Αυτά είναι τα πιο χρήσιμα apps για το καλοκαίρι σου

Δρομολόγια πλοίων, φτηνή βενζίνη, αέρηδες που φυσάνε στις παραλίες που θέλεις να πας, και άλλα ωραία με ένα κλικ στο κινητό σου.
Αυτά είναι τα πιο χρήσιμα apps για το καλοκαίρι σου
Τι ώρα φεύγει το πρώτο πλοίο αύριο για το Αγκίστρι; Λες να παίζει κανένα φτηνό δωμάτιο για το Σαββατοκύριακο; Αν φυσάει νοτιάς να μην πάμε στον Σχινιά, θα έχει φύκι. Και άλλες τέτοιες απόλυτα αυγουστιάτικες κουβέντες βρίσκουν τις (όχι πληρωμένες) απαντήσεις τους στις αγαπημένες μας καλοκαιρινές εφαρμογές.

Το πάντα αξιόπιστο Open Seas έχει όλα τα δρομολόγια, όλων των πλοίων, ferry boat και flying dolphin. Επιλέγεις απλά λιμάνι αναχώρησης, λιμάνι προορισμού και ημερομηνία, και βλέπεις τη λίστα με ένα κλικ.

Αν θέλεις να αγοράσεις και τα εισιτήριά σου, το Ferry Hopper είναι μακράν το καλύτερο και πιο εύχρηστο app για να κλείνεις ακτοπλοϊκά –και έχει και την σούπερ επιλογή «Αθήνα – όλα τα λιμάνια» για να μην κάθεσαι να τσεκάρεις ένα ένα τα Πειραιά-Λαύριο-Ραφήνα, σε ποιο σε βολεύουν καλύτερα οι ώρες και/ή οι τιμές.

Το Booking θα σου βρει τα πιο φτηνά δωμάτια κοντά σου (ή όπου θέλεις να πας). Εκτός από δωμάτια έχει και οργανωμένα κάμπινγκ, και –το βασικότερο− ταξινόμηση της λίστας αποτελεσμάτων ανά τιμή, και δυνατότητα να κλείσεις με ένα μόνο κλικ.

Το keeano θα σε βοηθήσει να βρεις την τέλεια παραλία όπου κι αν είσαι στην Ελλάδα: Ερημική ή οργανωμένη, αμμουδερή ή βοτσαλωτή, με καντίνα ή beach bar, να μην την πιάνει ο αέρας που φυσάει σήμερα, να έχει πρόσβαση με το αυτοκίνητο ή να μην έχει γιατί είσαι ερημίτης και γουστάρεις να περπατάς, και άλλα τέτοια κριτήρια για μυστήριους.

Μυστήριους είπαμε και θυμηθήκαμε τους ανθρώπους ανάμεσά μας που ψήνονται να κάνουν κράτηση για την ξαπλώστρα τους πριν φτάσουν στην αγαπημένη τους οργανωμένη παραλία. Το Plazz, παιδιά, είναι η εφαρμογή σας.

Το UV-Shield θα σου πει πόσο ασφαλές είναι να κάνεις ηλιοθεραπεία στην παραλία που βρίσκεσαι, μετρώντας τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και είναι και δημιουργία του διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, Δημήτρη Ρηγόπουλου.

Το PackPoint είναι η τέλεια εφαρμογή για σένα που πάντα ξεχνάς να πάρεις μαζί στις διακοπές τον φορτιστή του κινητού σου, ή το αντηλιακό σου, ή την πετσέτα της θάλασσας. Του λες πού πας, τσεκάρει τον καιρό και σου φτιάχνει μια λίστα με τα σούπερ SOS της βαλίτσας σου.

Το FuelGR είναι η εφαρμογή που θα λατρέψουν οι road trippers, αλλά και γενικά οι οδηγοί, αφού σου βρίσκει τα πλησιέστερα βενζινάδικα, και μάλιστα συγκρίνει σε πραγματικό χρόνο τις τιμές μεταξύ τους, για να διαλέξεις το οικονομικότερο –ή το πλησιέστερο, ανάλογα πόσο απελπισμένος είσαι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v