Τα πιο δημοφιλή ανδρικά παπούτσια

Οι πέντε κατηγορίες παπουτσιών που πρέπει κάθε άνδρας να έχει στην κατοχή του και τα δημοφιλέστερα μοντέλα σε καθεμία από αυτές για να είστε πάντα στη μόδα.
Τα πιο δημοφιλή ανδρικά παπούτσια
Αν ρωτήσετε μια γυναίκα πόσα παπούτσια αρκούν για να είναι καλυμμένη σε κάθε πιθανή εμφάνιση, θα πάρετε πιθανότατα μια απάντηση που θα περιλαμβάνει… τριψήφιο αριθμό. Για τους άντρες, πάλι, τα πράγματα είναι πιο απλά: Με ένα ζευγάρι σε καθεμία από τις πέντε «βασικές» κατηγορίες, είναι ετοιμοπόλεμοι για κάθε εποχή και περίσταση. Δείτε παρακάτω αυτές τις πέντε κατηγορίες, καθώς και τις πιο «in» επιλογές σε μοντέλα που φοριούνται… σαν ζεστό ψωμί για καθεμία από αυτές.

Τα casual sneakers



Παρουσιάζουν την μεγαλύτερη ποικιλία σε επιλογές, ακριβώς γιατί προορίζονται για καθημερινή χρήση. Σε αυτή την κατηγορία, αυτή την εποχή, δεν θα μετανιώσετε αν επενδύσετε στα εξής μοντέλα:
-Chuck Taylor’s σταράκια: Τα all time classic Converse παραμένουν «πασπαρτού» και τα χρώματα καθώς και οι custom made επιλογές σας επιτρέπουν να τα προσαρμόσετε όσο περισσότερο γίνεται στο γούστο σας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 45€.
-Stan Smith: Τα βλέπετε παντού γύρω σας, και θα τα βλέπετε για καιρό ακόμη, μιας και το trend του Stan Smith revival της Adidas καλά κρατεί. Λευκό, urban look, άνεση και «παιχνίδι» με τα χρώματα στο πίσω μέρος του παπουτσιού είναι τα χαρακτηριστικά του – οι τιμές ξεκινούν από τα 80€.
-New Balance 574: Άλλο ένα επιτυχημένο revival κρατεί καλά στα πόδια μας. Τα New Balance στο παρελθόν ήταν επιλογή κυρίως των δρομέων και των αθλητών – έστω, και του Steve Jobs – αλλά τα τελευταία χρόνια θεωρούνται κομμάτι του hip urban στιλ. Θα τα βρείτε από 80€.

Τα μποτάκια



Δεν είναι απόλυτα επίσημα, ούτε και εντελώς αθλητικά/πρόχειρα. Τα μποτάκια αποτελούν εξαιρετική λύση, ιδιαίτερα σε καφέ χρώμα, που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα και συμπληρώνει το χρωματικό κενό που αφήνουν τα μαύρα «επίσημα» παπούτσια της ανδρικής γκαρνταρόμπας. Όσο για τις επιλογές σας; Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε Chuccas (είναι τα συνήθως σουέντ μποτάκια που φτάνουν ως τον αστράγαλο ή/και δερμάτινο φινίρισμα στο πάνω μέρος) ή δερμάτινα. Στα καταστήματα Zara εντοπίσαμε τέτοιες επιλογές σε καλές τιμές (από 40€ για τα δερμάτινα μποτάκια) ενώ εδώ εντοπίσαμε στιλάτα σουέντ μποτάκια Toms στα 88€. 

Τα «καλά»



Χαμηλά, μαύρα επίσημα παπούτσια είναι ο σύμμαχός σας για τις επίσημες περιστάσεις. Τα Oxford παπούτσια, όπως αυτά εδώ στα 40€ είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, ενώ στα H&M βρήκαμε και Brogues σε διάφορα χρώματα στα 35€.

Τα καλοκαιρινά



Ή θα τις αγαπήσετε ή θα τις μισήσετε. Αν ανήκετε όμως στους πρώτους, θα βρείτε εσπαντρίγιες για άνετες καλοκαιρινές βόλτες σε πολύ καλές τιμές στα καταστήματα H&M και Pull&Bear από μόλις 10-15€. 

Τα αθλητικά



Όχι, τα σταράκια και τα Stan Smith σας δεν κάνουν για το γυμναστήριο, ούτε για το τρέξιμο στο πάρκο. Τα σωστά αθλητικά sneakers διαθέτουν προστασία για το πέλμα και την καμάρα του ποδιού, και ειδικές τεχνολογίας για όσο το δυνατόν ασφαλέστερη εμπειρία προπόνησης. Nike, Adidas, Asics, Puma, Reebok, New Balance έχουν την μεγαλύτερη τεχνογνωσία στον τομέα αυτό, και οι επιλογές από σχεδιαστικής άποψης είναι αμέτρητες. Εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει online και φυσικές διευθύνσεις καταστημάτων και στοκατζίδικων για να τα βρείτε όσο πιο οικονομικά γίνεται.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v