Maxtor: Πολύ ”σκληρός” για να... γεμίσει

Πόσο χώρο αποθήκευσης δεδομένων χρειάζεστε; Δέκα; Εκατό; Διακόσια Giga; H Maxtor στοχεύοντας στις ανάγκες του συλλέκτη φωτογραφιών ή/ και video δημιούργησε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 1000 Giga. Ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων αγγίζει τα 480 Mbit/ δευτερόλεπτο, ενώ ο δίσκος είναι ταχύτητας 7.200 RPM. Στα ”μείον” το βάρος των 3 kg.
Maxtor: Πολύ ”σκληρός” για να... γεμίσει

του Πάρη Καπράλου

Οι απαιτήσεις στον χώρο της αποθήκευσης έχουν αρχίσει να αυξάνουν δραματικά. Στο σπίτι ή στο γραφείο, οι υπολογιστές έχουν αρχίσει να ασφυκτιούν καθώς όλοι μας αποθηκεύουμε σε αυτούς μουσική και φωτογραφίες, ταινίες και προσωπικά βίντεο.

Χρειαζόμαστε λοιπόν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Εδώ και τέσσερα χρόνια τουλάχιστον την λύση κλήθηκαν να δώσουν οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Οι περισσότεροι στην σημερινή εποχή κινούνται στην ικανοποιητική χωρητικότητα των 320 ΜΒ. Ωστόσο, όσοι από εσάς λατρεύετε την φωτογραφία ή –πολύ χειρότερα στην προκειμένη περίπτωση- συλλέγετε τις προσωπικές σας στιγμές σε ψηφιακό βίντεο, έχετε σίγουρα ανακαλύψει ότι μόνο αρκετή δεν είναι αυτή η χωρητικότητα.

Αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός αντιλήφθηκε η Maxtor, μία από τις πρώτες εταιρείες που στράφηκαν στον χώρο της κατασκευής εξωτερικών σκληρών δίσκων, η οποία πρόσφατα κατασκεύασε ανάλογη συσκευή, αυξημένης χωρητικότητας της τάξης του 1 ΤΒ, δηλαδή 1000 GB.

H εν λόγω συσκευή θα συνδεθεί με τον υπολογιστή γραφείου σας, ή ακόμα και με τον φορητό σας υπολογιστή σε μία απλή USB (το καλώδιο περιλαμβάνεται στην συσκευασία), ή -εφόσον θέλετε μεγαλύτερη ακόμα ταχύτητα στην μεταφορά δεδομένων)- σε μία θύρα firewire και θα κάνει τον υπολογιστή σας να ”πετάει”!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Για όσους από εσάς νοιάζεστε περισσότερο για τις τεχνικές προδιαγραφές, αυτό που πρέπει κανείς να προσέχει σε συσκευές αυτού του είδους, είναι ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων, ο οποίος εν προκειμένω αγγίζει τα 480 Mbit/ δευτερόλεπτο, ο δίσκος είναι ταχύτητας 7.200 RPM (ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν πρέπει να φτάνει σε πολύ μεγάλες ταχύτητες περιστροφής διότι φθείρεται πολύ πιο γρήγορα) και ο Μέσος Χρόνος Αναζήτησης βρίσκεται στα 12 ms.

Το βάρος της συσκευής είναι ένα μικρό πρόβλημα καθώς ο φορητός σας υπολογιστής μπορεί να είναι ελαφρύτερος, αφού η συγκεκριμένη συσκευή ζυγίζει 3 kg. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα!

Η συσκευή κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά, διατίθεται στο ”Πλαίσιο”, τιμάται 999 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v