο που δε ξέρουμε ακόμα είναι αν μετράει τις φουσκάλες στο καϊμάκι, ή αν φτιάχνει ελληνικό.

Αλλά το μέλλον είναι μπροστά μας και όλα είναι πιθανά.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v